Trendyol Süper Lig'in 23. haftaısnda TÜMOSAN Konyaspor ile Rams Başkaşehir karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadele ve heyecana sahne olan maçta kazanan Başakşehir oldu. Konuk ekip, 2-0'lık mağlubiyetten geri döndü ve Piatek'in hat-trick'iyle 3-2'yi yakaladı. İşte karşılaşmadan detaylar...
#Süper Lig12 Kasım tarihinde doğan kişilerin en belirgin özelliklerinden birisi de tam bir savaşçı ruha sahip olmalarıdır. Her zaman her şey için savaşmaya hazırdırlar. Bu özellikleri sayesinde de hep güçlü olan taraf onlar olur. Azimli kişilikleri, onları daha planlı ve çalışkan olmaya teşvik eder. 12 Kasım hangi burç ve burcu ne? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Akrep BurcuESA, Türkçe açılımı ile Avrupa Uzay Ajansı anlamını taşımaktadır. 1975 yılında, uzayın keşfini amaçlayan, hükümetlerarası bir organizasyon olarak kurulmuştur. Şu an 22 üyesi olan örgütün merkezi Fransa'nın başkenti Paris'tedir. 2006 yılı sayılarıyla 3.000.000.000 Avro'luk bütçeye ve (ulusal uzay ajansları hariç) yaklaşık 1900 çalışana sahiptir. İşte, ESA nedir ve ne demek sorusunun cevabı
#EsaSüper Lig'in 9. haftasının kapanış maçında Medipol Başakşehir takımı, Trabzonspor'u konuk etti. Mücadele 2-2 eşitlikle son buldu. Bordo-mavililer 61. dakikada Daniel Sturridge'in penaltı golüyle 1-0 öne geçerken, 67. dakikada da Başakşehir bir penaltı kazandı. Edin Vişça, 67. dakikada kullandığı penaltıyı gole çevirdi. 79'da ise bir penaltı yaptıran Martin Skrtel sahneye çıkarak takımını öne geçirdi. 90+6'da Alexander Sörloth maçın skorunu tayin etti. Başakşehir 15 puan ile, Trabzonspor ise 16 puanla haftayı kapadı.
#Medipol Başakşehir Trabzonspor MaçıBugün Ay’a gidilmediğini düşünen belki de milyonlarca insan var. Bu şekilde düşünen insanlar için bu yazıda açıklamalar mevcut, ancak bu yazının cevaplayacağı asıl soru şu: Neden 40 yılı aşkın bir süredir Ay’a bir daha ayak basılmadı? Bu konuda birçok varsayım söz konusu. Gelin asıl nedenlerine bir göz gezdirelim.
#Ayİki yıl kadar önce dünyayla bağı kesilen kuyrukluyıldız kâşif robotu Philae bulundu. Toz ve buzdan oluşan 67P/Churyumov-Gerasimenko kuyrukluyıldızının yörüngesindeki Rosetta keşif aracının üç gün önce çektiği fotoğraflarda Philae’nin, bir tümseğin gölgesinde mahsur kaldığı anlaşılıyor.
#KuyrukluyıldızEvimiz Dünya'dan kozmik mahallemiz Güneş Sistemi'ne ve hatta daha da öteye yayılmaya devam ediyoruz. Bu yazıda Güneş Sistemi'miz içerisinde son zamanlarda yaptığımız başlıca keşifler ve önemli olaylardan bir derleme bulacak ve gelecek önemli projeleri göreceksiniz.
#Güneş SistemiAvrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) bir kuyruklu yıldızayolladığı Rosetta uzay aracının modülü Philae'nin, kuyruklu yıldızayaklaştığı anın videosu yayınlandı.BBC'ninhaberine göre, bir dakika süren videoda, geçen yıl 12 Kasım'da 67Pkuyruklu yıldızına inen Philae'nın, cisme adım adım yaklaştığıgörülüyor. Philae'nın üzerindeki Rolis kamerasının iniş sırasında 10saniye aralıkla çektiği yedi fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulanvideo, modülünkuyruklu yıldızın yüzeyine doğru ilerleyişinin neyebenzediği konusunda fikir veriyor. Videoda, Philae'nın 67 metreyükseklikten 9 metreye kadarki iniş anı izleniyor.ESA'ya aitgüneş enerjisiyle çalışan modül, 12 Kasım 2014'te "67PChuryumov-Gerasimenko" adlı kuyruklu yıldıza inmişti. Bir kuyrukluyıldıza ulaşan ilk uzay modülü özelliği taşıyan Philae'nin 67P'ninyüzeyine inişi 7 saati bulmuş, modül pili bitmeden önce 60 saatçalışabilmişti.Rosetta ve Philae adına açılan resmi sosyalpaylaşım sitesi hesaplarından ise yolculuğa dair tüm ayrıntılar,fotoğraflar ve gelişmeler anlık paylaşılmıştı. Philae'nin 67P'ninyüzeyine başarılı şekilde inişi, Twitter hesabından 17 dilde "Benvardım. Yeni adresim 67P" mesajıyla duyurulmuştu.67P kuyrukluyıldızını yakalamak için 11 yıl önce fırlatılan Rosetta, Jüpiter'inyörüngesine en yakın uçan uzay aracı oldu. Ana enerji kaynağı olaraksadece güneş panellerini kullanan Rosetta ile fırlatıldıktan sonraenerji tasarrufu için 31 ay boyunca hiç iletişim kurulmadı. Pillerinintükenmesinin ardından 15 Kasım 2014'te girdiği uyku modundan haziranayında çıkan Philae, kuyruklu yıldızın yüzeyinden organik moleküllertoplamış ve Dünya'ya bilgiler göndermeyi başarmıştı.
#Philae