Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye-Macaristan Kültür Yılı'na ilişkin, "Macaristan'ın 8 şehrinde, 30'dan fazla mekanda, 800'ü aşkın kültür sanat insanımızın, kültür ve sanat değerlerimizi prestijli etkinliklerle, en etkili ve en çarpıcı şekilde tanıtmasını amaçlıyoruz" dedi.
#Mehmet Nuri ErsoyKoşuşturma içinde geçen iş ve hayat temposuna kısa bir mola verip, hepsi adeta cennetten birer köşe olan şelalelerimizi keşfetmeye ne dersiniz? Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kışın manzaralarıyla büyüleyen şelaleler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden mutlaka görülmesi gereken 10 şelaleyi önerdiler.
#RotaTürkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olan Sultan Sazlığı Milli Parkı, Kurban Bayramı'nda doğaseverlerin akınına uğradı. Kayseri'nin Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin kesiştiği üçgende bulunan Sultan Sazlığı'nda sala binen doğaseverler, parkurları gezip kuş türlerini gözlemledi.
#Seyahat1927 yılında yaşlı bir adam, elindeki anahtarı tutarken, Kutsal Emanetler Odası’nın tarihinde çok önemli bir an yaşanıyordu. Bu an, belki de Hazreti Muhammed’in bedenine değmiş Kutsal Emanetler’in bugüne gelmesini sağlamıştı. Yaşlı ve yorgun adam, Osmanlı’nın son memurlarından biriydi. Karşısındaki ise, yeni Cumhuriyet’in ilk memurlarından biri.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tapu müdürlüklerine yönelik “rüşvetsiz iş yapılmıyor” algısının değiştirilmesi için çalıştıklarını belirterek, “Toplantı yaptım, müdürlere, tapuda işinizi yaptırmak için ‘açık çekmeceye zarf atmanız gerekir’ algısının değişmesi şart dedim. Bazen bir musubet, bin nasihattan iyidir. Rüşvet alanı ya hapse atacaksın ya da rüşveti (banknotları kastediyor) yedireceksin” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Heykeltraş Mehmet Aksoy’a ait Kars’taki İnsanlık Anıtı heykelini “Ucube” diye nitelediği iddiası üzerine, “Bir sanatçının eserini, sanatçı olmayan birisin, hele bir politikacının ucube olarak nitelemesi doğru değil. En hafif deyimiyle aymazlıktır” diye konuştu.
Vatkalarla, TV dizisi Kara Şimşek’le, renkli taytlarla esip geçen 80’ler hâlâ bir fenomen. Muharrem Kaşıtoğlu’nun “60’lar Hikâye, 70’ler Terane, 80’ler Şahane” kitabı işte bu fenomeni anlatıyor. Kitabın ilk baskısı 15 bin sattı. Talep o kadar büyük ki, Kaşıoğlu aynı temada bir başka kitap için şimdiden kolları sıvadı.