Küresel girişimcilik araştırmaları yapan Startup Genome ve Küresel Girişimcilik Ağı tarafından hazırlanan “2022 Küresel Startup Ekosistemleri Raporu” (GSER) yayımlandı. İstanbul, “Küresel Çapta Yükselen Ekosistemler” arasında 14'üncü sıraya yükseldi. İstanbul, son 2.5 yıl içerisinde toplam 17 milyar dolar ekosistem değeri yarattı.
#Mustafa Varank1863 yılından bu yana annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz çocuklara tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim sağlayan ve eğitimde fırsat eşitliğini temel alan Darüşşafaka Cemiyeti 2021 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Türkiye’nin eğitim alanındaki, ilk sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan ve öğrenci sayısı en yüksek yatılı okulu olan Darüşşafaka 158 yıldır varlığını bağışlarla sürdürüyor.
#Darüşşafaka CemiyetiNörodejeneratif hastalıklar dünya çapında milyonlarca insanı etkilemektedir. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı en sık görülen nörodejeneratif hastalıklardır. 2021 raporu itibariyle, Alzheimer Hastalığı Derneği, Alzheimer hastalığı olan insanların arttığını kanıtladı. Peki, Nörodejeneratif hastalıklar nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkBirleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin hazırladığı "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarında İlerleme Toplumsal Cinsiyete Hızlı Bakış 2021" raporu ile birlikte toplumsal cinsiyet hakkında araştırmalar hız kazandı. Raporda Pandemiyle eşitsizliğin daha da arttığına dikkat çekilen raporda, kadınlar için zor olan iş hayatının daha da zorlaştığının yer alması ise dikkat çekti. Peki, toplumsal cinsiyet nedir, özellikleri nelerdir? İşte toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili merak edilenler...
#Toplumsal CinsiyetDünya için alarm zilleri çalıyor! Uzmanlar sıcaklık artışının 4,1 santigrat dereceye ulaşması durumunda 2100 yılına kadar 83 milyon kişinin küresel ısınma nedeniyle hayatını kaybedebileceğini bildirdi. Isınmaya yol açan etkenlerin başında da insan faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan karbon emisyonları geliyor. Peki bir kişinin yarattığı karbon salınımının miktarı nedir, nasıl hesaplanır? Doç. Dr. İsmail Dabanlı hurriyet.com.tr’ye anlattı...
#İklim KriziYükseköğretim Kurulunca (YÖK) vakıf üniversitelerine ait yıllık akademik, idari ve mali verilerin detaylı bir şekilde paylaşıldığı "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021" raporu yayımladı. İlki 2018 yılında yayımlanan raporun dördüncüsü olan 2021 yılı raporu sistemin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya döktü.
#Vakıf ÜniversiteleriFederal hükümetin Yeni Eyaletlerden Sorumlu Müsteşarı Marco Wanderwitz, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, ‘İki Almanya’nın Birleşmesinin Konumu 2021 Raporu’ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Wanderwitz, bundan sonraki hedefin Almanya’nın geleceğini birlikte şekillendirmek olduğunu söyledi.
#AVRUPADAN HABERLEREpson, 26 ülkede 4 binden fazla çalışanla yürüttüğü Sürdürülebilir Çalışma Ortamı Endeksi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre Türkiye, yüzde 73 ile şirketlerin sürdürülebilirlik için yeşil teknoloji kullanması gerektiğine en çok inanan ülke çıktı. Salgın sonrasında Hollanda, İspanya, Belçika ve Almanya en yüksek uzaktan çalışma tercihine sahip ülkeler olarak sıralanırken Türkiye yüzde 22 ile en az istekli ülke oldu.
#EpsonTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, tanıtımını gerçekleştirdikleri TİM İhracat 2021 Raporu'na ilişkin, "Raporda, ihracatın hem bugününü hem de geleceğini ilgilendiren çalışmalar gerçekleştirdik. İhracatçılarımız için başucu kitabı olacak nitelikteki raporumuzda, Türk ihracatına yeni dönemde yeni bir yol haritası çizmeyi ve yeni bir vizyon belirlemeyi amaçladık." dedi.
#Türkiye İhracatçılar Meclisiİnternet kullanımı, sosyal medya istatistikleri ve dijital mecralardaki gelişmeler hakkında sektörün nabzını tutan We Are Social'ın “Digital 2021” raporu yayımlandı. Raporda Türkiye'deki internet kullanım alışkanlıklarıyla ilgili de dikkat çekici veriler yer alıyor. Teknoloji Yazarı Şinasi Furkan Avcı anlatıyor...
#Şinasi Furkan AvcıRTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Dijital 2021 Raporu'na ilişkin, "Raporda Türkiye'nin öne çıktığı başlıklar. Sesli arama ve komut verme sistemini dünyada en çok kullanan 5'inci ülkeyiz. Video oyunu kullanımında dünya ortalamasının üzerinde ve 5'inci sırada yer almaktayız. Tüm dünyada internette en çok üretilen içerik dili açısından Türkçe 4'üncü sırada" açıklamasında bulundu. Öte yandan Uslu Türkiye'de sosyal medya kullanıcı sayısının 60 milyona ulaştığını belirtti.
#Haberİnternet kullanımı, sosyal medya istatistikleri ve dijital mecralardaki gelişmeler hakkında sektörün nabzını tutan We Are Social ve Hootsuite tarafından hazırlanan “Digital 2021” raporu yayımlandı. Yeni raporda Türkiye’deki kullanıcılar hakkında da dikkat çekici veriler yer alıyor.
#Şinasi Furkan AvcıCumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem "Geçen ay açıklanan İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 sıralamasına göre, Türkiye 10 basamak birden yükselerek 33’üncü sıraya yükseldi. 2021 yılı içinde de aynı özverili çalışmaları ortaya koyarak ülkemizi daha üst sıralara taşımayı arzu ediyoruz" dedi.
#TürkiyeTrabzonspor'da bu sezon beklentilere karşılık veremedikleri gerekçesiyle Stefano Denswil, Enis Bardhi, Umut Bozok ile Mislav Orsic’in kadro dışı kalması sonrası gözler bu isimlere yenilerinin eklenip eklenmeyeceğine çevrildi. Bordo-mavililerde kadro dışı kalan 4 oyuncunun takıma skor katkısı eleştirilerin odağı oldu.
#TRABZONSPOR