Üniversite tercihleri bugün 23.59'da sona erecek. ÖSYM aday işlemleri sayfası üzerinden yapılan üniversite tercihleri için haberimizde yer alan üniversite tercih kılavuzu ve tercih robotundan faydalanabilirsiniz. Üniversite tercihleri ve merak edilenler haberimizde.
#ÖSYMBugün sona erecek olan üniversite tercihleri 4 Ağustos gün bitimine kadar devam edecek. ÖSYM'nin yaptığı son açıklamaya göre üniversite tercihlerinde bulunmak isteyen üniversite adayları yarın 23.59'a kadar üniversite tercih işlemlerini tamamlayabilecek. İşte 2016 ÖSYM üniversite tercihleri ile ilgili ayrıntılar..
#Üniversite TercihleriÖSYM 2016 üniversite tercihleri başladı. 29 Temmuz'da başlayan üniversite tercihleri 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Peki üniversite tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM internet sayfasında yayınlanan ÖSYS tercih kılavuzu ve tercih robotu ile tercih yapmak çok kolay. İşte üniversite tercihleri ile ilgili ayrıntılar..
#ÖSYMÜniversite tercihleri başladı. 29 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan üniversite tercihleri için 2016 ÖSYS tercih kılavuzu yayınlandı. 2016 ÖSYS tercih kılavuzunda yapılan değişiklikler neler? İşte üniversite tercihleri nasıl yapılır ve kılavuzda dikkat edilmesi gerekenler..
#ÖSYSBilgi güvenliği teknolojisinden yapay zekâ mühendisliğine, yazılım geliştirmeden dijital medya ve pazarlamaya kadar ‘geleceğin meslekleri’ olarak kabul edilen ve bu yıl ilk kez öğrenci alacak bölümlere yaklaşık 1200 kontenjan ayrıldı. Bunlarla dijital dünyaya hakim işgücü yetiştirilmesi hedefleniyor.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıYükseköğretim Kurulunca (YÖK) üniversite sınavlarına giren adayların doğru tercih yapabilmelerini sağlamak amacıyla üniversiteler ile binlerce adayın bilgilerinin yer aldığı YÖK Atlas Sistemi, YKS tercihleri öncesi yüz binlerce üniversiteli adayına yol gösterecek. Peki, YÖK Atlas tercih ekranı nasıl kullanılır?
#YÖK Atlas Tercih EkranıYÖK tarafından üniversite adaylarının hem okul hem meslek seçiminde daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla geliştirilen YÖK Atlas'a ‘Meslek’ ve ‘Tercih’ listesi modülleri eklendi. Adaylara dijital ortamda kariyer rehberliği hizmeti sunan modüllerden ‘Meslek Atlası’ sayesinde adaylar, tercih edecekleri mesleğe yönelik tüm bilgilere ulaşılabilecek. ‘Tercih Atlası’ ile adaylar basit bir üyelik adımı sonrasında, 2019-YKS kılavuzundaki programlardan en fazla 50'sini tercih listelerine ekleyebilecek.
#YÖKEk yerleştirme döneminde adayların hayallerindeki üniversiteye yerleşmek için dikkat etmesi gereken noktalar var. Öncelikle ilk merkezi yerleştirmede tercih yapsın ya da yapmasın hiçbir programa yerleşmeyenler ek yerleştirme tercihi yapabiliyor. 2017 ÖSYS yerleştirmesinde bir bölüme giren ancak kayıt yaptırmayanlara ise şans verilmiyor. Adaylar tercih listelerini oluştururken Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen programların taban puanlarını dikkate almalı. İşte dikkat edilmesi gerekenler:
#GazetehaberleriLYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav ve tercih telaşını geride bırakan üniversite adaylarının yeni gündemi bu soru oldu. 2017 LYS tercihleri 18-26 Temmuz tarih aralığında alındı. Tercih hakkını elde etmiş olan binlerce aday, ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirdi. Şimdi ise tüm adayların gözü kulağı LYS tercih sonuçlarında!
#LysTeknoloji geliştikçe açıköğretim cazip hale geliyor. Bu yönelimi Yükseköğretim Kurulu’nun 2016-2017 rakamları da gösteriyor. Açıköğretimde ön lisans ve lisans programlarındaki öğrenci sayısı 2016-2017 istatistiklerine göre 229 bin 18 artarak 3 milyon 306 bin 797 oldu.
#GazetehaberleriÜniversite sınavına hazırlık son sürat devam ediyor. Maratonun ilk ayağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 12 Mart’ta yapılacak. Adayların, bu yıl üniversite sınavında yapılan yenilikleri ve puanı değişen bölümleri önceden bilmesinde yarar var. Çünkü doğru bir sınav stratejisi hazırlamanın yolu, onun hakkında tüm bilgilere sahip olmaktan geçiyor.
#YGSYGS başvuru tarih aralıkları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Süreci en doğru şekilde atlatmak isteyen üniversite adayları, özellikle ödeme işleminin hangi bankalar üzerinden gerçekleşebileceğini sorguladı. Peki, YGS ödemesi hangi bankalara yatırılabiliyor? Başvuru için son gün ne zaman? İşte, YGS başvuru tarih aralıkları!
#YGSYükseköğretim Geçiş Sınavı başvuru tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte üniversite heyecanı daha da artan adaylar, 'YGS başvuruları nasıl yapılır, başvurular ne zamana kadar sürecek?' gibi pek çok soruyu gündeme getirmeye başladı. Öğrencilerin soru işaretlerinin giderilmesi için ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden kılavuz yayınlandı. İşte, 2017 YGS başvuru ücreti ve süreçle ilgili bilinmesi gerekenler!
#Ygs BaşvurusuKanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencileri için kayıtlar, 28 Eylül akşamına kadar sürecek. Öğrenciler, yerleştikleri üniversiteye e-Devlet’te açılan sistem üzerinden de kayıtlarını gerçekleştirebilecek.
#ÜniversiteLYS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapan adaylar, açıklanan tercih sonuçlarına göre yükseköğretim kurumlarına kayıtlarını yaptırdı. ÖSYM tarafından daha önceden yapılan duyuruya göre ek yerleştirme işlemlerinin 26-30 Ağustos tarihleri arasında alınacağı belirtilmişti. Üniversitelerin kontenjanı dolmayan, kontenjanı dolduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenci sayısı “ek kontenjan”dır.
#Ek Yerleştirme29 Temmuz’da başlayan üniversite tercih süreci 4 Ağustos’ta sona erecek. Ancak tercih sürecinin tamamlanmasına iki gün kala Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bir duyuru yayınlayarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) tercih kılavuzundan çıkarıldığını duyurdu. Tercih listesinde GATA’ya yer veren adayların 4 Ağustos saat 23.59’a kadar tercihlerini güncellemesi gerekiyor.
#GATAÖSYM, 15 vakıf üniversitesinin kapatılmasının ardından tercih kılavuzunu güncelledi. Kılavuzda yer alan Tablo-3, Tablo-4 ve Tablo-5’ten kapatılan yükseköğretim kurumları çıkartıldı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalarda ‘kimya’ alanında alınan dereceler için ‘tıp programı’ eklendi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin kontenjanları yeniden düzenlendi.
#ÖSYM