Büyük bir merakla beklenen fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması’nın ilk sürprizi yarışmaya katılacak grupların yakınlarına ve destekçilerine geldi. Biletler BİP’ten. Eleme turları ve finalde grupları yerinde desteklemek isteyenlerin tek yapması gereken BiP uygulamasını indirip daha sonra uygulamanın “keşfet” bölümünden fizy LMY kanalını takibe alıp adlarını ve soyadlarını yazıp göndermek.
#BipLiselerarası Müzik Yarışması 20. yılında fizy ile gerçek kimliğine kavuşuyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki liseli gençlerin profesyonel müzik hayatlarına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren fizy Liselerarası Müzik Yarışması’nda bu yıl finale kalan yarışmacıların videoları fizy uygulaması üzerinden izlenip oylanabilecek.
#FizyGazeteci yazar Tolga Akyıldız, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. 2010’dan itibaren uzun yıllar Hürriyet’teki ‘Pop Virüs’ köşesinde müzik yazıları yazan Akyıldız, 90’ların efsane gençlik dergileri Blue Jean ve Hey Girl’ün de yayın direktörüydü.
#Tolga AkyıldızBaşka ülkelerde kendi memleketinden daha meşhur olan insanlardan. “Yurtdışına açılmak” diye bir kavram varsa sözlük anlamı gibi: İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça gibi 8 dilde kayıtlar yaptı. Şarkıları Kolombiya’dan İsrail’e listelere girdi; Almanya’da 6 hafta liste başı olan, İngiltere’de 2’nciliğe yükselen şarkıları var. Orada yaşamadığı halde bir ülkeyi Eurovision’da temsil eden ilk Türk. Serhat Hacıpaşalıoğlu’yla 14 şarkıdan oluşan yeni albümü “That’s How I Feel / İşte Böyle Hissediyorum”u konuştuk: “İlk klibi ‘Chocolate Flavour / Çikolata Tadı’na çekeceğiz. Çünkü dans piyasasında remiksler çok önemli. Remiksini Madonna’yla çalışan Rishi Rich yaptı.”
#Serhat HacıpaşalıoğluGitarist, besteci ve yorumcu Ortaçgil "Ben ürettiğim şeylerde tekrar olmamasına gayret ediyorum birazcık. Yoksa bütün müzik piyasası benden bir tane daha 'Benimle Oynar mısın?' yapmamı istedi. Aynısını yapsam tekrarlamış olacaktım kendimi" dedi.
#Bülent OrtaçgilDünya değişiyor, müzik de öyle... Artık yetenekli insanların ‘keşfedilmek’ için herhangi bir aracıya ihtiyacı yok. Sahneler, ama özellikle ‘bilgisayar ekranları’, ‘akıllı telefonlar’ çok genç sanatçılara emanet. Gazetemiz son dönemde bu isimleri artan bir dikkatle izliyor. Çoğunu sayfalarına taşıyor, manşete çıkarıyor. Hürriyet yazarı Kanat Atkaya geçen pazarki köşe yazısında taşları yerine oturttu: Bu müzikte ‘yeni bir dalga’ dedi. Hızını internet devriminden, gücünü baskı ve özgürlük duygularını bir arada yaşayan gençlerin isyanından alan bu ‘yeni dalga’yı mercek altına aldık. Müzisyenlerle konuştuk, konserlerini izledik. Yaklaşın, size umut ve ilham veren şeyler anlatacağız...
#Müzik