2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü haberleri sayfasında 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 196 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan bireyler için anlayış ve destek gereksiniminin önemli bir hatırlatıcısı olan Dünya Otizm Farkındalık Gününü 2 Nisan tarihinde anılıyor. Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları da bu önemli güne dikkat çekmek isteyen kişiler tarafından paylaşılıyor. Otizm Dünya Farkındalık Günü aynı zamanda otizm spektrumunda olan bireylerin ailelerine ve bakım verenlerine de destek sağlama fırsatı sunar. İşte Dünya Otizm Farkındalık Günü sözleri!
#2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık GünüÜmraniye Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nü kutlamak için otizmli çocuklar ve aileleriyle bir etkinlik düzenledi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Otizmli çocuklar için rehabilitasyon merkezi açacağız. Aileler birkaç saatliğine de olsa buraya çocuklarını teslim edebilecekler. Allah’ın izniyle, diğer yapılan engelliler projelerinden daha da iyisini yapacağız" dedi.
#2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık GünüHer 54 çocuğun ortalama 1’inde otizm görüldüğünü belirten Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Emin Çağlar, “Otizmi olan çocukların hepsi aynı şiddette otizme sahip değildir. Bazı çocuklar şiddetli sosyal ilişki kuramama, konuşmanın hiç olmaması ve tekrarlayıcı hareketlerin yoğun olduğu şiddetli otizm tablosu içerisindeyken, bazı çocuklarda ise belirtiler oldukça hafif olabilir. Otizmin farkında olmak, yok saymamak ilk basamaktır. Otizmi yok saymayın, farkında olun” dedi.
#Uzm. Dr. Emin Çağlar2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören ‘Mavi Işık Yak Kampanyası’nın (Light It Up Blue) Türkiye elçisi Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı ile Türkiye’de ikonik binalar mavi ışıkla aydınlatılacak. Bunlar arasında akşam saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi başta olmak üzere, İzmir Saat Kulesi, Beyazıt Yangın Kulesi, Amasya Kalesi bulunuyor.
#EğitimOtizm Spektrum Bozukluğuna (OSB) dikkat çekmek için 2 Nisan, Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak kutlanıyor. Otizmli çocuklar için daha kapsayıcı bir toplum oluşturmayı amaçlayan gün, 2007 yılından beri onların anlayış ve desteğe duyduğu ihtiyacı hatırlatıyor.
#Prof. Dr. ErbaşOtizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan bireyler için anlayış ve destek gereksiniminin önemli bir hatırlatıcısı olan Dünya Otizm Farkındalık Gününü 2 Nisan tarihinde anılıyor. Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları da bu önemli güne dikkat çekmek isteyen kişiler tarafından paylaşılıyor. Otizm Dünya Farkındalık Günü aynı zamanda otizm spektrumunda olan bireylerin ailelerine ve bakım verenlerine de destek sağlama fırsatı sunar. İşte Dünya Otizm Farkındalık Günü sözleri!
#2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık GünüAİLE ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık, "Otizmli bireylerin çalışma hayatına ve toplumsal hayata dahil olmalarına katkı sağlayacak 30 eylem alanına ilişkin 78 faaliyeti hayata geçirmiş olacağız" dedi.
#Aile Ve Sosyal Hizmetler BakanıBugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü... Deprem bölgesinde hiç görmediğimiz ve düşünülme sırasının bile hala onlara gelmediği bir grup çocuk var. Binbir emekle büyüyen, tedavi gören, sadece bir kez 'anne', 'baba' desin diye yıllarca rehabilitasyona giden otizmli çocuklar. Deprem ile birlikte bunca yılın emeğinin çöp olduğunu söylüyor aileler. Korku dolu gecenin arkasından değişen düzenler otizmli çocukların hiç uyum sağlayamadığı bir şey. Hatay'da yaşayan Mehmet ve Süleyman Karatoz kardeşler de onlardan. Anne Neriman Karatoz 4 çocuğu ve eşiyle birlikte bir serada çadırda kalıyor. Karatoz, "Ben konteyner kente gidemem. Çocuklarımın durumu çok ağır. Kaldığımız çadırı yırttılar, ısıtıcı koyamıyorum çünkü halıları yaktılar. Evimin bahçesinde duracak bir konteynera ihtiyacım var" diyor.
#OtizmKepez Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda özel çocuklarda çevre bilinci yaratmak amacıyla Çevreye Özel Dokunuş e-twinning projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında çevre temizliği yapan özel çocukların topladığı atıklardan elbise yapıldı. Elbiseyi giyen kız öğrenci öğretmeniyle birlikte çevrenin önemini anlattı.
#ANTALYAAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bizim önceliklerimiz arasında nafaka konusu yok” diye açıklama yaptığında, hemen aklımıza bu noktaya nasıl gelindiği düştü. Biraz araştırınca, olası bir yeni düzenlemenin, mevcuttan daha kötü olacağına inanan kadınların başarısı olduğunu gördük. Şöyle ki; AK Parti içerisinde “nafakanın sınırlandırılması” için kulis yapan bir grup var. Bunların etkisiyle yapılan taslak çalışmalar, kadınların nafakasız kalması, boşanmanın zorlaşması sonucunu doğurmaya adaydı. Kaldı ki yapılan araştırmalar bugün dahi mahkemelerin hükmettiği nafakaların yüzde 50’sine yakınının ödenmediğini gösteriyor.
#Nafaka“Üzülerek ifade edeyim, kaç otizmli çocuğumuz var bilmiyoruz, görünmüyor bu aileler. Bunların saptanması gerekir. Ancak aile keşfederse aileye ulaşılabiliniyor” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bir hocamız ‘Görgü öğretmeni’ dedi, ilk defa duydum. Bu kadronun oluşturulması lazım” talebinde bulundu.
#Kemal Kılıçdaroğlu2 Nisan 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' nedeniyle bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, otizm spektrum bozukluğu tanısı olan çocukların özelliklerini dikkate alarak öğrenme ortamlarını zenginleştirmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordine pek çok çalışma yürütüldüğünü ifade etti.
#Dünya Otizm Farkındalık GünüÜmraniye Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nü kutlamak için otizmli çocuklar ve aileleriyle bir etkinlik düzenledi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Otizmli çocuklar için rehabilitasyon merkezi açacağız. Aileler birkaç saatliğine de olsa buraya çocuklarını teslim edebilecekler. Allah’ın izniyle, diğer yapılan engelliler projelerinden daha da iyisini yapacağız" dedi.
#2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık GünüHer 54 çocuğun ortalama 1’inde otizm görüldüğünü belirten Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Emin Çağlar, “Otizmi olan çocukların hepsi aynı şiddette otizme sahip değildir. Bazı çocuklar şiddetli sosyal ilişki kuramama, konuşmanın hiç olmaması ve tekrarlayıcı hareketlerin yoğun olduğu şiddetli otizm tablosu içerisindeyken, bazı çocuklarda ise belirtiler oldukça hafif olabilir. Otizmin farkında olmak, yok saymamak ilk basamaktır. Otizmi yok saymayın, farkında olun” dedi.
#Uzm. Dr. Emin Çağlar2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Nisan ayı başta olmak üzere tüm yıl boyunca yurt genelinde çeşitli farkındalık faaliyetleri düzenlenmekte ve sağlık personelinin, çocuk alanında çalışan diğer meslek gruplarının ve anne-babaların farkındalık düzeylerinin arttırılmasına yönelik eğitimler yapılmaktadır. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü(WHO), AB İnsani Yardım ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü (ECHO) ve Bakanlığımız işbirliğinde, geçici koruma altındaki bireylere yönelik sağlık hizmetlerinin sunulduğu Göçmen Sağlığı Merkezlerinde çalışan sağlık personellerine Otizm farkındalık eğitimleri verilmeye devam etmektedir.
#Otizm Farkındalık Günü NBUGÜN 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü... Bazı istatistiklere göre 60 doğumda bir görüldüğü tespit edilen otizm, çağımızın en önemli engellilik sorunları arasında yer alıyor. Otizm diğer engel gruplarıyla birlikte okulda, sokakta, işyerlerinde, belediye ve diğer kamu kurumlarında, hiçbir ayrımcılık türünün kabul edilemeyeceği bir engellilik hali.
#İzmirBornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, koronavirüs salgını nedeniyle toplu katılımla gerçekleşen tüm etkinlikler durdurulsa da, özel günlerde sosyal medya kanalları üzerinden Bornovalılar ile olmaya, mesaj ve moral vermeye devam ediyor. İduğ, bu anlayışla Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü de unutmadı.
#İzmir