FIFA 2022 Dünya Kupası’nın grup aşaması cuma günü oynanan maçlarla tamamlandı. Eleme usulü maçların başlamasıyla artık heyecan zirve yapacak. Çeyrek ve yarı finaller başlamadan önce grup aşamasında öne çıkan futbolcuları, takımları ve önemli olayları tarihe not düşmek istedik.
#FIFA 2022 Dünya Kupası2022 Dünya Kupası'nda sürprizlerin sonu gelmiyor. E Grubu'nun son maçlarında Japonya ile İspanya, Kosta Rika ile Almanya karşı karşıya geldi. Japonya teknik direktörü Hajime Moriyasu'nun yaptığı değişiklikler ve topa sahip olma yüzdesiyle damga vurduğu maç tarihe geçti. Öte yandan Almanya ise tarihinin en ağır tablolarına bir yenisini ekledi.
#DunyakupasiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, CNN Türk’ten Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu "Geçiş ücreti Cumartesi günü açıklanacak. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız" dedi.
#Adil KaraismailoğluHataylı soba imalatçısı bir babanın oğlu olan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 5 yaşından beri çalışıyor. İskenderun bit pazarından çıkıp dünyanın en büyük 10 demir çelik şirketine uzanan girişimcilik hikâyesini konuştuğumuz Tosyalı, “Koronavirüs dünyaya farklı bir ekonomik düzen getirecek. Bu virüsle yaşarken de birçok yeni alan oluşacak. Virüsle mücadele eden ekipmanlar, kontrol sistemleri gibi insanların davranış şekilleri de yeni ekonomik alanlar oluşturacak diye düşünüyorum” diyor.
#GazetehaberleriGenç İmam Hatipliler, şehit cenazesi sırasında saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı’na ‘Geçmiş olsun’ ziyaretiyle gündeme geldi. Daha önce de yine Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Atatürk’ün Balıkesir Hutbesi’ni armağan eden derneğin genel başkanı 23 yaşındaki Muhammet Samet Akkaya ile buluştuk. “Bizim oluşturmak istediğimiz yarınlar birlik, beraberlik, kardeşlik üzerine” diyen Akkaya, Hazreti Muhammed’in “Nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz” hadisinin izinden gittiklerini ve imam hatiplilerin Atatürk düşmanı olduğu algısını yıkmak istediklerini söylüyor.
#Genç İmam HatiplilerAy üzerinde üs kurmayı ve 2030'larda Mars’a ayak basmayı planlayan insanoğlunun önündeki en büyük engel uzay boşluğu. Çünkü uzay ortamında insan vücudu çok farklı bazı etkilere maruz kalıyor. Daha iyi uzay araçları yapmaya devam eden insanoğlu tıp alanında da ciddi gelişmeler gösteriyor. İnsan vücudunun uzay ortamında nasıl davrandığını her geçen gün daha iyi anlıyoruz.
#UzayDünyanın dört bir yanında bulunan doğa harikaları iklim değişikliği, kirlilik ya da insan faktörü yüzünden risk altında. Eğer bu doğa harikalarından birine gitmek hayaliniz ise elinizi çabuk tutun. Bu doğa harikalarından biri de Türkiye'de ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. İşte yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan doğa harikaları...
#Yok Olma TehlikesiUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyolu üzerinde bulunan Körfez Geçiş Köprüsü'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım, " Dünyanın değişik yerlerindeki yollarla kıyasladığımızda burası geçiş ücretleri bakımından en ucuz yoldur" diye konuştu. Köprünün geçiş ücreti 35 dolar+KDV olarak belirlenmişti.
#Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali YıldırımParis’e sadece 45 kilometre uzaklıkta cennet gibi bir şehir burası. 36 bin nüfuslu küçük şehir güzel satosuyla prenslere, ormanıyla av düşkünlerine, hipodromuyla atseverlere ezberletmiş adını. Uluslararası şöhretini ise dünya mutfaklarının vazgeçilmezine borçlu: Krem şanti. Güneş Kral, La Fontaine, Moliere’e ev sahipliği yapan Chantilly Şatosu’nda 17 Haziran’da düzenlenecek Diane Kupası at yarışları festival gibi geçecek.
Pasifik Okyanusu’nun kuzey doğusunda, Avustralya ile Japonya arasındaki Kuzey Mariana Adaları, yeryüzünün gizli tropikal cennetlerinden biri. ABD’ye bağlı olan adalar tropikal ormanları, beyaz kumlu plajları, canlı gece hayatı ve golf sahalarıyla tanınıyor.
Sesten hızlı yani saatte 2 bin 400 kilometre hızla uçabilen Concorde’ların emekli olmasından sonra gözler yeni süpersonik yolcu uçaklarına çevrildi. NASA’nın liderliğinde Boeing ve Lockheed Martin tarafından başlatılan tasarımın 2030’da uçması planlanıyor.
Sesten hızlı yani saatte 2 bin 400 kilometre hızla uçabilen Concorde’ların emekli olmasından sonra gözler yeni süpersonik yolcu uçaklarına çevrildi. NASA’nın liderliğinde Boeing ve Lockheed Martin tarafından başlatılan tasarımın 2030’da uçması planlanıyor.
Oyak Renault ve Tofaş, Türkiye’de ilk kez 300 bin adetlik barajı aşarak rekor üretime birlikte koşuyor. Oyak Renault, 286 bin adetle kendisine ait rekoru aşarak 308 bin otomobil üretimi hedeflerken, Tofaş da 320 binlik üretimle birinci olmak istiyor. Yarışta kaptanlıkları üniversiteden sınıf arkadaşı olan Tofaş CEO’su Ali Pandır ile Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu yürütüyor.
Türkiye’de organ nakillerinde ezberleri bozan bir merkez var: Akdeniz Üniversitesi’nin Organ Nakli Merkezi. Merkezde yedi kişiden oluşan ekip, özellikle yaptıkları böbrek nakilleriyle sadece üç büyük il İstanbul, Ankara ve İzmir’deki nakil merkezlerini geride bırakmakla kalmıyor, dünyadaki benzerleriyle de yarışıyor.