Kars'ın Kümbetli köyünde besicilik yapan Erol Çolak'ın yetiştirdiği 1 ton 150 kilogramlık 'Şahmurat' isimli boğa, 300 bin liraya satıldı. 28 aylık boğanın Fransız Şarole ırkı olduğunu belirten Çolak, günde 30 kilogram yem tükettiğini söyledi.
#Kurban BayramıAŞIRI kilolu hastaların hastaneye nakilleri ve acil servislerde bakımları için özel bazı uygulamalar ve ekipmanlar gerektiğini vurgulayan Acil Afet Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu, bu hastaların normal ambulans ile hastanelere ve evlerine taşınmalarının çoğunlukla mümkün olmadığı uyarısında bulundu. Acil yardım ambulanslarında üç kişilik ekip bulunduğunu, ambulans sedyelerinin genellikle en fazla 150 kilo ağırlık taşıyabildiğini kaydeden Sofuoğlu, bunun üzerindeki ağırlıkta sedyenin kırılabildiğini veya devrilebildiğini söyledi. Sofuoğlu, günlük hayatta önemli bir sorun olan aşırı kilolu hastaların nakilleri konusunda önemli bilgiler verdi...
#1Damla sakızının gastronomik anlamdaki değerinin öncelikli olarak tatlılar olduğunu söyleyen şef Çakıroğlu, “Çeşme’ye gittiğinizde pek çok yerde sakızlı dondurma, sakızlı muhallebi, sakızlı lokum, sakızlı Türk kahvesi gibi ürünlere rastlamak mümkün. Geleneksel Türk mutfağında da yeri olan damla sakızının bence en güzel versiyonlarından biri patlıcanlı pilav” diyor.
#1Urfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#UrfaYüreklerimizi dağlayan şu acı günlerde felaketin yaşandığı şehirlerde girilemeyen yerlere giren, gidilemeyen köylere ulaşarak yardım götüren iki tekerlekli kahramanlar sessiz sedasız en zor görevlerin üstesinden geliyor.
#DepremSon dönemde ekranın en öne çıkan, çarpıcı isimlerinden. Yeteneğinin yanı sıra yakışıklılığı, düzgün fiziği ve mavi gözleriyle de sık sık sosyal medyanın gündeminde. Ama o, bu şekilde anılmaktan hoşlanmıyor, kendini jön değil oyuncu olarak tanımlıyor. Burak Çelik’le buluştuk; hayatını, aşkı ve oyunculuğu konuştuk: “Hepimizin içinde beğenilme, onaylanma gibi dürtüler var ama ben buna çok takılmıyor, o denizde boğulmuyorum.”
#Burak ÇelikTürkiye’de üretilen sütün 10 milyon tonunun sanayide işlendiğini ifade eden Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) Başkanı İsa Coşkun, “Sektörde 2021’de gerçekleştirilen üretimden elde edilen ciro 38 milyar TL. Türkiye, 23.2 milyon ton süt üretimiyle dünyada sekizinci, Avrupa Birliği ülkeleri içinde üçüncü sırada yer alıyor” dedi.
#SütSamsun'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, eğrelti otu ile kaplanınca kızıl renge büründü. Tedirginliğe de neden olan görüntü hakkında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, "Renk değişikliği, kirlilik faktörü değildir. Bilhassa tam tersine eğrelti otu, sularda oluşabilecek kirliliği filtre etme özelliğine sahiptir" dedi. Bölge sakinlerinden Selahattin Çelik, "Kızıl haliyle ilk kez karşılaştık, bu yıla kadar hiç görmemiştik" diye konuştu.
#KızılırtmakSamsun'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, eğrelti otu ile kaplanınca kızıl renge büründü. Tedirginliğe de neden olan görüntü hakkında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, "Renk değişikliği, kirlilik faktörü değildir. Bilhassa tam tersine eğrelti otu, sularda oluşabilecek kirliliği filtre etme özelliğine sahiptir" dedi. Bölge sakinlerinden Selahattin Çelik, "Kızıl haliyle ilk kez karşılaştık, bu yıla kadar hiç görmemiştik" diye konuştu.
#KızılırmakKaplan dünyada en yırtıcı hayvanlardan bir tanesidir. Özellikle belgesellerde sıklıkla gördüğümüz kaplanların pek çok türleri bulunmaktadır. Kaplanlar kedigiller familyasına mensup olan bir hayvandır. Kaplan türleri ve ırklarının pek çok özellikleri bulunmaktadır. Son günlerde kaplanlar ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, kaplan türleri nelerdir? Kaplan ırklarının özellikleri nelerdir? Türkiye'de kaplan türü var mı detayları ile derledik.
BABA Rıfat Ertürk’ten el alan Aslan Ertürk, 1994’ten bu yana İzmir Mordoğan’da kardeşi Musa Ertürk’le birlikte dondurma üretiyor. İki kardeş, Special Roma Dondurmacısı adıyla sadeden cevizli incirliye, Antepli’den kahveliye 44 çeşitle dondurmasevenlerin önemli durağı olmayı başarmış. Babaları merhum Rıfat Ertürk’ün 1970’lerin başlarında Makedonya’dan Ankara’ya geldiğini söyleyen Aslan Ertürk, o süreci şöyle aktardı:
#İzmirDronla takibe alınan, haftada 150 kilo bonzai üreten zehir tacirlerine 8 ilde eşzamanlı operasyon yapıldı. Çetenin uyuşturucuyu motorlu kuryelerle “kapıya teslim” şeklinde sattıkları belirlendi. Çetenin, uyuşturucudan haftalık 250 bin lira para kazandığı öğrenildi.
#Gazetehaberleri