Bu hafta bayram haftası olması sebebiyle birçok dizi yeni bölümüyle ekranlara gelmedi. 13 Nisan Gönül Dağı yeni bölümü var mı? sorusu da dizinin hayranları tarafından araştırılmaya başlandı. Başrollerinde Berk Atan, Gülsim Ali, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar ve Erdal Cindoruk’un yer aldığı dizi cumartesi akşamları TRT 1’de yayınlanıyor. Peki, Gönül Dağı yeni bölümü ne zaman yayınlanacak, bu hafta yeni bölüm var mı?
#Gönül Dağı Yeni BölümüSalı akşamlarının sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı bu hafta var mı yok mu izleyici tarafından merakla bekleniyor. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle geçtiğimiz hafta pek çok dizi çekimlerine ara verildi. Bu nedenle, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi bu akşam var mı araştırmalar arasında yer alıyor. Peki, Mehmed: Fetihler Sultanı bufün var mı 16 Nisan 2024? Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm ne zaman? İşte TRT1 yayın akışı
#Mehmed: Fetihler Sultanı Bu Akşam Var MıGoogle'da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan hakkında bilgiler kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Gökdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk bilim kadınlarındandır. "Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın dekanı" olarak bilinir. Peki Nüzhet Gökdoğan kimdir, kaç yaşında öldü, nereli? Nüzhet Gökdoğan neden doodle oldu? Tüm detayları ile Nüzhet Gökdoğan'ın biyografisi
#Nüzhet GökdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de gençlerle bir araya geldi. "Son seçim öncesinde dikkat ederseniz batı ülkemize kur faiz enflasyon üzerinden çok ciddi baskılar uygulamaya kalktı. Tabii enflasyonda bir tırmanış söz konusu oldu. Ondan sonra faizle bu devam etti." diyen Erdoğan, "Faizde biz iyi değiliz. Ama enflasyon yavaş yavaş inişe geçmiş vaziyette. Kur şu anda sendeliyor, beklentileri çok daha yüksekti. Seçimleri atlattıktan sonra bunların oyunları bozulacak." dedi. Erdoğan, "S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyimiz kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti." ifadelerini kullandı.
#ErdoğanAşkımız da kahrımız da onlarla... Neşemizde de izleri var, hüznümüzde de... Birleşen kalplerimizde, ayrılan ellerimizde, alnımızdan dökülen terde, çaldığımız ıslıkta, bebeğimize söylediğimiz ninnide... İsyan çığlığımız, öfkemiz, hasretimiz, mağlubiyetimiz, zaferlerimiz, aşklarımız, acılarımız onlar... Şarkılar... Bu şarkıları içeren nice güzel albüm yapıldı ülkemizde. Sizi bugün Türkiye’nin müzikli yoluna çıkarıyoruz. Müzisyenlerden, yorumculardan, eleştirmenlerden, prodüktörlerden oluşan 100 kişilik dev jürimiz Türkiye’nin en iyi 100 albümünü seçti. Sadece içerdikleri değil, mecburen dışarıda kalanlarla bile muazzam bir liste bu. Bu seçkiyi meydana getirmek için Hürriyet Pazar’ın tüm editör ve muhabirleri müthiş bir emek verdi. Listeye katkı sunan jüri üyelerine ve gönlümüzde taht kuran bu şarkıların sahiplerine teşekkürlerimizle; işte Türkiye’nin müzikal mirası...
#En İyi 100 AlbümTürk Halk Müziği ve Orta Anadolu Türkmen Abdal Müzik geleneğinin en önemli temsilcilerinden biri olan büyük ozan Neşet Ertaş'ın belgeseli vizyona girdi. UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” ilan edilen Neşet Ertaş’ın hayatının anlatıldığı belgesel 'Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş' adını taşıyor.
#Neşet ErtaşAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Baralor Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik, "Danıştayın Başkanı 25 dakika konuşuyor, ev sahibi. Bu beyefendi, orada bir saat konuşma yapıyor ve Danıştayın kuruluş yıl dönümünde konuyla ilgili değil tamamıyla baştan aşağıya bir siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre bir tatmin. Çıkar cübbeni sen de birilerinin yaptığı gibi. Söylüyoruz, siyaseti çok seviyorsan çık bu siyaset meydanına orada kendini ispat et" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şiddetin, terörün acıdan, yoksulluktan, gözyaşından başka hiçbir şey getirmediğini belirterek, “780 bin kilometrekareyle bu vatan bizim, bu vatanın üzerinde ameliyat yaptırtmayız, bu vatan bizim. 74 milyonu, kim ameliyat derdine düşüyorsa avucunu yalasın, kusura bakmasın” dedi.
Sax, İspanya’nın Alicante bölgesinde, 10 bin nüfuslu bir kasaba. Her yıl 1 Şubat haftasında kasabada San Blas Festivali düzenleniyor. Geçmişi 400 yıl önceye uzanan kutlamanın kökeni, Hıristiyanlar’ın Müslümanlar’a karşı kazandığı kanlı zaferler. Tıpkı Türkiye’deki şehirlerin kurtuluş törenlerinde olduğu gibi, Sax’da da halkın bir kısmı düşman kuvvetler kılığına giriyor. Temsili savaş yapılıyor, sonra zafer kutlanıyor. 1920’de, Anadolu’daki İstiklal Savaşı’ndan etkilenen bir grup bu geleneği tersyüz etti. Düşman Müslümanların yerini dost Türkler aldı.