Güzin Abla’nın misyonu

Kimin yazdığını bilmediğim fakat çok sevdiğim bir dörtlük yine aklıma geldi. Şöyle diyor;

Yadında mıdır doğduğun günler / Sen ağlar idin güler idi alem / Bir öyle ömür geçir ki olsun / Mevtin sana hande / Aleme matem

Güzen Abla’nın hayatı da tıpkı şairin dediği gibi alem için bir matem olacak nitelikte. Tek kişilik bir sosyal yardım kurumu gibi çalışıp gönül yaralarına merhem olacak sözleriyle misyonunu gerçekleştirmiş bir şahsiyet.

Kendisiyle hiç karşılaşmadım. Fakat yazdıklarından gerçek bir gönül kişisi olduğunu anladım ve duygularını derinden hissettim. Ve bugüne kadar yazdıkları zihnimde canlandı ve önemini kavradım.

Ne yazık! Yaşarken anlamıyoruz. Bizim için ne kadar önemli olduğunu kavramıyoruz. Ne yazık!

Sahip olduklarımızın değerli olduğunu anlamak için kaybetmemiz gerekiyor ve ancak o zaman kazancımızın ne olduğunun farkına varıyoruz.

Kayıp ve kazançlar birlikte yaşanıyor. Sanırım önemsemek, önemli olduğunun farkına varmak ve değer bilmek için, değerlerin yitirilmesi gerekiyor.

Yani üzülmeden anlamıyoruz.

Üzüntü, içimizi acıtıyor. Canımız acımasıyla birlikte sanki şuurumuz açılıyor ve o güne kadar anlamadıklarımızı anlamaya, bilmediklerimizi bilmeye başlıyoruz.

Üzüntü bizi hasta ediyor fakat anlamak, bizi yükseltiyor. Aşama yapmamızı sağlıyor. Üzüntüye kendimizi kaptırmadan yaşamak, bilmeyi, anlamayı ve kabul etmeyi öğretiyor.

Güzin Abla’nın tavsiyeleri ve önerileri de üzüntüye kendinizi kaptırmayın ve anlamaya çalışın, şeklindeydi.

Yıllardır verdiği bu mesaj şimdi anlaşılır oldu. Misyonunu yapmış olanların huzuru içinde bulunduğunu düşünüyor ve sevdiklerine baş sağlığı diliyorum.

Venüs burç değiştiriyor

Bugün Venüs burç değiştiriyor. İkizler burcundan çıkıp Yengeç Burcuna giriyor. Aile bireylerine yönelik duyguların önem kazanacağını işaret eden gökyüzünün konumu güvenlik ihtiyacının artacağını gösteriyor. Bu devre içinde evle ilgili konular önem kazanabilir ve bilinçaltının derinlerinden yükselen gizli kalmış duygular açığa çıkabilir. Yakınlarınıza daha çok vakit ayırmaya çalışın. Hayata pozitif enerjiyle bakın.
Yazarın Tüm Yazıları