Güneş Tutulmasıyla ilgili gözlemlerim (2)

Üçüncü kez Güneş Tutulmasını izleyeceğimi bilmek beni heyecanlandırıyor. Ne kadar şanslı olduğumu düşünüyorum. Böylesine özel bir durumu kaç kişi üç kez izleme şansını yakalayabilir? Ve doğal olarak çok heyecanlanıyorum.

Fotoğraf makinaları, kameralar, etrafta koşuşturan insanların arasında hülyalı bakışlarla aheste beste dolaşanlar garip bir tezat oluşturuyor. Bazıları bu önemli anı tespit etmek için en mükemmel yerin arayışı içindeyken, bazıları rüyada dolaşıyormuş izlenimi uyandırıyor.

Bunları izlemek bende garip bir duygunun uyanmasına neden oluyor. Çevremdeki insanların o sırada farklı bir hal içinde bulunduklarını ve bunun Güneş Tutulmasının etkisi olmayıp sadece düşüncelerinin yarattığı duygudan kaynaklandığını seziyorum.

Dikkatim hem dışarıda, hem de kendi içime yönelmiş bulunuyor. Yapacağım meditasyona odaklanıyorum ve benimle birlikte meditasyon yapacak öğrencilerimi arıyorum.

Gözden uzak bir alanda yerlerini almış kalabalığı görüyorum. Evet, keyifle oturmuş beni bekliyorlar. Katılanların arasına karışmış öğrencilerim sükunet içinde bakarken, diğerlerinde heyecanlı bir merak seziyorum.

Parkisyon ve flüt eşliğinde meditasyona başlıyoruz. Güneş’in Ay ile buluşma noktasına geldiğinde biz de benliğimizin içindeki ben ile buluşacağız. Yavaş yavaş yoğunlaşan enerjinin içimde giderek büyüdüğünü ve birlikte meditasyon yaptığım kalabalıkla eriyip bütünleştiğimi hissediyorum.

Parkisyon susuyor. Derin bir sessizlik ve karanlığa gömülüyoruz. Bu sırada sahilde toplanmış olan kalabalığın sevinç ve heyecan çığlıkları enerjimi tetikliyor ve çok başka bir duygunun derinlerden uyanıp şuuruma yükseldiğini hissediyorum. Tarif edilmesi mümkün olmayan bu halin ne kadar sürdüğünü bilmiyorum. Bana sonsuzluk gibi geldiği bir anda halim değişiyor ve tumbalardan yükselen ritmik vuruş sesleriyle uyanıyorum. Bir çeşit ölüm ve doğum halini tecrübe etmiş olduğumun bilinci içinde, arkadaşları yeni başlayan zamana davet ediyorum.

Evet, yeni bir zaman başladı. İçsel olarak bir şeylerin ölüp yok olduğunu ve yepyeni bir şeylerin doğduğunu hissediyorum. İçim coşkuyla doluyor ve çevreme baktığımda meditasyon yaptığımız arkadaşların da büyük bir coşkuyla oynadıklarını görüyorum. Ne çalıyor bilemiyorum ama müzisyenlerimizin de coştuğunu anlamak zor değil.

İlginç buluşlar dönemi

Bugün açığa çıkan olaylar yaratıcılığı uyandıracak. Farklı düşünce ve eylemlerin etkileyici ve değiştirici olacağını işaret eden gökyüzünün konumu, önemsenen konularla ilgili duygusal baskının açığa çıkacağını gösteriyor. Ancak ilginç yöntemler ve buluşlar ortaya çıkabilir ve sorunlara çok farklı açılardan bakılabilir. Kuruntuları besleyen hayaller yanılgılara neden olabilir. Fakat bugün yanılgılar ve hayallerin ötesine geçip teknoloji, bilgisayar ve iletişim alanındaki yeniliklerle ilgilenmek mümkün.
Yazarın Tüm Yazıları