Güneş tutulması hakkında

Başak Burcunun 29 derecesinde meydana gelen Güneş tutulmasından en fazla Başak ve Balık burcunun son derecesinde doğanlar etkileniyorlar.

Güneş tutulmaları genellikle kişiler üzerinde endişe uyandırır. Ancak kişisel etkilerden çok, kitleler üzerinde değiştirici etkisi dikkat çekicidir. Şayet doğum haritanızda Güneş üzerinde Güneş tutulması meydana geliyorsa, bilinçaltınızda biriktirdiğiniz ve o ana kadar farkında olmadığınız duygular karşılaşacağınız bir döneme girdiğinizi söyleyebilirim.

Tutulmalar genellikle altı ay ile iki yılı kapsayan bir süreç içinde etkilidir. Kuvvetli tutulmaların etkisi bir ile iki yıllık bir süreci kapsar. Bu kez meydana gelen Güneş tutulması zayıf olduğu için üç ile altı aylık bir dönem içinde ortaya çıkan olayların değiştirici etkisi söz konusu...

Olayların sizi etkileyip değiştirmesini beklemeden siz kendi üzerinizde çalışma yaparak kendi dönüşümünüzü şuurlu olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bugün Güneş tutulmasının meydana geldiği saatte, mesela 14:30’da başlayıp 15:10’a kadar sürecek bir çeşit meditasyon yapabilirsiniz. Aslında çalışmaya 14:30’dan daha önce başlamak konsantre olmak açısından daha iyi olur.

Rahat bir şekilde oturun ve dikkatinizi kendinize odaklayın. Zihninizde oluşan düşünceleri tamamen temizledikten sonra dikkatinizi isteklerinize yöneltin. Ve bu isteklerin oluşma nedenini anlamaya çalışın.

Bu sırada zihninizde oluşan düşünceleri tutmayın. Sadece izleyin ve sonra kendinizin istemediğiniz yönlerini düşünün. Ve şimdi bunları değiştirme zamanının geldiğini hayal edin. Hem isteklerinizi gerçekleştirebileceğinizi, hem de kendinizi değiştirip dönüştürecek gücün içinizde uyandığını hissedin. Bu sırada kuvvetli nefes alın ve bu soluğu üç kez arka arkaya tekrarlayın. Aldığınız solukla birlikte havadaki kozmik enerjiyi içinize çektiğinizi düşünün ve soluk verirken istemediğiniz alışkanlıkları, takıntıları ve korkuları verdiğiniz solukla birlikte içinizden attığınızı düşünün.

Sonra rahat bir şekilde oturun ve içinizdeki gücü hissetmeye çalışın. Zihninizi serbest bırakın ve aklınıza gelen hiçbir düşünce veya imaja takılmayın. Sadece sessizlik ve sükunet içinde oturun.

Atılımları erteleyin

Bugün Türkiye saatiyle 14:44’de Güneş tutulması meydana geliyor. Tutulmanın meydana geldiği günler yeni bir atılımda bulunmak için pek uygun zamanlar değildir. Elbette yaptığınız işleri sürdürmeye devam edersiniz, fakat yeni bir başlangıç yapmayı düşünüyorsanız bunu mümkünse tutulmadan sonraki zamana ertelemeniz daha uygun olacaktır. Özellikle alım-satım, yatırım, her türlü anlaşma ve sözleşmelerle ilgili girişimlerinizi yarından sonraya bırakmanızda fayda var.
Yazarın Tüm Yazıları