Göklere aşık sportmen eğitimci

Haberin Devamı

Onun üç büyük sevdası var. Eğitim, spor ve gökyüzü... Öyküsüne gelince: Ankara Devlet Mimarlık’ı kazanır. Ama gitmez. Öğretmen anne-babasının yolunu izlemeye karar verir. Tercihini Gazi Eğitim’den yana kullanır. Eğitim kadar spora duyduğu aşktan dolayı Beden Eğitimi Bölümü’ne devam eder. Öğrencilik yıllarında profesyonel olarak voleybol oynar. Bir yandan da hentbol hakemliği yapar. Okul bitip öğretmen atanınca hakemliği bırakmak zorunda kalır, voleybolu da antrenör olarak sürdürür. Eğitimciliği ise hala devam ediyor.

1980’de kuruluşunda görev aldığı İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları’nda tam 34 yıldır geleceğin aydınlık bireylerini yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Öğretmen olarak girdiği kurumda bilgi birikimini müdür yardımcılığı, müdürlük derken, günümüzde genel müdür olarak sürdürüyor. Yeri geliyor derse girip deneyimlerini aktarıyor, yeri geliyor Hamath Mental Aritmetik ve Zeka Oyunları Merkezi’nin kurucusu Hakan Alabalık’la gerçekleştirdiği Üstün Zekalı Matematik-Fen Kış Okulu’nda yeni öğretim teknikleriyle çocukları bilimin güzelliği ile tanıştırıyor, yeri geliyor spor salonuna inip takımı motive ediyor, yeri geliyor anasınıfının miniklerine kendi elleriyle yemekler hazırlıyor, yeri geliyor çok amaçlı salonda bas gitarını ya da darbukasını alıp eğlendirerek eğitiyor.

Haberin Devamı

Bu yoğun tempoda ‘Her insanın mutlaka olmalı’ dediği hobiyi de atlamıyor. Uçma tutkusunu model uçaklarla gidermeye çalışıyor. ‘Kendi yaptığım, yerden kumandalı 7 gösteri uçağım var. Simülatör programlarına da katıldım. Mayısta da İstanbul’da uçuş eğitimi alacağım’ diyor. Karşınızda Mehmet Ali Atakan...

Göklere aşık sportmen eğitimci

KİMDİR?
Adı: Mehmet Ali Atakan
Doğum yeri ve yılı: Aydın, 1956
Eğitimi: Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü
İşi: İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü
Medeni durumu: Ev hanımı Sinem Atakan’la evli, Gözde isminde bir kız çocuk babası.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Doğruluk, dürüstlük, insana değer vermek, empati.

OTOMOBİL
Dengeli bir sürücüyüm

* İlk arabam açık mavi bir Murat 124’tü. Voleybol antrenörlüğü yapıyordum. Öğrencilerimi doldurup antremana giderdim. Bende anısı var, hiç unutmam.
* Şu an gri bir Kia Sportage Jeep’im var.
* Trafikte dengeli, kurallara uyan, hız sevmeyen, diğer sürücülere ve yayalara saygılı bir sürücüyüm.
* Bir otomobilde sırasıyla sağlamlık, ekonomiklik, yüksek performans ve konfor ararım.
* Sadece kullanıcı değilim, arabadan anlarım. Ufak tefek arızalara kendim müdahale ederim.
* Ayrıca yazın Çeşme’de kullandığım Scooter türü motosikletim var. Onunla kendimi çok özgür hissediyorum.

Haberin Devamı

Göklere aşık sportmen eğitimci

BESLENME
Elbasan tavam ünlüdür

* Yanlış olduğunu biliyorum ama hafta sonları hariç kahvaltı yapan biri değilim. Hafta içi genelde küçük bir tostla geçiştiriyorum.
* Öğlenleri öğrencilerimle birlikte okulda çıkan tabldottan yerim.
* Akşamları biraz daha sebze ağırlıklı lezzetler tüketirim. Hafta sonları da balık tercih ediyorum.
* Ara öğün olarak ara sıra fındık, ceviz, badem atıştırırım.
* Yemeğe çok fazla düşkün biri değilim. Benim için mutfağa girip dostlarıma kendi ellerimle bir şeyler hazırlamak daha öncelikli. Elbasan tavam, pilavım, çok özel soslarla hazırladığım bonfilelerim meşhurdur. Okulda da anaokulu öğrencilerime küçük aperatifler yaparım.

Haberin Devamı

MEKAN
Önceliğim güler yüz

* İzmir’de La Cigale, Meba Balık; Çeşme’de Can Baba; İstanbul’da Kıyı Restoran severek oturduğum mekanlar.
* Bir mekanı tercih ederken öncelikle güler yüzlü hizmet isterim. Sonrasında özgün mönü, iyi servis, ambiyansa bakarım.

SPOR
Profesyonel voleybol oynadım

* Beden eğitimi öğretmeni olduğum için spor hayatımda hep oldu. Profesyonel olarak voleybol oynadım. Oyak Renault’ta yaklaşık 2 sezon görev aldım. Öğretmenliğe başlayınca oyunculuğu bıraktım. Öğrencilik dönemimde hentbol hakemi olmuştum. Bir cumhurbaşkanlığı, iki başbakanlık kupası yönettim. Diyebilirim ki, zamanın iyi hakemlerindendim. Uluslararası sıram geldi ama öğretmenlikle birlikte yürümeyince onu da bırakmak durumunda kaldım. Aşık olduğum voleybola hoca olarak devam ettim. İzmir’de kadın ve erkek olmak üzere 6 farklı kulüpte çalıştım. Son olarak şu an 2. Lig’de mücadele eden Tevfik Fikret Lisesi Altekma Voleybol Takımı’nı kurdum, antrenörlüğünü yaptım. Halen kulübün onursal başkanlığını yürütüyorum.
* Düzenli spor yapmaya çalışıyorum. Yürüyüşler beni rahatlatıyor. Ama spor salonuna girdiğimde farklı bir mabede girmiş gibi büyük zevk alıyorum. Sporun ahlaklı ve doğru ilkeler üzerine yapılmasını istiyorum. ‘Nasıl kazanırsan kazan’ ilkesi bence ilkesizlik. Mutlaka hak ederek kazanmalı oyuncu, takım.
* Beşiktaşlıyım. Aynı zamanda İzmir Beşiktaşlılar Derneği Üyesi’yim. Özellikle Beşiktaş’ın Avrupa kupası maçlarına giderim. Fanatik değilim ama takımıma her türlü yardımı yaparım. Beşiktaş yenildiğinde karalar bağlamaz beni. Kazanmak kadar kaybetmeyi de bilmek lazım.

Haberin Devamı

Göklere aşık sportmen eğitimci

TATİL
Öğrencilerimle çıkarım

* Yönetici olduğum için benim tatilim 15-20 gün. Tatili önemsiyorum. Çünkü çok yoruluyorum. Hemen hemen her sene Avrupa’ya gitmeyi tercih ederim. Ama yanımda öğrencilerim de olsun arzu ederim. Çünkü o kültürleri, o insani anlayışı onlara da yerleştirmek isterim. Hafta sonları da Çeşme’ye yazlığa giderim.

HOBİ
Model uçak merakım var

* Uçmak benim için çok önemli, çok özel. Eğer öğretmen olmasaydım pilot olurdum. Şimdi bu tutkumu model uçaklarla gidermeye çalışıyorum. Kendi yaptığım, yerden kumandalı, değişik boyutlarda ve motor gücünde 7 gösteri uçağım var. Hafta sonları Kaynaklar ve Çiğli’deki pistlerde bunları uçurmak hoşuma gidiyor. Ayrıca, uçma merakımı gidermek için simülatör programlarına da katıldım. Mayısta da İstanbul’a gidip Hezarfen Havaalanı’nda eğitim alacağım. Kısmet olursa bir gün tek motorlu küçük uçaklardan kullanmayı hedefliyorum.
* Denizi de çok seviyorum. ‘Gümüş’ adını verdiğim 8 metrelik bir teknem var. Onunla açılmak, balık tutmak büyük zevk.
* Ayrıca, müziğe özel ilgim var. Lisede ve üniversite yıllarında Doğuş adında grubumuz vardı. Ben de bas gitar çalıyordum. Yıllarca birlikte müzik yaptık. Bir bestem Denizli Altın Horoz müzik Festivali’nde Türkiye birincisi oldu. Dönem dönem gitarımı alıp öğrencilerime çalmaya devam ediyorum.

Göklere aşık sportmen eğitimci

KARİYER
Ailemin yolundan gittim

* Ankara Devlet Mimarlık’ı kazandım. Ancak hem annem, hem de babam öğretmendi. Bunun da etkisiyle tercihimi Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi’nden yana kullandım. Öğretmenliğe Afyonkarahisar Ticaret Lisesi’nde başladım. Sonra İzmir Ticaret Lisesi’ne geldim. 1980’de, İzmir Tevfik Fikret Lisesi’ne geçtim. Öğretmenlik, müdür yardımcılığı, müdürlük pozisyonlarında görev aldım. Halen de genel müdür olarak devam ediyorum. Öğretmenlik benim için çok kutsal.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Yataktan enerjik kalkarım

* 23.00’te yatar, 06.00’da kalkarım. Uykuma çok dikkat ederim. Bu saatlere olabildiğince sadık kalmaya çalışırım. Her sabahı adeta iple çekerim. Okula, öğrencilerime, öğretmen arkadaşlarıma bir an önce kavuşmak isterim. Yataktan onlara faydalı olmak üzere kalkarım. Bu duygu da bana enerji verir.

MODA
Özgür giyimi severim

* Hafta içi pozisyonum gereği hep takım elbise giyerim. Ama hafta sonları sporum. Öğrencilerimle okul dışında bir yere gideceksem yine spor giyinirim. Özgür giyinmeyi severim. Takımda koyu, spor giyimde ise canlı renkleri tercih ederim. Açık maviler, pembeler, fujyalar hoşuma gider. Hiç de çekinmem.

Göklere aşık sportmen eğitimci

SOSYAL MEDYA
Bilgiye ulaşmak önemli

* Hem Facebook, hem de Twitter adreslerim var ama çok fazla da ilgilendiğimi söyleyemem. Zira, ayıracak çok zamanım yok. İnterneti sadece bilgiye ulaşmak amaçlı kullanıyorum.

ASTROLOJİ
Tipik bir teraziyim

* Terazi burcuyum. Ben çok ilgilenmiyorum ama tipik terazi erkeği olduğum söylenir. Bazen çok dengeli, bazen dengesiz olmak, kararlılık, sıcakkanlılık gibi özellikleri sanırım bana uyuyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
50 kelime konuşuyordu

* Köpekleri seviyorum. 1 yıl öncesine kadar bir Sibirya Kurdum vardı. Adı, ‘Ice’dı. Bakmakta zorlanınca bir dostuma verdim. Zaman zaman gidip ziyaret ediyorum. Daha önce muhabbet kuşum vardı. Yaklaşık 50 kelime konuşuyordu. Kaybettikten sonra bir daha alamadık.


Yazarın Tüm Yazıları