Fırıncının oğlu

Stuttgartlı bir fırıncının oğlu olan Jürgen Klinsmann’ı bütün Almanya çok seviyor. Ama takımıyla ilgili şüpheleri vardı, çoğu kişinin. Almanya, açılış maçında bu şüphelerin bir kısmını yok etti.

BİR açılış ancak bu kadar güzel olabilirdi herhalde.. Ve bir açılış maçı bu kadar keyifli futbola sahne olabilirdi.. Temiz, centilmence, güzel gollerin atıldığı bir maçla başladı Almanya 2006... Oysa büyük bir baskı vardı ev sahibinin üzerinde..

İngiltere için Rooney ne demekse Almanya için de Ballack o demek. İngilizler haftalardır sakatlıklarına ağlıyorlardı golcü yıldızlarının.. Almanlar kaptansız çıktılar oysa sahaya.. En büyük yıldızlarından yoksundular ama futbollarıyla kupanın favorilerinden olduklarını da ortaya koydular.

En büyük sorun savunma

Stuttgartlı bir fırıncının oğlu Jürgen Klinsmann.. Büyük bir golcüydü.. Bütün Almanya onu çok seviyor.. Mütevazı, çalışkan ve ekmeğini taştan çıkaran kişiliğini övüyor herkes.. Ama takımıyla ilgili şüpheleri vardı, çoğu Alman’ın.. Daha doğrusu çoğu futbolseverin.. Almanya açılış maçında bu şüphelerin bir kısmını yok etti. Lahm’ın harika golüyle açılan, Frings’in benzer güzellikteki vuruşuyla sonuçlanan maçta Kosta Rika adına biraz Wanchope biraz Centeno direndi, o kadar..

Almanlar ceza alanı dışından harika şutlar çekiyor. Schneider sağ kulvarı mükemmel kullanıyor, Borowski ve Schweinsteiger da orta sahayı iyi toparlıyor..

Almanlar’ın en büyük sorunu savunmada. İki kez çizgi halinde yakalanıp iki gol yediler. İlerleyen turlarda bu başlarına büyük bir dert olabilir.

Evet, Klinsmann ve öğrencileri ilk maç için geçer not aldılar. Sahanın yıldızı olan Lahm, iki gol atıp fırsatçılığını kanıtlayan ve gol krallığının adayı olduğunu gösteren Klose, sol ayağını çok iyi kullanan Podolski rakiplere gözdağı veren futbol oynadılar.

Klinsmann en azından açılış maçını sıkıcı bir 90 dakika olmaktan çıkardı. İstekli, hırslı, akıcı bir futbol oynattı takımına. Atılan gollerde kulübeden dışarı fırlayarak heyecanını oyuncularıyla paylaştı..

Bu Almanya ne yapar? Şimdiden kestirmek güç. Önünde İngiltere, Arjantin ve Hollanda gibi ekipler olabilir. Bu kadar iyi takım oyunu oynayıp şut çekerlerse hepsini geçebilirler. Ama savunmada bu kadar çizgi halinde yakalanırlarsa herkes Kosta Rika kadar çaresiz kalmaz onlara karşı..
Yazarın Tüm Yazıları