Eurovision’da ilk sınav!

TRT’de günlerdir ‘Eurovision Maceramız’ adıyla bir belgesel yayınlanıyor.

Nostaljik bir yolculuk... Kayahan’lar, MFÖ’ler ne kadar genç, koreografiler ne kadar komik, bazı şarkılar ne kadar sıradan...

Mesela Candan Erçetin’in Eurovision yarışmasına katıldığını biliyordum ama Mehmet Ali Erbil’in aynı grupta yer aldığından haberim yoktu. Candan Erçetin’le Mehmet Ali Erbil görüntülerini izlerken, şaşırıp kalıyor insan... İnsanoğlu işte nereden nereye!

Belgeselde, ‘Alınan başarısız sonuçlardan sonra ünlüler yarışmaya katılmaktan vazgeçince, Türkiye elemeleri amatör şarkı yarışmasına döndü’ deniyordu.

Gerçekten de öyle... Özellikle, ilk gençlik yılları Eurovision hüsranlarıyla geçen benim kuşağım için, son yıllarda nefretlik bir hal almıştı bu yarışma. Kimsenin umurunda değildi Eurovision, ta ki Sertab Erener’in katılmasına ve birinciliği almasına kadar...

Yalnız biz değil Avrupa basını da üç-beş yıl öncesine oranla daha mı fazla ilgili yarışmayla, yoksa İstanbul’da olduğu için bize mi öyle geliyor...

Katılan ülke sayısının artması, Avrupa basınının günler öncesinden gelmesi, tanıtımlar, çıkan haberler Eurovision’un son yıllarda eski itibarını yeniden kazanmaya başladığını gösteriyor.

İşte bir dönem lanetleyip, bir dönem burun kıvırdığımız o Eurovision’da, Türkiye ev sahibi olarak ilk sınavını bu gece veriyor. Bu gece yarışacak 22 ülkeden, 12’si elenecek. Finale kalan 10 ülke, doğrudan katılan 14 ülkeyle birlikte cumartesi gecesi birincilik için yarışacak.

Dört dörtlük bir yayın için, her kademede görevli arkadaşlara başarılar diliyorum.

(TRT1, 22.00)

TV bombaları

Unutulmaz

Zeynep’in unutamadığı anneler günüyle anısı var mı acaba?

Zaga’ya telefonla katılan izleyici

Volkan ve Korsan

Ata Demirer
oyunculuğuyla Avrupa Yakası’na çok şey katıyor. Tek başına Ata da değil, kalemiyle harikalar yaratan Gülse Birsel dışında dizinin kadrosunda zayıf oyuncu yok!

Ata Demirer’in canlandırdığı Volkan rolü için yapımcılar ilk olarak Şafak Sezer’i düşünmüşler. Hatta Sezer’le bir-iki bölüm bile çekildiği söyleniyor. Sonra Ata Demirer’de karar kılınmış. Arçelik reklamlarında harikalar yaratan Sezer’in oyunculuğu tartışma götürmez ama bazı roller bazı oyunculara cuk oturuyor. Volkan rolü de Ata Demirer için biçilmiş kaftan.

Bu gece de Ata’nın gecesi... Kendisini önce Avrupa Yakası’nda Volkan olarak (atv, 19.50); sonra da Korsan TV’de kılıktan kılığa girmiş bir halde izleyeceğiz. (Star, 22.00)

TV bombaları

Zor olsa gerek

Ayaklarımın üzerinde son derece sağlıklı kaldım.

Nurhan Gül (İkinci Bahar’ı yakalamaya çalışan yarışmacı)

Popstar değil İbo Show

İbrahim Tatlıses
hayranları çok mutludur herhalde. Tatlıses, bu sezon başında Show TV’ye İbo Show’u yapmış ancak program daha sonra yayından kalkmıştı. Tatlıses hayranlarının İbo Show neden yok diye üzülmesine gerek kalmadı. Popstar, artık İbo Show’a döndü.

Tatlıses kimseyi konuşturmuyor, her lafa atlıyor, resmen kendi şovunu yapıyor. Popstar’da beni en çok şaşırtan ise Garo Mafyan oldu. Bu kadar pasifize olmasında Tatlıses’in dominant tarzının etkisi var mı acaba?

Diyaloglar

The return of Çakar!

Telegol’de Ahmet Çakar’ın aylar sonra programa dönmesi kutlanıyor.

Adnan Aybaba: Ahmet abi sizi öpebilir miyim?

Ahmet Çakar: Tabii canım ne demek...
Yazarın Tüm Yazıları