Esas şimdi kolları sıvayalım

2020 Olimpiyatları’nı alamadığımız için üzülmemize ve motivasyonumuzu kaybetmemize gerek yok.

Haberin Devamı

Nitekim finalde elendik. Esas şimdi kollarımızı sıvamamız gerekiyor. Çocuklarımıza ve gençlerimize spor kültürünü aşılamamız lazım. Başlamanın tek yolu ve yeri okul içi sistemli bilinçli spor faaliyetleridir. Alman lisesinde okurken beden eğitimi derslerine Alman hocalar gelirdi. İçerik belli idi: Sporun temelini öğretmek. İki değişik teknikte yüksek atlama, iki değişik teknikte uzun atlama, 100 metre deparda çıkışın nasıl yapıldığı veya futboldaki topa vuruş tarzları bize gösterildi. Ayrıca koordinasyon ve denge eğitimi ön planda idi. Sporcu yetiştirmek sadece tesisi yaparak olmuyor. Tesisleri yapıyoruz. Müsabakalar bittiği andan itibaren tesisi verimli kullanamıyoruz. Çoğu terkedilmiş çürüyor.

BESYO

BAKIN ülkemizde seksenin üzerinde Beden Eğitimi Yüksekokullu (BESYO) var. Spor Teşkilatı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu spor yüksekokullarının öğretim görevlileri ile bir araya gelip okul içi mecburi spor programlarını rahatlıkla oluşturabilirler. Bununla beraber uluslararası seviyede sporcu yetiştirme programları da hayata geçirilebilir. Biz atlet yetiştirmek için Amerika’yı yeniden keşfetmeye zaman harcamayalım artık...
2024 Olimpiyatları’na aday olduğumuzda atletizmden okçuluğa, tenisten yüzmeye sporumuzun altyapısını oluşturmuş olmamız ve en azından 2016 Brezilya Rio de Janeiro Olimpiyatları’nda “Evet, artık Türkiye’de Olimpiyat seviyesinde sporcu yetişiyor” dedirtmemiz gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları