Enfraruj

Haberin Devamı

Ally’de renkli açılış

CUMHURİYET Caddesi'ndeki araç trafiği gündüzü aratmıyor. Haftasonu olunca Antalyalı sokakta. Aracımızı Valilik binasının arkasına park ediyor ve meydana doğru ilerliyoruz. O ne ses... Aniden irkiliyoruz. Pür dikkat gökyüzüne bakıyoruz. İnsanlar araçlarından inmiş, gökyüzünü izliyor.

Kafamı havaya kaldırınca gecenin karanlığında gökyüzünü aldınlatan rengarenk havai fişekleri görüyorum. Birbiri ardına patlıyor. Kalp şeklindekini de ilk kez farkediyorum.

Tophane'den aşağıya inerken merdivenlerde müzik sesiyle buluşuyoruz. Ally'nin açılış gecesinde kapı önü, mahşer yerini andırıyor. İnsanlar hınca hınç akın ediyor, içeriye girebilmek için. Elinizde davetiye olmuş, güvenlik kartınız olmuş, kimsenin umrunda değil. Hedef tek: diskoya adım atabilmek... İçeri girdikten sonrası kolay.

BÜYÜK İZDİHAM

Güç bela Ally'in tahta kapısından giriyoruz içeriye. Dışarıdaki kalabalığa 'mahşer yeri gibi' demiştik ya, içeri girince ‘‘asıl mahşer burası’’ diye değiştirdik söylemimizi.

Yaklaşık 5 bin kişi. İzdiham'ın bütün harfleri burada. Pistin etrafında adım atacak yer bulmak imkansız. İnsanların arasından zorla da olsa adım adım ilerliyoruz. Nereye gittiğimizi bilen yok. Maksat yürümek olsun...

Sonunda eski adıyla Escobar'ın bulunduğu bölüme geldik. Yeni adını ben de bilmiyorum. Çünkü barların bütün isimleri değişmiş. Yolda patron Murat Varol'la ayaküstü iki dakika görüşebildik. Geçen yıl sık sık uğradığım Portoesco yeni adıyla Cafein'e ulaşmayı başardık.

EĞLENCE CANLANDI

Ally'nin en kalabalık döneminde bile burada mutlaka oturacak bir yer bulabilirsiniz. Biz de öyle yaptık ve bir yer bulduk. Barın girişindeki masada Erol Atar oturuyor. Bir onu tanıyabildim karanlıkta. Kim kime dum duma. Birara sahneye bakınca oryantal Zümre'yi gördüm dans ederken. Yarım saat kadar öylece oturduk. Baktık ki olacak gibi değil, Ally gezintisini bir başka geceye bırakarak buradan ayrıldık.

Açılış gecesindeki o kalabalık, gözlerimizin önünden bir türlü gitmiyor.

Ally'nin sezona start vermesiyle eğlence dünyasına renk geldi, canlandı. Bunu inkar etmek imkansız.

Yazarın Tüm Yazıları