EnerjiSA kesintileri Meclis’te soru oldu

Ankara Milletvekili Levent Gök, EnerjiSA’nın elektrik kesintileri sorununu bir soru halinde Başbakan Erdoğan’a iletti.

Haberin Devamı

Ankaralılar canından bezdi

Gök, “Ankaralılar sık sık kesilen elektrikler yüzünden çileden çıkmış durumdadırlar. Hangi gazeteyi açarsanız açın, Günlük meteoroloji hava raporu verilir gibi Enerjisa’nın yapılacak elektrik kesintilerinin semt semt listesini veren ilânlarla karşılaşan Ankaralılar, Enerjisa tarafından bir o kadar da arızalarla karanlığa mahkûm oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Bu konuda iktidarın soruna çözüm bulması gerektiğini belirten Gök’ün soruları şöyle:
- Eskimiş dağıtım şebekesiyle kaliteli elektrik hizmeti verilebileceğine inanıyor musunuz?
- Özel sektörün sistemi yenileyecek yatırımlara yöneleceğine inanıyor musunuz?
- Bilgi birikimi ve işletmecilik deneyimi olmayan elemanları ucuz işgücü olması nedeniyle İşletmecilikte tecrübe sahibi olmuş kamu personeli teknik elemanlara tercih eden anlayışla kaliteli hizmet verilebilir mi?
- Sık sık yaşanan voltaj düşüklüğü ve ani yükselişlerle elektronik cihazları yanan ve hasar gören yurttaşların zararlarını kim karşılayacaktır? Dağıtım işini yüklenmiş özel sektör ile bu konuda yapılmış bir sözleşme ya da bu kuruluşlardan alınmış bir taahhüt var mıdır?

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Başkent’in yüzde 10,5 ile ihracatını en fazla artıran (6 milyar 550 milyon dolar) 2. ikinci il olmasını sevindirici buluyoruz. Ancak yeterli görmüyoruz. Başbakanımızdan savunma sanayi yatırımları ile ilgili müjde, Ekonomi Bakanımızdan da ihracatçıya pozitif ayrımcılık sağlayacak adımlar bekliyoruz.”
(Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı)

Biliyor musunuz

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’nin, TRT’ye her yıl halkın elektrik faturalarınden 550 milyon TL ödenmesine ilişkin yasa hükmünün yürürlükten kaldırılması için TBMM’ye bir yasa önerisi sunduğunu belirterek “Önerim kabul edilirse kamu kaynaklarından bu kuruma yılda ortalama 650 milyon TL. ödenek verilmiş olacaktır” dediğini...

Bahçeli’ye ‘hatıra ormanı’ önerisi

Çayyolu’nda ikamet etmekte olan Sayın Devlet Bahçeli’nin evinin hemen arkasındaki küçük tepe tamamen boş bir alan, bir tek ağaç bile yok.
Bölgeye hakim o tepenin ağaçlandırılması ve toprağın binlerce fidanla buluşması gerekiyor. Milliyetçilik ve vatan sevgisinin bir göstergesi olarak o tepenin Devlet Bahçeli önderliğinde ağaçlandırılarak güzel bir hatıra ormanı oluşturulmasını öneriyoruz.
Bu konuda Sayın Bahçeli’nin ve belediyelerin icraatını bekliyoruz.
Mehmet AKÇAM

Yazarın Tüm Yazıları