Enerjinin içinde akan insan

İçinde yaşadığımız dünya katı maddelerden meydana gelmiş görünmesine rağmen, deniz gibi sürekli hareket halinde olan akıcı bir enerjiden oluşmuş ve onunla çevrelenmiştir.

Modern bilim de, insan organizmasının sadece moleküllerden oluşan fiziksel bir yapı olmayıp tüm evrende olduğu gibi bir enerji alanına sahip olduğunu doğrular. Demek ki biz, enerjiyiz ve sürekli hareket halinde olan bir enerji denizinde yaşıyoruz.

EVRENLE UYUM SAĞLAMAK

"Enerji" kelimesi Grekçe ’energia’ ("hareketli kuvvet") kelimesinden gelir. Bu kuvvet, evrendeki tüm varlıklar arasında temel ve evrensel bağı oluşturur. Daha önce değindiğimiz gibi, biz tamamıyla enerjinin içinde yüzüyoruz. Bizi "Canlandıran" ve bizi "Hareketlendiren" bir enerji var, aynı enerji, ampulün yanmasını ya da küçük bir ekran üzerinde görüntünün oluşmasını da sağlıyor. Bütün bunlar enerji şekilleridir. Ama enerji tam olarak nedir?

Enerji, kendini madde olarak değil ama hareketle gösteren bir kuvvettir. Örneğin kar fırtınasını ele alalım; uçuşan kar kümesi görülür, ama rüzgar (Enerji) kendini göstermez. Herkesin kabul edeceği gibi ortada, görünmese de gerçek olan bir kuvvet vardır. Bu kuvvet, enerjidir.

Bütün fiziksel evrenimiz "Enerji"dir. Aslında evrende bulunan yegane şeyin, enerji olduğunu söyleyebiliriz. Gördüğümüz, dokunduğumuz ve hissettiğimiz her şey, belli bir ritimde hareket eden enerjidir. Bu yüzden, bu gezegende varolan her şeyin; insanların, hayvanların, bitkilerin, minerallerin, görünün ve görünmeyen ne varsa her şeyin titreşimlerini algılamak mümkündür. Bu kuvvetin farkına vararak kendimizi bu akımlara "Bağlayabilir" ve böylece evrenle uyum sağlayabiliriz.

Yani titreşim hızımızı kendimizin dışında titreşen her şeyle bitkiler, hayvanlar, diğer insanlar ve maddenin bütün biçimlerinin titreşim hızına uyum sağlayarak bütünleşebiliriz. Ve bunun sonucunda kendimizin dışındakileri anlayabiliriz.

Evrenle uyum sağlamak, rahatsızlık durumunu ortadan kaldırır ve kişinin rahatlamasını sağlar. Tıpkı kişiyi rahatsız eden çok soğuk ya da çok sıcak havaya uyum sağlamayı başardığı zaman rahatlaması gibi.

Gizli kalmış özellikler

Duygusal ve fiziksel patlamaların meydana gelebileceği bir gün. Güç gösterileri, büyük beklentilerin yaratacağı şiddetli arzular son derece zorlayıcı olabilir. Yer altı kaynaklarının ortaya çıkması ve zenginlik arzularının yaratacağı etki önemli değişikliklerin meydana gelmesine neden olacak. Cinsel potansiyelin yükseldiğini işaret eden gökyüzünün konumu derinden etkileyici aşkların ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Gizli kalmış ve özellikle saklanmış durumların ortaya çıkacağı bir dönem.
Yazarın Tüm Yazıları