Emin Çölaşan: O biçim dünya!

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

Ünlü mankenlerimizden Sevda Demirel kaldığı otelde yine teşhircilik yapmış ve silikonlu göğüslerini sereserpe açıp herkese göstermiş. Helal olsun. Bu arada fotoğraf da çektirmiş. Sevda hiçbir şeyden çekinmeden, Falez Otel'in en kalabalık yerlerinde soyunmuş. Önce bikinisinin üstünü çıkarmış, sonra göğüslerini serbest bırakmış. Kendisini izleyen meraklı gözleri görünce daha da açılmış.

Manken Ebru Şallı bunalıma girmiş. Genç yaşta yakaladığı başarı Şallı'ya şöhret kapılarını açmış ama ruhsal çöküntüye girmesine engel olamamış. Genç manken sık sık ağlama krizine giriyormuş.

Hande ile Demet arasında rekabet çıkmış.

Bülent Hanım sevgilisinden dayak yemiş. Geçmiş olsun. Bülent Ersoy, yeni sevgilisi Hakan Alkoç'la birlikte Cilveli Meyhane'ye gitmiş. Fakat biraz sonra Ersoy'un kulağına, Hakan Bey'in bir gece önce burada Nazan Şoray'la eğlendiği fısıldanmış. Kıyamet işte bu aşamada kopmuş. Bülent Hanım çok sinirlenip kıskançlık krizine girmiş. Sevgilisine ağır hakaretler yağdırmış. Buna dayanamayan sevgilisi de onu bir güzel dövmüş. Bu sürpriz aşktaki dayak ve kıskançlık olayı acaba her şeyi bitirecek miymiş, yoksa daha mı güçlendirecekmiş. Bekleyip görecekmişiz.

Şarkıcı Ozan Orhon, güzel VJ Esra'nın peşine düşmüş. Esra Balamir bu yüzden ne yapacağını şaşırmış. Allah şaşırtmasın. Yalçın Dümer'den boşandıktan sonra İstanbul gecelerinde sıkça rastlanan Esra Balamir uslanmak nedir bilmiyormuş. Hem dul hem güzel olunca insanın başına İstanbul'da daha neler geliyormuş neler.

Safiye Soyman Bodrum'da tatile gitmiş. Geceleri de Fatih Ürek'in sahne aldığı barda şarkı söylüyormuş.

Çapkın popçu Serdar Ortaç önüne gelenle flört ediyormuş ama Banu Öztürk'ten bir türlü vazgeçemiyormuş. Banu ile birlikte olduğu sırada Selin Toktay'la aşk yaşamış. Ayrıca Bodrum'da kızlarla kaçamak yapıyormuş. Helal olsun.

Fettan güzel Başak Sayan ikili oynuyormuş. Bir süredir Ali Serter'le birlikte olan Başak Hanım, geçenlerde Home Store'da Burak Ünlü ile objektiflere yakalanmış. Bugüne kadar sanat ve sosyete dünyasından pek çok erkekle beraberliği olmuş. Allah daha da çoğunu versin. Seksi manken, Ali ile tanıştıktan bir süre sonra inzivaya çekilmiş. Ancak geçenlerde yine piyasaya çıkmış.

Selin Toktay, Serdar'dan ayrıldıktan sonra teselli ararken, gönlünü bu kez de Gökhan İleri'ye kaptırmış. Şimdi İstanbul kazan onlar kepçe olmuş. Genç yaşında eğlence ve aşk hayatında bir hayli tecrübe edinen Selin şimdi yine áşıkmış.

Burcu Çağrı'nın mutluluğuna anası engel olmuş. 1998 Elite Model Look birincisi olan Burcu ile Erol Eyin kavga edip ayrılmışlar. Bu ayrılıkta anası İnci Çağrı'nın parmağı varmış. Çok ayıp etmiş. Geçenlerde Pasha diskoda Erol'u gören Burcu kendisine haber göndermiş ve bu aşkın yeniden başlamasını istemiş.

Geçen hafta sevgilisi Mehmet Bey'in hatırına saçlarının rengini normale döndüren Ayşe, bu hafta da gece áleminin hızlı zamparalarından Hasan Erdem'le birlikte olmuş. Hasan Bey daldan dala konmayı çok seven bir müteahhitmiş. Herhalde devlete iş yapıyordur ve büyük parası vardır. Bugüne kadar Sibel Ceylan, Hande Ataizi, Seda Sayan, İlknur Soydaş gibi ünlülerle flört etmiş. Valla iyi etmiş. Parasına bereket.

Sosyetenin güzel hanımlarından Selin Asyalı, Bodrum'un tadını Xanadu Beach'te dinlenerek bol bol çıkarmış.

Eğlenmeyi en iyi bilenlerden biri de Semra Özal'mış. Kızı Zeynep ve sevgilisi Aydan Deniz'le Bodrum gecelerini şenlendiriyor, Balık Ayhan'ın müziği eşliğinde coştukça coşuyor, eğlendikçe eğleniyormuş.

Dedikodulu Meyhane'de doyasıya eğlenen Şebnem Dinçgör ve altı aylık sevgilisi Mehmet Dereli'nin keyfine diyecek yokmuş. Zaman zaman koyu bir sohbete dalan, zaman zaman da dans eden çifti görenler maşallah demekten kendilerini alıkoyamıyormuş.

***

Yukarıdaki alıntıları Hafta Sonu Gazetesi'nin son sayısından buraya aktardım. Daha neler vardı da, buraya sığmayacaktı.

Türkiye'de çok keskin bir çelişki görüyoruz.

Bir yanda inanılmaz yoz bir yaşam.

Zenginlerden, çapkınlardan, kibar fahişelerden, görgüsüzlerden, travestilerden ve bunlara para yedirenlerden oluşan tuhaf bir gece ve gündüz álemi. Memeler fora, baldır bacak ortada. Kimin eli kimin cebinde belli değil.

Ortada kadın ve erkek, birbirlerini para ve şöhret için kullanan yaratıklar.

Mankenler, futbolcular, paralı zamparalar, şarkıcılar, sosyete bülbülleri.

Diğer yanda ise tamamen farklı bir yaşam.

Kadını ‘‘şeytan’’ ve ‘‘köle’’ olarak gören, ille de örtmeye kalkışan, onu gerektiğinde sadece ve sadece kendi siyasal çıkarları doğrultusunda kullanan yobaz kesim. O kesimde sahte şeyh ve hocaların tecavüzüne uğrayan nice Fadime'ler.

Erkek yaz sıcağında püfür püfür, yaka bağır açık gezer, kadını ise örter ve topuğuna kadar pardösü giydirir. Elinde tespih, başında takke ama gözü hep diğer kadınlardadır.

***

İki kesimde de kadın tam bir mal.

İlkinde para, şöhret ve çıplaklık için kullanılan, ikincisinde ise siyasal çıkar için sömürülen bir mal.

Eskilerin deyimiyle ifratla tefrit.

Toplum şunun ortasını bir bulabilse. İki açıdan da yozlaşmamış, horlanmayan, sömürülmeyen, namusundan ödün vermeyen, baldır bacak sergilemeyen, din uğruna kullanılmayan kadınlarımızın değerini bir anlasa.



Yazarın Tüm Yazıları