Duygularınızı gençleştirin

EDİTÖRDEN...

Hareket, müzik, bakım ya da hayatınızda gerçekten değerli olan şeylere zaman ayırmak... Her insanın duygularını pozitif bir hale dönüştürmek için yaptıkları farklı olabilir. Onları serbest bıraktığımız, gösterdiğimiz ve yaşadığımız andan itibaren yaşam gerçek anlamına ulaşacaktır. Ve bir öneri; çevrenize yaydığınız enerji bir süre sonra size aynı şekilde geri dönecektir.

Büyüleyici sürprizler

Yeni yılın ilk hediyelikleri vitrinlere sıralanmaya başladı. Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda yılbaşına özel olarak hazırlanan kampanyalar, yeni yılda parfüm koleksiyonununu genişletmenize olanak tanıyor. Bunlardan ilki Diesel standlarında... Buradan yapacağınız biri büyük olmak üzere iki ürün alışverişiniz karşılığında 135 TL değerindeki “Diesel Fuel For life Unlimited” 50 ml EDT’sini sadece 29 TL’ye alabiliyorsunuz. Ayrıca Armani parfümlerinden biri büyük boy olmak üzere 2 ürün alışverişlerinizde “Armani Code” erkek 30 ml veya “Diamonds” EDP bayan 30 ml hediye ediliyor. Gerçekten de kaçırılmayacak fırsatlar...

Dünyanın en eski ikilisi: SU VE TUZ

Kış mevsimi hepimizin enerjisini düşürüyor. Ama dünyanın en eski “iyileştirici gücü”nü oluşturan ikili, hızlı ve basit yöntemlerle enerjimizi yükseltip bize kendimizi çok daha iyi hissettirme gücüne sahip: Su ve tuz...

Dışarısı buz gibi... Soğuk hava iliklerimize kadar işlemeye hazır. Vücudumuzun enerji ve mineral depoları yavaş yavaş boşalıyor. Yorgunluk, isteksizlik ve baş ağrıları, mevsimin olumsuz etkilerinden sadece birkaçı...
ışte bu zor durumda imdadımıza neredeyse dünya kadar eski iki madde yetişiyor: Su ve tuz... Tek başlarına zayıflatıyor, ferahlatıyorlar. Bir araya geldiklerinde ise ortaya inanılmaz bir güç çıkıyor. Metabolizmayı yeniden harekete geçiyor, hücrelere yaşam enerjisi sunuyorlar. Çünkü ne su ne de tuz aslında diğeri olmadan yeterince etkili... Tuz suyu çekiyor, su tuzu çözüyor ve böylece mükemmel bir uyum gösteriyorlar.

ENERJİ BANYOLARI

Tuz banyosu: Sıcak bir tuz banyosu kan dolaşımını ve ter bezlerini harekete geçiriyor, gözenekleri açıyor, toksin atılımını kolaylaştırıyor. Siz de 37 derece sıcaklıktaki banyo suyunuzun içine deniz tuzu ekleyin, küvette 20 dakika kadar oturun. Sonrasında kurulanmayın ve yarım saat dinlenin.
Zayıflatıcı ve canlılık verici tuz gömleği: Küvetinizin olmaması tuzun mucizevi etkisinden yararlanmayacağınız anlamına gelmiyor. Tuzdan bir gömlek için 1,5 lt. suya 350 gr. kaya ya da deniz tuzu ilave edin. Üzerinize giydiğiniz kolları uzun gömleğinizi bu suyla iyice ıslatın. ınce streç filmle kendinizi iyice sarın ve tuzlu suyun 15-20 dakika etki etmesini bekleyin.
Hücre temizleyici tuzlu su kürü: Besin tüketiminde az tuz ve yeteri miktarda su almaya dikkat edenler, vücudunu bir tuzlu su kürüyle de desteklemeli. Bunun için her gün bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı doymuş tuz ekleyin ve için. Ama bu kürü uygulamadan önce aile doktonuza danışın.
Metabolizma ve cilt için tuz peeling’i: ıri tuz taneleriyle yapılan peeling, kan dolaşımını uyarır ve metabolizmayı harekete geçirir. Cilt ve dokular toksinlerden arınır. Duşun altında rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz bu uygulama aynı zamanda son derece pratik; sıcak bir duş alın, tüm vücudunuzu tuzla ovun. 1-2 daika sonra durulanın ve vücudunuzu kremleyin.
Canlandırıcı sıcak-soğuk duş: Önce sıcak, sonra soğuk... Duş başlığını çıkararak yaptığınız bu duşta, sağ ayak parmaklarından başlayarak bacaklardan yukarıya, kalçalara kadar çıkın. Suyu birkaç saniye bacak içlerine tutun ve buradan yeniden aşağıya doğru devam edin. Aynı uygulamayı sol bacakta da tekrarlayın.
Taze bir cilt için su damlacıkları: Ferahlatıcı bir etkisi bulunan bu uygulama için lavaboyu ya da bir kabı suyla doldurun. Ellerinizle 10 kez yüzünüze su çarpın. Kendinize geldiğinizi göreceksiniz.
Kan dolaşımını güçlendirmek için sıcak-soğuk duş: Isı değişiklikleri vücudun kan dolaşımını güçlendirir. Duşun altında önce sıcak suyla vücudunuzu ısıtın. Ardından soğuk suyla ayaklardan başlayarak yukarıya doğru çıkın. Yeniden sıcak ve sonrasında soğuk suya dönün. En iyi sonucu sabahları alabilirsiniz.

Mutluluğa ışık tutun

Dışarısı sürekli gri ve puslu mu? Bu durumda vücudumuz da uyku hormonu üretimini artırıyor. Zaman içinde kişi kendini yorgun hissetmeye başlıyor. Ve hatta bir süre sonra bu yorgunluk yerini gün içinde giderek daha fazla acıkmaya, durmadan yemek yeme isteğine bırakıyor.
Peki ne yapmalı? Kuzey ülkelerinde herkesin hayatını yatağında geçirdiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Onlar bu psikolojilerini ışık terapisiyle düzeltiyor. Ama siz kendi kendinizi tedavi edebilirsiniz. Kış aylarında olsak bile dışarıdaki her gün ışığını lehinize kullanmanız mümkün. Gün içinde küçük kaçamaklar yapıp, yürüyüşe çıkın. Bunun bile mutluluk verdiğini göreceksiniz. Çünkü karanlık mutsuzluk, aydınlık ise mutluluk kaynağı...
Uzmanlar gün ışığında melatonin üretiminin azaldığını, buna karşın serotonin hormonunun daha fazla üretildiğini belirtiyor. Eğer gün içinde vücudumuz en az 20 dakikalık bir ışık depolayabilirse, kemikler için önemli olan D vitaminini harekete geçirmiş oluyor. Tüm bunlar en iyi öğle saatlerinde gerçekleşiyor.

Çarpık dişler, hayatın sonu değil

Diş sağlığınızın, genel sağlığınız üzerinde önemli etkisi vardır. Ayrıca dış görünümünüzden memnun olmanız yaşam kalitenizi de yükseltecektir. Diş Hekimi Aslı Ercanlı Ünal, ortodontik tedaviyi düşünmek için, görüntü kaygısının yanı sıra diş yüzeylerinin anormal aşınması, çiğnemede yaşanan zorluklar, diş eti dokularında hasar gibi ağız sağlığımızı etkileyen faktörleri de göz önüne almamız gerektiğini vurguluyor.
“Ortodontik tedaviden fayda görüp göremeyeceğinizi belirlemenin en iyi yolu bir ortodontist muayenesidir” diyor Ünal ve ekliyor: “Gülümsemenizin ve diş sağlığınızın düzelme potansiyelini belirlerken en önemli faktör dişlerinizin, diş etlerinizin ve destek kemik dokusunun durumudur. Unutmayın ki, diş hareketinde yol alan biyolojik olaylar hem çocuklarda hem de erişkinlerde aynıdır.”

Sağlıklı bir gülümseme için

* Her altı ayda bir diş hekiminize kontrole gidin.
- Çocuğunuzu 1’inci yaşına girdiği andan itibaren diş hekimine götürmeye başlayın, 7 yaşına girmeden önce ortodontik yönden muayene ettirin. Eğer bir problem saptanırsa, ortodontistiniz tedaviye başlamak için en uygun zamana karar verebilir.
- 7 yaşını geçmiş olsa bile, çocuğunuzu ortodontik yönden kontrole götürün. Erken muayene çok faydalı olmasına rağmen çoğu ortodonti hastası aktif bir tedaviye 9-14 yaşları arası başlar.
- Yetişkinlerin de ortodontik tedaviden faydalanabileceğini unutmayın. Daha az görünen ve daha rahat kullanılabilen braketler tedaviyi her zamankinden daha çekici kılmaktadır ve sağlıklı dişler, kemik ve diş etleri hemen hemen her yaşta tedaviye olumlu yanıt verir.
- Ortodontik problemlerin tedavisi konusunda özel olarak eğitilmiş bir uzmanı yani bir ortodontisti seçin.
- Ortodontistlerin çoğu uygun ödeme planları sunmaktadır. Bundan faydalanın.
- Unutmayın ki başarılı bir ortodontik tedavi bir ortaklığın sonucudur. Ortodontist, aile diş hekimi ve özellikle de uyumlu bir hasta hep beraber, hayat boyu sürecek sağlıklı ve güzel bir gülümseme elde etmeye çalışırlar.

Özgürlük yolu

Doğal, spontane, kendinden emin... Calvin Klein’ın erkek parfümü cK Free, isminden de anlaşılacağı üzere serbest ruhlu, özgür ve karakteristik bir kokuya sahip. Tıpkı serinin diğer kokuları gibi ağaç ailesinden notaların öne çıktığı parfümde aromalı sıcak ve kokular yer alıyor.
Parfümün yüzü ise ırlandalı model ve oyuncu Jamie Doran... Ünlü kadın yönetmen Sofia Coppola’nın “Marie Antoinette” filmiyle oyunculuk kariyerine başlayan Doran, gösteri dünyasındaki başarılı grafiğiyle dikkat çekiyor. Jamie’den daha fazlasını bekleyenlere duyurulur: Yakışıklı model Calvin Klein’ın gelecek kampanyalarında da yer alacak.
Anlayacağınız üzere, Jamie Doran markanın tekstil bölümününün kampanyalarında da sıkça karşımıza çıkacak.

KATILIN-KAZANIN

13 Aralık tarihine kadar www.tekinacar.com.tr adresine “CK FREE erkeğini en iyi tanımlayan üç kelime sizce nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi cK Free 100 ml. kazanıyor. Hediyeler 12 adet ile sınırlı.
Yazarın Tüm Yazıları