Duruşunuz sizi ele veriyor

Duruşunuza hiç dikkat ettiniz mi? Elbette aynaya bakar ve kendimizi inceleriz.

Fakat, sadece nasıl göründüğümüze bakarız. Ve aynadaki yansıma görmek istediklerimizden ötesini göstermeyeceği için yanılırız. Peki bedenimizin farkına nasıl varacağız?

Çoğu zaman sürekli oturmaktan ya da aynı biçimde durmaktan belimiz, bacağımız ya da sırtımız ağrır ve böylece duruşumuzun hatalı olduğunu hissederiz. Fakat, sırtımız ya da herhangi bir yerimizde beliren ağrıların işaretini duruşumuza bağlamayıp "Bugün çok yoruldum" şeklinde yorumlarız. Aslında yorgunluğumuzun ve ağrılarımızın nedeni duruşumuzun bozukluğundan kaynaklanmaktadır.

Üstelik, ayakta yahut otururken bedenimizin aldığı şekil sadece ızdırap verici ve yorucu olmasının dışında karşımızdaki kişilere de nasıl biri olduğumuzu, neler hissettiğimizi anlatır.

Mesela, yeni tanıştırıldığınız biri karşınızda kamburunu çıkarmış, boynunu bükmüş bir halde duruyorsa, onun hakkında ne düşünürsünüz?

Hayatından bezmiş, kendine güvenmeyen, düpedüz zavallı biri olduğunu düşünmekten kendinizi alıkoyamazsınız. Ve önemli bir konuda son derece yetenekli olduğunu söylemiş olsalar bile içinizden ona sorumluluk vermek gelmez. Çünkü, sizin üzerinizde güven uyandırmaz.

Peki, ya siz? Çalışırken, otururken, yürürken nasıl duruyorsunuz? Omuzlarınızı düşürmüş, bedeninizi salıvermişken, kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Böyle bir haldeyken yüksek bir performans gösterebilmeniz mümkün mü? Kendinizi iyi ve güçlü hissetmeniz mümkün değil. Kendinizi iyi hissetmediğiniz zaman hem karşınızdaki kişiye kendinizi doğru ifade edemezsiniz, hem de yapacağınız işte başarılı olamazsınız. Yani duruşunuz hem sağlığınızı, hem de başarınızı ciddi boyutlarda etkiliyor.

Sabah evden çıkmadan önce aynaya dikkatle bakın. Kendinizi karamsar ve yorgun hissettiğiniz zaman bakışlarınız sönük, yüzünüzün çizgileri iyice belirginleşmiştir. Hemen elinizi yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Hatta mümkünse ılık bir duş alın. Sırtınızı dikleştirip omuzlarınızı doğrultun. En sevdiğiniz elbiseyi giyin ve aynanın karşısına geçip kendinizi yeniden inceleyin. Bu arada hoşunuza giden sevdiğiniz konuları düşünün. Yüzünüzün ifadesi değişti, değil mi? Güzel olan şeyleri görmeye çalışın. Gün boyu duruşunuza dikkat edin. Kendinizi bırakmayın.

İlginç buluşlar

Astrolojik açıdan son derece zorlayıcı olayların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu, özellikle finans konularında önemli dalgalanmaların olabileceğini gösteriyor. Meydana gelen olaylar yargı organları ve yasalarla ilgili yeni düzenlemelerin yapılması için zorlayabilir. Güzellik sektöründe ortaya çıkan sorunlar dikkat çekici olacak. Aynı zamanda estetik ve güzellik konusunda ilginç buluşlar şaşırtıcı olacak. Gökyüzünün konumu, günün ilerleyen saatlerinde hırsızlık olaylarıyla ilgili endişelerin artabileceğini işaret ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları