Dondurmam Gaymak

Yüksel Aksu ile Tankut Kılınç’ın yönettiği "Dondurmam Gaymak" adlı filmi duymuşsunuzdur. Duymayanlara da duyurulur, çünkü böyle bir film ilk kez yapılmış.

İstanbul Film Festivali’nde "Jüri Özel Ödülü" alan film, bence özel ödülü hak ediyor çünkü film oyuncularını Ula halkı oluşturuyor. Muğla’nın bir ilçesi olan Ula’da bugün çok özel törenler düzenlenmiş ve filmin galası burada yapılıyormuş. "Muş" diyorum çünkü bütün bunları yolculuk sırasında karşılaştığım Mehmet Ali Alabora’dan az önce öğrendim ve şaşırdım.

Hızlı feribotta oturacağımız yerleri ararken Betül Arım’la karşılaştım. Hemen ardında Mehmet Ali Alabora ve arkadaşları vardı. Kısa bir hoş beşin ardından yolculuk ne tarafa diye konuşurken "Muğla’ya, Dondurmam Gaymak’ın galasına gidiyoruz" dedi. O sırada bedenim gayet zinde olmasına karşılık belli ki, zihnim uyumaya devam ediyor olsa gerek ki, sorgulamaya gerek duymadan "Çok güzel, ben de İzmir’e gidiyorum" dedim. Niyetim bir an önce oturacağım yeri bulmak ve hemen gözlerimi kapatıp rüyalar alemine dalmak. Lafı fazla uzatmadan ve ne olduğunu pek de anlamadan görüşürüz diye ayrıldık.

Doğrusu bu ayrılık pek uzun sürmedi ve Susurluk’ta meşhur ayran yanında kaşarlı tost yemek üzere mola verdik. Tam içeri girdiğimizde ilerdeki masada oturan Mehmet Ali Alabora ve annesi Betül yanlarında çocuk kitapları yazarı ve oyuncu Görkem Yeltan, Serkan Acar, Kaan Çakır’ı gördüm. Artık ayılmıştım ve hemen yanlarına gidip selamlaştım. Sonra birden aklıma geldi ve gerçekten film galasına mı gidiyorsunuz, diye sordum.

Mehmet Ali Alabora, büyük bir heyecanla filmi anlatmaya başladı. Bu filmin oyuncularının Ula halkı olduğunu, ödülü aslında Muğlalıların almış olduğunu, yarın (bugün) Muğla’da büyük bir şenlik yapılacağını anlatırken gözleri sevinç ve heyecanla parlıyordu. Böyle bir şeyin Türkiye’de ilk kez olduğunu söylüyordu. Doğrusu ben de heyecanlandım. Şimdi anlamıştım. Bu şenliği görmeyi ve filmin galasında bulunmayı çok istedim. Acaba İzmir’deki işlerimi tamamlayıp bu şenliğe yetişebilir miyim diye düşünmeye başladım.

İlginç değişiklikler

Yabancı ülkeler, farklı kültürler, uzay, astroloji ve felsefelerin ilgi çekeceğini işaret eden gökyüzünün konumu ilginç aşkların yaşanacağını gösteriyor. Yaratıcılığı tetikleyen olaylar ve duyguları tamamen değiştirecek durumların ortaya çıkması şaşırtıcı olabilir. Gizli bilimlerle ilgilenen topluluklar ortaya çıkabilir ve şimdiye kadar açıklanmayan bilgiler sergilenebilir. Hem finans, hem de aşk açısından ilginç gelişmelerin ortaya çıkmasıyla birlikte duygular ve istekler aniden değişebilir.
Yazarın Tüm Yazıları