Doğayla bütünleşmek için uygun zaman

Düşüncelerinizi kasvetli ve sıkıntılı konulardan uzaklaştırıp yavrulayan, çoğalan, büyüyen doğaya yöneltmelisiniz.

Bugünler doğayla bütünleşmek için çok uygun bir dönem. Özellikle kendinizi yenilemek ve canlanmak istiyorsanız, mutlaka canlanmakta olan doğanın desteğini almalısınız.

Bunca derdin arasında kendimi nasıl doğaya kaptırabilirim diyebilirsiniz, veya "Benim böyle bir lüksüm olamaz. İşlerim izin vermiyor. Zaman bana yetmiyor" şeklinde yakınabilirsiniz. Hatta doğayla bütünleşmeyi aylaklık yapmak şeklinde bile yorumlayabilirsiniz. Fakat bilmeniz gereken çok önemli bir nokta var ki, o da "doğayla bütünleşmek" ne bir lükstür, ne aylaklıktır, ne de zamana tabidir.

Aslında doğayla bütünleşmek, bütün zamanların ve kavramların dışındadır. Ne bir gereklilik, ne öncelik, ne sonralık arz eder, fakat aynı zamanda bütün bunların hepsidir. Aklınıza gelebilen, hayal edebileceğiniz ne varsa, doğanın kendisidir. Ve siz de doğanın vücut bulmuş diğer bütün nesnelerinden birisiniz. Bunu anlamak için böyle bir dönemden, baharın bütün özelliklerinin sergilendiği böyle bir zamandan daha iyi bir fırsat bulamazsınız. Bu fırsatı kaçırmayın ve her ne olursa olsun en iyi biçimde kullanmaya bakın.

Bunun için yapacağınız tek şey doğanın içine girmektir. Zaten dışında değilsiniz. Fakat anlayış kapılarını daraltan düşüncelerle boğuşurken, kendinizin dışında her şeyle böylesine meşgul olurken, bunu anlayabilmek mümkün değildir.

Anlayış kapılarını açmanın ve kendinizi anlamanın tek yolu, uyanmakta olan doğanın tam ortasında dolaşmak ve her türlü düşünceyi tamamen uzaklaştırıp bütün dikkatinizi çevrenize, canlanmakta olan dünyaya yöneltmektir.

Kırlara çıkın, doğanın içinde yürüyüş yapın, hiçbir şey yapamıyorsanız hemen evinizin çevresine, yolunuzun üzerinde büyüyen ve gelişen doğaya bakın. Derinden ve her şeyi unutarak bakın. Bu bakış hayatın canlandığını içinizde duymak, kendi canlılığınızın farkına varmak için en iyi yöntemdir.

İşte, anlayış kapılarını ardına kadar açabilmek, düşüncelerinizi unutarak kendinizi derinden anlamak için ne kolay bir yöntem. Doğanın kendi elleriyle sunduğu bu muhteşem fırsatı yakalamışken başka hiçbir şeyle uğraşmayıp kendinizi doğanın kucağına bırakın.

İçinizde büyümeye başlayan coşkuyu serbest bırakın. Böylece canlandığınızı hissedeceksiniz. Hem de öyle bir kuvvetle hissedeceksiniz ki, kaygılardan, endişelerden uzaklaşacak ve canlandığınızı hissedeceksiniz.

İlginç gelişmeler

Endişe uyandıran konuların önem kazandığı ve güvende olma ihtiyacının arttığı bir gün. Seyahatler sırasında tedbirli olmak gerekiyor. Öfkeli ve sabırsız davranışlar, sakarlık ve kazalara neden olabilir. Aslında yatırıma yönelik sürpriz fırsatlar çıkabilir. Yaratıcı çalışmalar yapmak ve ilginç konularla ilgilenmek için uygun bir gün. Yabancı ülkeler ve uluslararası ilişkiler açısından ilginç gelişmeler ortaya çıkacak.
Yazarın Tüm Yazıları