Dış dünyanın etkilediği insan (2)

Çevremizde bulunan eşyalardan, renklerden, aydınlıktan, karanlıktan ve etrafımızda bulunan her şeyden etkilendiğimizi belirtmiştim. Üstelik sadece eşyalar değil, insanlardan da etkileniyoruz demiştim.

Çevremizde bulunan insanların hali bize yansıyor ve yaşadıkları duyguları anlatmasalar bile etkileniyoruz. Mutlu ve rahat bir insandan yayılan titreşimler bizi rahatlatırken, huzursuz ve gergin insanların yaydığı elektrik bizim de gerilim içine girmemize neden olabiliyor. Üstelik gerilim içinde bulunan kişi, gerginliğini davranışlarıyla veya sözleriyle ortaya koymasa bile etkileniyoruz. Fakat bize ne olduğunu anlayamıyoruz.

İçine girdiğimiz ortamda bazen çok keyifli, bazen de çok sıkıntılı olabiliyoruz. Aynı kişi ile bir gün çok eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz halde bir başka gün son derece sıkıntı ve rahatsızlık duyabiliyoruz. Bazen bu durumu anlıyor ve çeşitli açıklamalar getirebiliyoruz fakat çoğu zaman anlamıyoruz.

Özellikle ilişkiler sırasında ortaya çıkan rahatsızlık duygusu, şayet görünür bir nedene bağlı değilse dikkatle düşünmek gerekir. Birlikte çok keyifli vakit geçirirken girdiğiniz bir ortamda ortaya çıkan huzursuzluk ve gerilim, diğer insanlardan kaynaklanabileceği gibi bulunduğunuz mekan ile uyumsuz olmanızdan da doğabilir.

Ses, müzik, civarda bulunan insanların titreşimleri, mekanın düzenleniş biçimi, bilinçaltınızı etkileyip huzursuzluk yaratabilir ve bu halinizi karşınızdaki kişiye yansıtabilirsiniz. Tabii o da farkında olmadan size geri yansıtacak ve ilişkinizde gerilim ortaya çıkacak.

İçinizde farklı duygular uyandığı zaman dikkatinizi çevrenize yöneltmeyi başaracak olursanız, duygularınızda meydana gelen değişikliklerin nedenlerini çözmeye başlarsınız. Elbette bu sırada kendinizle güçlü bir şekilde iletişim kurmayı başarmış olmanız gerekiyor. Çünkü değişen halinizin gerçek nedeni düşünceleriniz de olabilir. Fakat düşüncelerinizi tetikleyen dış faktörleri unutmadan kendinizi inceleyecek olursanız, hem kendinizi hem de çevrenizi anlayacak duruma gelebilirsiniz.

Hayal gücünüz gelişiyor

Sanatsal faaliyetlerde bulunmak için uygun bir gün... Özellikle hayal gücü gerektiren konulara yönelik yapılacak çalışmalar son derece verimli olacak. Skandal sayılabilecek açıklamaların ortaya çıkabileceğini işaret eden gökyüzünün konumu, ayrıca gazlarla ilgili ani olayların meydana geleceğini gösteriyor. Düşüncelerin birden bire değişmesine neden olabilecek durumların ortaya çıkması ve büyük gruplar içinde ortaya çıkabilecek fikir ayrılıkları, kararların aniden değişmesine neden olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları