Değişen Dünya’nın işaretleri

Astrolojik açıdan dünyayı değişime zorlayan olayların açığa çıkacağını gösteren işaretler, yaklaşık 10 yıllık bir süreç içinde kendini gösterirken, artık son derece belirginleşmiş bulunuyor.

En son Eurovision şarkı yarışmasının sonucu da insanların istek ve beğenilerinin değiştiğinin çok önemli bir göstergesi.

Alıştığımız, bildiğimiz ve beğendiğimiz ne varsa, bütün bunları değiştiriyoruz. Duygu değişimleri, kılık kıyafetimizden davranış biçimimize kadar yansıyor.

Çok iyi hatırlıyorum; 1999 yılından 2000 yılına girerken bütün dünya müthiş kutlamalar yapıyor, 2000’li yılların uzay çağının başlangıcı olduğunu düşünüyordu. Sonra 2000 yılının ilk günü gözlerini açıp dünyaya baktıkları zaman, değişen pek bir şey olmadığını gördüler. İnsanların aralarında yaptıkları konuşmalar hayal kırıklığını yansıtıyordu. Sanki bir gecede her şey bambaşka olacak, uyandıkları zaman Altın Çağ başlamış olacaktı.

Aslında başladı. İnsanların duygularıyla birlikte başlayan sürecin ilk işareti, 2000 yılının 4 Mayıs günü Boğa Burcunda dizilen yedi gezegenin gökyüzünde görülmesiyle birlikte astrolojik açıdan anlam kazandı. O günlerde bu gök olayını, "Maddenin değerlilik anlayışının değişeceği" şeklinde yorumlamıştım.

Evet, şimdiye kadar anladığımız dünya değişecekti. Bu değişim var olan sistemin değişmesini gerektiriyordu ve bu aynı zamanda yıkım demekti. Var olan değerlerin yıkılıp yeni değerlerin ortaya çıkacağını gösteriyordu. Fakat aynı zamanda bu süreç zorlayıcı olayların da habercisiydi ve 2001 yılında görünür hale geldi. Çok büyük bir terör saldırısıyla yıkılan "İkiz Kuleler" bütün dünyayı etkiledi. Açığa çıkan bu olay istenilen ve beklenilen bir durum olmamakla birlikte, insanların dünyaya bakış açıları, düşünceleri ve buna bağlı yapılan çalışmaların yönünü değiştiriyor.
Teknoloji, ihtiyaçlar yönünde geliştiğine göre yapılan bilimsel çalışmalar ve geliştirilen stratejiler önlem almaya yönelik olsa da ortaya çıkan keşifler, insanlığın duygu ve düşüncelerini biçimliyor.

Sanatın yorumlanmasından teknolojinin kullanım biçimine kadar hemen her şey değişen dünyanın işareti olarak bize ipucu veriyor. Hayata bakış açımız değişirken dinlediğimiz müzikten saç biçimimize, makyaj ve kıyafetimize kadar her şeyimiz değişiyor. Duygu ve düşüncelerimizdeki değişim dış dünyaya yansıyor ve dünyayı değiştiriyor.

Yeni başlangıçlar yapmayın

Çeşitli düşüncelerin ortaya çıktığı bir dönem ve bugün Koç burcunda dolaşan Ay, yenilenme ihtiyacının artacağını ve radikal değişiklikler yapmak için güçlü arzuların uyanacağını işaret ediyor. Harekete geçmek için son derece atak ve cesur bir tavır ortaya çıkabilir. Ancak yeni bir başlangıç yapmak için pek uygun bir zaman değil. Çünkü Ay’ın küçülme evresinde yani "Eski Ay" döneminde bulunuyoruz. Bu günlerde yarım kalan işlerin tamamlanması ve sürüncemede kalmış konuların sonuçlandırılması için uygun zaman.
Yazarın Tüm Yazıları