Çürük elma 118

Reklamazzi internet sitesi tarafından düzenlenen Çürük Elma Reklam Ödülleri, geçen hafta sahiplerini buldu.

Yarışma jürisinde Mehmet Esen, Şebnem Bozoklu, Aylin Aslım, Levent Tülek, Vedat Özdemiroğlu ve Ayşe Özyılmazel gibi isimler vardı. Yılın en kötülerine verilen ödüllerde 118 reklamları tulum çıkardı da içimizin yağları eridi. Memelerinin üzerinde yazan telefon numarasını gösteren kızların görüldüğü 118 10 reklamı ile efemine şarkıcının yürek rendelediği reklam ilk iki sırayı kimselere kaptırmadı.

İstanbul kadınlar için ideal kent

İtalyan La Repubblica gazetesi, turizm ekinde İstanbul’u kadın turistler için ideal ‘Pembe Kent’ seçti. Mutlaka gidilmesi gerektiğini yazdı. Daniela Onelli’nin ‘Kadınların Şehri İstanbul’ başlığı ile kaleme aldığı yazıda, İstanbul’un Avrupa’daki en güvenli kentlerden biri olduğu, yankesicilik, kapkaç, taciz gibi suçların en alt düzeye indiği belirtildi. Onelli’yi bir yılbaşı gecesi Taksim Meydanı’na bekliyoruz efendim.

Kendini zorla hapse soktu

Erzurum’da yaşayan Pala lakaplı Yasin Aytekin, otomobilinin aküsünü çalan dört hırsızı tek başına dövüp hastanelik etti. Gözaltına alınan Aytekin, savcılık tarafından tutuklanma istemiyle 3. Sulh Ceza Mehkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme sonunda hakim, cezasının beş yıl ertelenmesine karar verdi. Fakat Pala Yasin, beş yıl hapis yatacağını sanarak, “Sizin de, mahkemenizin de” diyerek verilen duruyma tutanaklarını yırtmaya, kadın hakime hakaret etmeye başladı. Böylece adam dövmek suçuyla geldiği adliyede, mahkemenin huzurunu bozmaktan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Töre cinayeti için kaç kişi gerekir

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, nişanlısının eski sevgilisini öldüren sanığın töre cinayeti işleyip işlemediğini tartıştı. Kurul sonunda, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin “Cinayet, töre cinayetidir. Sanığa daha fazla ceza verilmeli” kararını bozdu. Töre cinayeti oluşabilmesi için aile meclisi kararı gerektiğine vurgu yaptı.
Yazarın Tüm Yazıları