Çok ilginç bir karşılaşma (2)

Karşımdaki kadına dikkatle baktım. İsimleri hatırlamasam bile göz hafızam kuvvetlidir.

Her şey değişse bile bakışlar değişmez ve bakışların derinliğinde bulunan, adını koyamadığım bir şey onu tanımamı sağlar.

Karşımda duran kadını ilk kez gördüğüme eminim. Ama tuhaf bir durum var. Aynı zamanda çok derinlerden gelen bir biliyor olma duygusuna sahibim. Hiç tanımadığım bu kadını aynı zamanda biliyorum fakat ne olduğunu bilemiyorum.

Hafifçe gülümseyip "Beni tanımadın mı" dedi.

İşte o an iliklerime kadar ürperdim. Oradan kaçmak, uzaklaşmak için dayanılmaz bir arzu duyuyor, fakat yerimden kıpırdayamıyordum. Konuşacak halim kalmamıştı. Sanki tansiyonum düşüyordu.

Eyvah, dedim kendi kendime. Şimdi bayılmanın sırası değil. Gözlerim kararmaya başladı. Bu kadını tanıyordum. Küçük bir çocukken bu kadınla oynadığımı hatırlıyorum. Düş mü, gerçek mi olduğunu bilemediğim bir oyunun içinde bu kadın vardı. Nasıl da unutmuştum. Fakat imkansız diye düşündüm. O kadın olamaz. Karşımda duran kadın ile çocukluğumdaki kadını zihnimde karşılaştırmaya çalıştım. Aynı kadın. Hayır, hayır olamaz. Çünkü o zamanlar ben çocuktum. Aradan yıllar geçti. Hiç değişmemiş.

Neler oluyor? Zaman, mekan ve bildiğim her şey kayboluyor. Kim olduğumu unutuyorum. Sanki etrafımda bulunan her şey yavaş yavaş eriyor ve derin bir karanlığın içine doğru yuvarlandığımı hissediyorum.

Bu halin ne kadar sürdüğünü bilemiyorum ve karanlıkların içinden bir ses duyuyorum. Karanlık dağılmaya başlıyor ve kendimi yerde buluyorum. Üzerime eğilmiş olan adamı görüyorum.

"Nihayet kendine geldin. İyi misin, neyin var" diye kalkmama yardım ediyor. Yavaşça kalkıyorum ve ne olduğunu anlamak için adama bakıyorum. Enerjim yükseliyor. Adam bana iyi geliyor. Sonra kadını soruyorum. Adam endişeyle bana bakıyor ve sokakta ikimizden başka kimsenin olmadığını, benim düştüğümü görünce yardıma geldiğini söylüyor. Böyle bir sokakta tek başıma dolaşmamam gerektiğini söylerken tekrar ürpermeye başladığımı hissediyorum.

Adama teşekkür edip arabama biniyorum. Arabayı çalıştırıyorum. Sonra pencereyi açıp adama tekrar teşekkür etmek için baktığımda adamın olmadığını görüyorum. Bu kadar çabuk nereye gitmiş olabilir diye düşünürken arabayı hareket ettiriyorum. Merakım artıyor ve hemen oradan uzaklaşıyorum.

Sert tepkiler

İlginç gelişmelerin ortaya çıkacağı bir gün. Bilinçaltını tetikleyen olaylar şimdiye kadar üzerinde durulmayan ve sorgulanmayan konuların gündeme geleceğini işaret ediyor. Özellikle büyük kalabalıklar ve farklı kültürlerin kendilerini ortaya koymak için harekete geçeceğini işaret eden gökyüzünün konumu, baskı yaratan olaylara karşı sert tepkilerin oluşabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda güvende olmak ve kendini korumak amacıyla sert tedbirler alınabilir.
Yazarın Tüm Yazıları