Çin istilası

SPORUN her dalına muazzam yatırımlar yapan ve bunun semeresini 2008 Pekin Olimpiyatları’nda madalya şampiyonu olarak alan Çin, tenis kortlarına da damgasını vurmaya başladı.

Haberin Devamı

Halk sporu tenis
Sezonun ilk Grand Slam’i olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda finale çıkan ilk isim Çinli Li Na oldu. Na, yarı finalde karşılaştığı Danimarkalı Caroline Wozniacki’yi 2 saat 35 dakika süren mücadele sonunda 3-6, 7-5 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yendi. Günün diğer yarı finalinde Belçikalı Kim Clijsters, Rus Vera Zvonerava’yı 1 saat 13 dakikada 6-3 ve 6-3’lük setlerle mağlup edip, yarın şampiyonluk maçı oynamaya hak kazandı.
Çin’in son dönemdeki büyümesini takip edenler için Li Na’nın Avustralya Açık’ta finale çıkması hiçte sürpriz olmadı zira bu ülkede tenis inanılmaz bir hızlı gelişiyor. Dünyanın birçok yerinde ‘zengin sporu’ olarak bilinen tenis, Çin’de tam anlamıyla ‘halk sporu’... Bu tezimizi maddeler halinde açacak olursak;
- Ülkede 30 bin tenis kortu bulunuyor ve 14 milyon kişi tenis oynuyor.
- 3 milyon kişi Amerikalı koçların idaresindeki okullarda tenis öğreniyor.
- Tenis; futbol ve basketboldan sonra en çok izlenen 3. spor dalı.
- Tenis sektöründe her yıl 4 milyar dolar civarında para dönüyor.
- Avustralya Açık Turnuvası’na bu yıl 13 sporcu birden gönderdiler.

Haberin Devamı

Federer ve Nadal’sız Avustralya finali

AVUSTRALYA Açık’ta, tek erkeklerde finale yükselen ilk isim Sırp Novak Djokovic oldu. Djokovic, dünya klasmanının 2 numarası İsviçreli Roger Federer’i, 2 saat 59 dakika süren yarı final mücadelesinde 7-6, 6-5 ve 6-4’lük setlerle 3-0 mağlup etti. Sırp tenisçi, David Ferrer ile Andy Murray arasındaki yarı final maçının galibiyle, pazar günü şampiyonluk için karşılaşacak. Avustralya Açık’ta, önceki gün de dünya klasmanının 1 numarası Rafael Nadal, Ferrer’e 3-0 yenilerek elenmişti. Bu, 2005’teki Fransa Açık finalinden bu yana Nadal ya da Federer’den birinin oynamadığı ikinci final olacak.

İstanbulls’un şov günü

DÜNYA Boks Ligi’nde (WSB), Türkiye’yi temsil eden İstanbulls, 7. maçında bu akşam Rus ekibi Dinamo Moskova karşısına çıkacak. Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak organizasyon, NTV Spor’dan naklen yayınlanacak. Dünya Boks Ligi Avrupa Konferansı’nda mücadele eden İstanbulls, grubunda 8 puanla Paris United ve Dolce&Gabbana Milano Thunders’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları