Çeşme’nin en güzel sahili Ilıca, elden mi gidiyor

Bana göre yalnız İzmir değil, İstanbul sosyetesinin de en güzel kadınlarından biri, Nesligül Aksoy. Eğitimi, kültürü, farklılığını her zaman gösteriyor.

Haberin Devamı

 Ekranların en güzel gülen yüzlerinden, Aslı Atasagun’un da annesi. Nesligül’ü yıllardır tanrım. Bu güne değin hiçbir isteği olmamıştır benden. Hafta sonu önce telefonla görüştük. Çok öfkeliydi. Haksız da değildi. Çeşme’nin, Ilıca Sahili’nin elden gittiğini söyledi. Ardından da bir mail attı. Sayın Belediye Başkanı ve ilgililerin dikkatine. Buyurun; 
“İzmir ve Ege aşığı biri olarak, senin de içinin benim kadar acıyacağını biliyorum. O nedenle lütfen bu konuya aynen köşene koymanı rica ediyorum. Çeşmede olduğum zaman  Ilıca plajının bulunduğu sahilde, her sabah yürürüm. Sonra da dalgalı denizinde yüzerim. Dünyayı gezdim. Sen de öyle. Bilirsin. Ilıca sahili, dünyanın en güzel 2-3 plajından biridir. Ama artık değil. Nostaljik keyfim, gittikçe stres ve öfkeye dönüştü. Yalnız benim mi? Tüm dostlarımın da. Hep birlikte buranın ölmesine, karşı koymamız gerektiği konusunda birleştik. Defalarca belediyeye şikayetlerimizi bildirdik. Hiçbir gelişme yok. Duyarsızlar.”
Çöplerden geçilmiyor
Nesligül çok öfkeli. Haksız hiç değil. Bu konudaki yakınmalar da ilk değil. Dünyanın her yerinde, böyle bir sahilde, halkın soyunacağı kabinler ve tuvaletler vardır. Burada ise Nesligül’ün yazdığı ve söylediği gibi, bırakın kabin ve tuvaleti, çöpünüzü atacağınız doğru dürüst çöp bidonları bile yok. Ah Menderes Türel ah. Antalya’nın eski Belediye Başkanı dostum. Şu İzmir’e bir gelsen de, belediyeciliğin, halka hizmetin nasıl olacağını göstersen. Neyse. Gelelim Nesligül’ün mailinin devamına; “Şenaycığım özellikle pazartesi sabahı, bu sahili gördüğün an için sızlar. Plastik torbalar kavun, karpuz artıkları. Affedersin kadın bağları, don, ayakkabı ve terlik eskimişleri, o güzelim kumların arasında. İçinden THERMAL su bile gecen denizi, plajı bu noktaya getirmek ayıptır günahtır. Dilerim halk da yetkililer de vicdanlarının sesine kulak verirler. Artık yeter” Sevgilerimle. Nesligül Aksoy.

Haberin Devamı

Kahvaltının tek adresi Demlik

Bu kadar iddialı başlık atmamın nedeni, Demlik’in gerçekten Alaçatı’da yıllardan beri kahvaltıda tek adres olması. Çünkü patron Abdullah Satıcı, bu işi gerçekten iyi biliyor. Patron gibi değil, çalışanlarıyla birlikte hareket ediyor Apo. Masa topluyor, çay koyuyor. Burada yediğim menemen, kol böreği ve güneşte pişirilmiş ev reçellerinin tadı damağımda. Özellikle İstanbul’ların vaz geçemedikleri adreslerden biri Demlik. Bu arada iftar da veriyor Apo. Çocuklu aileler için, çocuk parkı ise akıllı bir yenilik. 100 araçlık otoparkı da öyle. Bu yıl yoğurtlu ve domates soslu el açması demlik böreği (kıymalı ve otlu), yine el açması pazılı, kıymalı, kaşarlı ve ege otlarıyla karışık gözlemeler harika. Hiçbir suni gübre ve ilaç kullanmadan kendi bahçesinde yetiştirdiği ekolojik (domates, biber, salatalık, acur ve otlar) ile yine bahçesinde beslediği tavuklardan yumurtalar imrendiriyor. Demlik Cafe’nin konukları arasında ise Arzuhan Doğan- Mehmet Ali Yalçındağ, Emine Sabancı-Erhan Kamışlı, Simit Sarayları’nın genç patronu Abdullah Kavukçu, GS’lı futbolcuların hemen tamamı, Demet Akalın, Önder Bekensir, Deniz Erdoğan, BKM Çok Güzel Hareketler Bunlar oyuncuları, Nehir Erdoğan, Kenan İmirzalıoğlu yalnızca bazıları.
? Telefon;0.232 716.79.44

Haberin Devamı

İzmirli Bülent’ten İlk single ‘Palavra’

İzmirli Bülent Nargaz da kendi kanatlarıyla uçmaya hazırlanıyor. Konservatuar mezunu Bülent. Yıllarca Sezen Aksu, Hande Yener, Bengü, Harun Kolçak, Nükhet Duru gibi ünlülere vokal yaptı. Şimdi ise ilk single çalışmasıyla müzikseverlerin karşısına çıktı. Uzun yıllar Ajda Pekkan’ ın sesinden dinlediğimiz, Fikret Şeneş’ in Türkçe sözleriyle ölümsüzleştirdiği ‘ Bir Günah Gibi’ ve ‘Palavra’ ile “Müzik dünyasındaki yarışta ben de varım” diyor.

Bir single da Eda ile Metin’den

İlişkilerine, evliliklerine, bir birlerine olan saygılarına hep hayranımdır sevgili Eda ve Metin Özülkü’nün. Çocuklarıyla çok mutlu bir yaşantısı olan Eda ve Metin, bu huzurlu dünyalarını, müziklerine de öyle güzel yansıtıyorlar ki... Yine söz ve müziklerini Eda-Metin Özülkü’nün birlikte yaptıkları ‘Issız Ada’ adlı maxi single romantik ve aşk dolu. Bu arada ikili Kanal A’da ‘Seninle Olmak Varya’ adlı programa başlıyor.

Haberin Devamı

Telekom’a ortak mı?

Hiton Oteli’nin karşısında Güreller Plaza’nın altındaki Mudo’dan çok alışveriş yapıyorum. Çalışanlar harika. Hepsi bir birinden şeker kızlar. Yönetici de öyle. Fakat geçenlerde aldığım bir eşyayı değiştirmem gerekti. Bu sıcaklarda gitmemek için, oturduğum plazada resepsiyonist çocuğu göndermek istedim. Telefon açtım. Sayın Mustafa Taviloğlu, kendine göre bir telefon ağı kurmuş. Önce İstanbul’a bağlanıyorsunuz. Bir 20 dakika sizi oyalıyor telesekreterdeki ses. Bir takım şifreler veriyor. Her şehrin ve de her şehirdeki semte göre Mudo’ların ayrı girişleri var. Tam 45 dakika. Sonra mı? Hat koptu. Ben çıldırdım. Bir taksiye atlayıp kendim gittim. Çalışanlara derdimi anlatırken, mağazadaki tüm müşteriler de aynı dertten yakınmıyorlar mı? Vallahi Sayın Taviloğlu sizi tanımasam Telekom’a ortak olduğunuzu sanırım. Lütfen, mağazalarınızı her şehirdeki müşterilerinize direk arama olanağını sağlayın. Çalışanları da bizi de kurtarın.

 

Yazarın Tüm Yazıları