Cep telefonunu kaybetti

Demir Sigorta’nın sahibi Sema Cıngıllıoğlu, geçtiğimiz gece Ender Mermerci’nin SuAda’daki davetine oğlu Kerim’le birlikte katıldı.

SuAda’dan sonra tekneyle Reina’ya geçen Cıngıllıoğlu, gecenin sonunda cep telefonunun olmadığını fark etti. Hafızasında tüm dostlarının telefon numaraları kayıtlı olan telefonunu kaybeden Sema Hanım, çok üzgün olduğunu söyledi. Bu arada davet gecesi giydiği elbiseyi çok beğenen Amerikalı dostları, Sema Hanım’dan terzisinin adını sormuşlar ve sipariş vermek için adresini istemişler.

Formül Türklerin elinde

18 yıldır restorancılıkla uğraşan Serhat Bilgili ve Mayadrom’daki Memo’s Cigar&Vin Shop’un sahibi Mehmet Hasputçu, antrikot sosuyla ünlü restoran L’Entricote Cafe de Paris’yi, Nişantaşı City’s alışveriş merkezinde açıyor. Serhat Bilgili, "Amacımız müşteriye gerçek bir antrikot yedirmek" diyor. Paris’te noter huzurunda yemin edilerek alınan bu sosun tarifi ve isim hakkı 10 yıllığına bu restoranda kullanılacak.

Sorunlarımız var ama ayrılmadık

Müzehher Karaata ve Saffet Arıkan hakkında çıkan ayrılık dedikodularına her iki taraftan da yanıt, jet hızıyla geldi. Saffet Bey, "Ayrılmadık işlerimin yoğunluğu nedeniyle İstanbul’dayım" dedi. Bodrum’da tatil yapan Müzehher Hanım ise sorulara, "Bir müddet ayrı kalmaya karar verdik. Kafamızı dinlemek istiyoruz. Sorunlarımız var ama ayrılmadık. Kendi aramızda sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum" yanıtını verdi.

Jale Hanım sohbette

Mayıs ayında açılışı yapılan Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi sanatseverleri bir araya getirmeye devam ediyor. Açılışını İlhan Berk’in "Kadınlar" adlı sergisiyle yapan Çırağan Sarayı Sanat Galerisi, 27 Haziran-22 Ağustos tarihleri arasında da Mehmet Güleryüz’ün "Dipnot" isimli sergisine ev sahipliği yapacak. Galeride ayrıca, "Çırağan Sohbetleri" adı altında, Türkiye’nin önemli tarihçi, sanatçı, yazar ve müzisyenlerinin ağırlandığı kültürel etkinlikler de düzenleniyor. Bu etkinliklerin ilki önceki gün dünyaca ünlü ressam ve seramik sanatçımız Prof. Dr. Jale Yılmabaşar’ın katılımıyla yapıldı.

Joli’ye kapak oldu

Goncagül Perçin, adını Miss Globe yarışmasıyla duyurdu. Miss Globe eski güzeli geçtiğimiz ay Hollanda’nın ünlü moda dergisi Joli’ye kapak oldu. İzmirli güzel, Avrupa’ya açılmak için böyle bir dergiye kapak olmasının kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. İzmir’de mütevazı bir hayat sürdürdüğünü söyleyen Perçin, Avrupa’da isim yapmış iki ajanstan teklif aldığını, önümüzdeki hafta görüşmeye gideceğini de belirtiyor.

Dolmabahçe’de sergi

Dilara Akay’ın "Ark’lar" adlı sergisi önceki gün açıldı. Sanatçı Dilara Akay’ın son dönem heykellerinin toplandığı "Ark’lar" adlı serginin açılışında Günseli Kato da sanatçıyı yalnız bırakmadı. Sanat ve sosyal hayattan ünlü isimlerin ilgiyle takip ettiği sergi 29 Temmuz’a kadar Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

Faruk Saraç imzalı

Ünlü modacı Faruk Saraç’ın, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan orman muhafaza memurlarıyla orman yangınlarında çalışan işçiler için hazırladığı kıyafetler, geçtiğimiz hafta İstanbul Parkorman’da düzenlenen defileyle davetlilere tanıtıldı. Saraç, yazlık, kışlık ve merasim olmak üzere üç kategoride bay ve bayan orman muhafaza memuru ile orman yangın işçilerine yönelik kıyafetler hazırladı. Kıyafetlerin yönetmenliklerde yapılacak değişiklikten sonra 2008 yılı içerisinde hazırlanarak orman muhafaza memurları ile orman yangın işçilerine dağıtımı yapılacak.

Emel’li geceler başlıyor

Türk Pop Müziği’nin en sevilen seslerinden Emel Müftüoğlu, yeni çıkardığı albümü "Evlenilecek Kızlar, Eğlenilecek Kızlar"la kendinden söz ettiriyor. Konser ve sahne çalışmaları ile hız kesmeyen Müftüoğlu, 23 Temmuz Pazartesi gecesi İstanbullu sevenleriyle Cahide Sayfiye’de buluşacak. Uzun yıllardır gece kulübü çalışması yapmayan Müftüoğlu gelen yoğun istek üzerine, Cahide Sayfiye’de sahneye çıkıp sevenlerine muhteşem bir gece yaşatmaya hazır.

Dolma sardılar

Kinerase’in üreticisi Amerikallı ilaç şirketi Valeant Pharmaceuticals’ın yılda sadece iki kez düzenlediği ve firmanın dünya çapında üst düzey yöneticilerini buluşturan E.B.T. (European Business Team) toplantısı, Türkiye’de ilk kez bu yıl organize edildi. Şirketin Avrupa Başkanı Chuck Bramlage ile 24 ülkenin genel müdürlerinin katılımıyla önceki gün Radisson Sas Otel’de, Valeant Türkiye Genel Müdürü Can Türkoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının ardından katılımcılar, Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda Türk yemeklerinin yapılış aşamalarını öğrendikleri keyifli bir davete katıldılar ve dolma sarmasını öğrendiler.
Yazarın Tüm Yazıları