Canlanmak için egzersiz yapın

Uzmanlara göre egzersiz yapmak, enerjiyi yükseltiyor ve zihni açıyor. Özellikle açık havada yaptığınız zaman son derece hızlı sonuç alıyorsunuz. Kendinizi yükselmiş, dinç ve keyifli hissediyorsunuz.

Kan dolaşımınız hızlanıp beyninize daha fazla kan pompalandığı için kafanız daha iyi çalışıyor. Tabii açık havada bol oksijen olduğu için beyniniz daha iyi besleniyor.

Tabii trafiğin kilitlendiği caddelerde koşmaktan söz etmiyorum. Yürüyüş ve egzersiz yapmak için oksijenin daha fazla olduğu ağaçlık alanlarda korular, parklar, bahçeler bulmalısınız. Böyle bir yer bulamıyorsanız, odanızın pencerelerini ardına kadar açıp karşısına geçin.

Şayet eviniz işlek bir cadde üzerinde değilse veya bir fabrikanın civarında bulunmuyorsa, o zaman sabah uyanır uyanmaz yatak odanızın penceresini ardına kadar açıp sonra da hemen karşısına geçip egzersiz yapabilirsiniz. Ben kendi adıma böyle yapıyorum. Ve gerçekten en isteksiz ve halsiz olduğum zamanlar bile enerjimin yükselmesini sağlıyorum. Size de tavsiye ederim.

Özellikle kafanızın çok karışık olduğu ve karamsar duygulara kapıldığınız zaman, ki şu sıralarda öyle bir dönem içindeyiz, hem psişik, hem zihinsel, hem de bedensel açıdan yükselmeye ihtiyaç duyarsınız. Zihinsel karışıklık duyguların da karışmasına neden olur ve bunların sonucunda isteksizlik, yorgunluk ve halsizlik ortaya çıkar.

Halbuki her işin başı sağlık. Şayet sağlıklı olursanız, her türlü sorunun üstesinden gelebilir, her türlü karışıklığı çözebilirsiniz.

Bu nedenle her ne olursa olsun, kendinizi ne derece yorgun ve halsiz hissetseniz bile canlanmayı düşünün. Doğan güneşin hayat veren ışığının pencereden içeri girmesi için bütün perdeleri kenara çekin ve pencereyi ardına kadar açın. Aldığınız solukla birlikte yaşam enerjisinin içinize dolduğunu hissetmeye çalışın.

Dikkatinizi aydınlanan güne ve sabahın serinliğine odaklayın. Sonra egzersiz yapmaya başlayın.

Aldığınız ilk solukla birlikte canlanmaya başladığınızı hissedeceksiniz. Hatta neşeli bir müzik eşliğinde dans edebilir, böylece doğan güneşi selamladığınızı düşünebilirsiniz. Böylece güneşin hayat veren canlandırıcı enerjisiyle bütünleşebilirsiniz.

Bu uygulama, halinizi hemen değiştirecek ve kendinizi enerjik ve istekli hissedeceksiniz. Bunun üstüne ılık bir duş alın, güzel bir kahvaltı yapın. Şimdi her türlü karışıklığı çözmeye, sorunlarla boğuşmaya hazırsınız.

Sürpriz aşklar

Üst düzey yöneticiler arasında fikir çatışmaları ortaya çıkabilir ve anlaşma ortamının sağlanması zor olabilir. Yolculuklar, organizasyonlar ve grup çalışmaları sırasında ortaya çıkabilecek karışıklıkları işaret eden gökyüzünün konumu, önemli evraklar ve faturalarla ilgili sorunların olabileceğini gösteriyor. Öğleden sonra yaratıcılığın uyanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, özgürleşmek için kuvvetli duyguların açığa çıkacağını ve sürpriz aşkların yaşanabileceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları