Büyücülükle suçlanan çocuk

Araştırmacı M.C. Stevenson’un Yeni Meksika’da Zuniler hakkında yaptığı, insanın düşünce biçimi ve kitlesel enerjinin yarattığı sonuçları aktarıyorum.

"12 yaşlarında bir kız, ergenlik çağında bir oğlanın elini tutmasından hemen sonra bir bunalıma girer. Oğlan, bunun üzerine büyücülükle suçlanır. Ardından ARC rahipleri mahkemesine götürülür. Büyücülük suçlamasını reddeder.

Daha sonra bu savunma biçiminin etkisiz olduğunu anlayınca taktik değiştirmek zorunda kalır. Büyücülüğü hangi şartlar altında öğrendiğini ve ustalarından iki ayrı ilaç aldığını açıklar. Bu ilaçlardan biri kızları çıldırtmakta, diğeri iyileştirmektedir. Bunun üzerine ilaçları göstermesi istenildiğinde evine gider ve kısa süre içinde iki şişeyle geri gelir.

Bunları ritüel (ayin) yaparmış gibi kullanmaya başlar. Birini yuttuktan sonra düzmece bir kendinden geçme hali içine girer. Orada hazır bulunanların yardımı ile diğer şişedeki sıvıyı yutar ve eski haline döner. Daha sonra ilacı hasta kıza verirler ve iyileştiğini bildirirler.

Ertesi gün devam edilmek üzere mahkemeye ara verilir. Ancak o gece sözde büyücü kaçar. Kısa süre sonra yakalanır. Delikanlı yepyeni bir hikaye uydurmak zorunda kalır. Artık bütün ataları büyücüdür. ’Kedi kılığına girmektedir. Ağzına doldurduğu kaktüs dikenlerini fırlatarak kurbanlarını öldürmektedir. Ve bunları büyülü bir tüy sağlamaktadır.’

İddiaların doğruluğunu göstermesi için sanığın evine gidilir. Delikanlı tüyün duvarın içinde gizli olduğunu söyler. Yargıçlar, duvarın yıkılması kararını alırlar ve duvar yıkılır. Sıvaların arasında eski bir tüy bulunur. Delikanlı, nasıl kullanıldığını anlatır ve doğaüstü güçlerini yitirmiş olduğunu açıklar. Bunun üzerine delikanlıyı serbest bırakırlar."

Kısaca özetleyerek verdiğim bu olay, aslında birçok açıdan aydınlatıcı bir özellik taşımaktadır. Delikanlı suçlu olduğunu inkar ederek sonuç alamayacağını anlayınca bu kez suçunu üstlenmiştir. Hem de suçlandığı konuyla bütünleşerek, yaşayarak ifade etmiştir. Dinleyenlerin inandıkları konuda görmek istedikleri kişiyi onlara göstererek özgürlüğüne kavuşmayı başarabilmiştir.

İnkar etmeye devam etseydi, yargıçlar onu mahkum etmekte gecikmeyeceklerdi. Suçu sabit görülerek idam edilmesi işten bile değildi.

Planlar değişiyor

Bugün ortaya çıkan olaylar karışıklık yaratabilir. Fikir çatışmaları ve düşünceleri değiştiren olayların meydana geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu uygulamalar, sistem ve planların değişeceğini gösteriyor. Patlamalar, terör, hırsızlık ve benzeri olaylar açığa çıkabilir. Küçük veya büyük çeşitli gruplar arasında çıkabilecek anlaşmazlıkların büyümesi ve öfkeli tavırların sergilenmesi sonucu istenmeyen durumların ortaya çıkması mümkün.
Yazarın Tüm Yazıları