Bodrum’dan yaza merhaba

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos Bodrum’daydı.. Avrupa’nın bisiklet duayenleri Bodrum’a bayıldı.

Haberin Devamı

Minik folklorcularımız Türkiye ikincisi oldu, karatecilerimiz altın madalya kazandı. Beden eğitimi öğretmenlerimiz moral kazandı. Bodrum, bildiğiniz gibi cıvıl cıvıl..

BODRUM cıvıl cıvıl bir yaza hazır.. Gezintiye çıktıkları teknede içtikleri sahte viski sonucu ölen beş Rus olayının yarattığı deprem akıllara acı biçimde kazınmış olsa da, ilçe tümüyle moral yükseltmeye çalışıyor. Bodrum’a kayıtlı olmayan bir teknede gerçekleşen insanlık suçu, Bodrumluları çok üzdü. Kötü propaganda yayıldı. Bu yüzden Bodrum Belediyesi, güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor.
Silkinmenin tam zamanı....
Geçen hafta Bodrum’daydım. Haber ve söyleşi yapmaktan, fotoğraf çekmekten Bodrumlu dostlarımı arayamadım. Az sonra yine o sahillerdeyim. Gümüşlük’te sürekli kalacağım ve herkesi arayacağım.. Söz!..

Haberin Devamı

YUNAN DOSTLUĞU

Bodrum’da güzel şeyler oluyor.. Yeni kabinede yerini koruyan Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos, beraberindeki heyetle geldiği Bodrum’a hayran oldu ve Kaymakam Feridun Cemal Özdemir, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı ortak toplantılarda uluslararası alanda turizm ortaklığı yapmak istediklerini açıkça belirtti. Bodrum-Adalar-Yunanistan-Avrupa hattını kurmak istediklerini belirten Yunanlı bakanın sözleri iç ferahlatıcı idi. Hadi hayırlısı Bodrum.. Bu arada Gökova Bisiklet Turu, Bodrum’dan geçti. 175 bisikletçinin katıldığı ve Marmaris’te sonuçlanan rallide bulunan Avrupa Bisiklet Federasyonu Başkanı Frans Schoot ile 80 ülkeyi gezerek beş bisiklet kitabı yazan Eric Schuyt, Gökova bisiklet güzergahının cennetin içinden geçtiğini belirtti. Gökova bir cennettir!

BODRUM’UN BAŞARILARI

Milli Eğitim Bakanlğı Halk Oyunları Yarışması’nda minikler stilize dal finalinde Türkiye ikincisi olan Bodrum Turgutreis İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin minik folklorcularını yürekten kutluyoruz ve bağrımıza basıyoruz. Vilayet şampiyonu olduktan sonra Muğla’yı temsilen yarışmaya katılan ekibimize alkış üstüne alkış..
Bodrumspor’un karate takımı, 4. Geleneksel İllerarası Kemer Karate Turnuvası’nda iki altın madalya kazandı. Teknik Direktör Fatin Uzunullu’nun yetiştirdiği Bodrumlu karatecilerden Fırat Çetin ve Efe Betselci’nin başarısını kutluyoruz. Bu iki sporcumuz şu anda Kore’deki ‘Korea Open Turnuvası’nda Bodrum’u temsil ediyorlar. 1-3 Temmuz’da ise Moskova’daki Dünya Shotokan Karate Şampiyonası’na katılacaklar. Yoğun bir sezon geçiren beden eğitimi öğretmenlerimize Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Gümbet Kafe’de verdiği yaza merhaba yemeği de sıcacık saatlerin geçirilmesine vesile oldu.

Haberin Devamı

SANATIN MERKEZİ

Bu yıl 500’den fazla sanatçının 2 bin 700 eserle katıldığı Aydın Doğan Karikatür Yarışması sergisinin Bodrum’daki açılışında verilen mesajların altını çizmek istiyorum.
Korhan Abay’ın sunduğu  ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği törende Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sanatın her dalının beldesinde ayrı bir anlam bulacağını vurguladı. Aydın Doğan Karikatür Yarışması’na ev sahipliği yapmalarının dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum’un Bodrum’da bulunmasına layık olduğunu belirtti.
Kocadon, 28 kez düzenlenen yarışmaya gelen 160 bin karikatürün bir rekora doğru gittiğini açıklaması ve yarışmanım artık gerçek evini bulduğuna dikkat çekmesi alkışlarla karşılandı.
Kokteylin ardından Marina Yatch Club terasında davetlilere sunulan yemekte, lacivert gökyüzünün altında buluşanlar sanatın en çok Bodrum’a yakışacağından söz ediyordu. Öteden beri söyleriz.. Bodrum sahte viskinin değil, gerçek kültürün başkenti olmaya layıktır!..
Haydi Mehmet Kocadon..
Kocaman bir hizmet
alanı sizi bekliyor..

Haberin Devamı

Türkiye’nin turizm cenneti sahte viski depreminden sonra moral tazeliyor.

Türkiye ikincisi folklorcularımızı kutluyoruz  Aman da aman.. Sevsinler foklorcularımızı.. Milli Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları Yarışması Minikler Stilize Dal finalinde Muğla’yı temsilen Türkiye ikincisi olan Bodrum Turgutreis İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi’nin 34 minik folklorcusunu makamında ağırlayan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Folklorcularımızla onur duyuyoruz” dedi.

Beden Eğitimi öğretmenleri tatili hak etti Yoğun bir öğretim yılı geçiren Bodrumlu beden eğimi öğretmenlerinin yıl sonunda belediye organizasyonuyla topluca Gümbet Kafe’de gerçekleştirdikleri moral ve yaza merhaba yemeği yerel yönetimlere örnek olmalı..

Haberin Devamı

Bisikletin duayenlerine el dokuması halı Bodrum’a gelen Avrupa Bisiklet Federasyonu Başkanı Frans Van Schoot ve beş bisitlet kitabı yazan gezgin Eric Schuyt’a, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon, yöre işi el dokuması halı armağan etti.

Yazarın Tüm Yazıları