Bilinci yükseltme çalışması

Bakışınızın biçimi nesneleri algılamanızı etkiliyor.

Ve nesneler sizin düşüncenizle biçim kazanıyor. Yani öğrendiklerinizle düşünüyor ve ne öğrendiyseniz onu görüyorsunuz. Kısaca "Var olan bir durumun farkındasınız" ve bütün bunlar sizin düşüncenizin dışında değil.

Düşüncelerinizle sınırlı bir dünyanın farkındasınız. Peki, öğrendiklerinizin ötesinde başka gerçekler yok mu? Tabii ki var. Siz bilmiyorsunuz diye olmamasını düşünemeyiz. İşte bu noktada bilinçsiz farkındalıktan bilinçli farkındalığa geçiliyor.

Bu geçişi yapabilmek çok zor gibi gelebilir. Aslında çok basit. Ancak, anlayış uyanmadan farkına varamıyoruz. En iyisi böyle bir durumda düşüncelerimizi ve bilincimizi yükseltip uyanık hale geçmek. Yani herhangi bir beklenti içine girmeden içinde bulunduğumuz durumu kavramaya yönelik bir uyanıklık içinde bulunmak gerek.

Basit olduğunu söylediğim uygulama şöyle;

İçinde bulunduğunuz durum her ne ise, bu durumla tamamen bütünleşiniz. Önyargısız, hiçbir beklenti içine girmeden ve duygularınızdan arınmış bir halde bulunduğunuz yerde olmak, tam bir farkındalık içine girmenize neden olacaktır.

Korku, endişe, sevinç, üzüntü gibi duygular farkındalığı ortadan kaldıran çok önemli etkilerdir. Tabii bu duyguların yaratıcısı olan düşünceleri durdurmak gerekiyor. Derin bir soluk alarak dikkatinizi duyularınıza çevirin. Bulunduğunuz yerdeki sesleri duymaya, ısıyı hissetmeye ve kokuları ayırt etmeye çalışın. Böylece sizi engelleyecek düşüncelerden uzaklaşıp bulunduğunuz yerle bütünleşebilirsiniz.

Bütünleşme haline kendinizi tamamen bırakın. Son derece huzurlu ve sakin bir hal içinde bulacaksınız kendinizi. Endişeler, kuşkular, korkular ve benzeri hiçbir duygu hissetmeyeceksiniz. Var olan durumla birlikte akacaksınız. Bu esnada çevrenizdeki her şeyin farkına varmaya başlayacaksınız. Hatta önsezi denilen duyunuz da harekete geçecek. Ve sizin normal halde farkına varamadığınız ne varsa bütün bunların farkına varabilecek duruma geleceksiniz.

Bu arada önseziyi yanlış değerlendirmemek gerek. Olmayan bir şeyi sezemezsiniz. Ancak, var olanın farkına varırsınız. Olmadan önce olacakları sezebilirsiniz. Olacaklar ise, zaten var olan şeylerdir. Fakat, siz farkında olmadığınız için yoktur, bilinmeyendir. Bilinçli farkındalık haline geçiş yaptığınız andan itibaren ise, var olan her şeyi sezmeye ve anlamaya başlarsınız.

Yeni atılımlar

Günün ilerleyen saatlerinde Venüs Koç Burcuna giriyor. Hem aşk, hem de parasal açıdan yeni girişimlerde bulunmak için güçlü arzuların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu güzellik, bakım ve estetikle ilgili konularda yeni atılımlar yapılacağını gösteriyor. Bugün ev, işyeri ve emlak konularında bazı karışıklıklar olabilir. Yanlış anlamalar ve alınganlıktan kaynaklanacak sorunları büyütmemek gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları