Besinlerin enerjisi

Sahip olduğumuz enerjiyle ne yapmak istersek her şeyi yapabiliriz. Tabii potansiyelimiz nispetinde.

Hem zihinsel hem de bedensel bütün hareketlerimizin temel kaynağı olan bu enerjinin farkında mıyız? Bunun cevabı tek kelimeyle "Evet". Üstelik şuurlu olarak bilmesek bile içsel olarak biliyoruz. Fakat bildiğimizin farkında olamıyoruz.

Mesela, bir işe başlarken kendimizi nasıl hissettiğimize bağlı olarak enerjimizin yüksek ya da düşük olduğu sonucunu kolayca çıkartabiliyoruz. Kendimizi halsiz ve yorgun hissettiğimizde kan şekerimizin düştüğüne hükmediyor, isteksizliğimizi bedensel zayıflığımıza bağlayabiliyoruz. Aslında aldığımız gıdaların enerjimiz üzerindeki etkisi hiç de yabana atılmayacak boyutlarda.

Doğru beslenme, enerjimizi dengelemek ve yükseltmek açısından çok önemli. Yüksek titreşime sahip besinler aldığımız zaman enerjimizin kalitesi hemen değişiyor. Örneğin, aldığınız bitkisel gıdaların tazelik derecesi, o bitkinin titreşimlerinin zayıf ya da güçlü olmasına neden oluyor. Bu durumda çok taze bir sebze yediğiniz zaman almış olduğunuz enerji ile birkaç gün manavda durmuş bir sebzenin enerji kalitesi arasında büyük bir fark meydana geliyor.

Bunun dışında sebzeler de kendi aralarında farklı titreşimlere sahipler.

Örneğin, kırmızı besinlerden kırmızı rengi açığa çıkaran titreşimler çok daha yoğun bir biçimde yayılmakta. Yeşil sebzeler ise, yeşil dalga boyuna sahip titreşimler açığa çıkarıyor.

Sizin hangi tür enerjiye daha fazla ihtiyacınız varsa, daha çok o tip bir beslenme uygulamanız, enerjinizi dengelemenize yardımcı olacak. Şimdi diyeceksiniz ki, iyi güzel de ben bunu nereden bileceğim? Aslında bilirsiniz. Yani bedeniniz neye ihtiyacı olduğunu bilir ve sizi uyarır.

Canınız bir sebzeyi istediği zaman onun içindeki vitamin ve minerallere ihtiyacı var demektir. Ancak, insan kendisini dış dünyanın hengamesine tamamen kaptırmış olduğu için bedeninin sesine kulak vermiyor. Hissetmiyor. Bunun için biraz kendinize zaman ayırmalı, arada sırada iç sesinize kulak vermelisiniz. Canınızın çektiği, içinizden gelen arzular aynı zamanda bedeninizin ilettiği mesajlardır.

Güven ihtiyacı yükseliyor

Yengeç burcunda dolaşan Ay, ev, yuva, aile kavramlarının öne çıkacağını işaret ediyor. Bilinçaltını tetikleyen olaylar, endişelerle birlikte güven ihtiyacını uyandıracak. Zayıf olanları korumak isterken, aynı zamanda korunaklı bir alan yaratmaya yönelik güçlü arzular duyulabilir. Bugün aile ilişkilerini pekiştirmek için yapılacak ziyaretlerde, beklentilerin yaratacağı gerilim yüzünden ilişkilerde sorunlar ortaya çıkabilir.
Yazarın Tüm Yazıları