Bendeniz duşta satranç oynuyor olmasın sakın

Otomobil kullanırken memleketi nasıl kurtarsam diye deriiin derin düşünen kimi arkadaşlar aşağılasa da biz yine İkitelli ile Taksim, vs. arası trafikte sıkışıp bunaldıkça, şarkılardan fal tutmaya devam ediyoruz.

Neylersiniz, bizim eğlence izanımız henüz ilkokul diplomasını alabilmiş değil. Tabirin kendisinden tiksinsek de, ne olur ne olmaz hesabına içimizdeki çocukla arayı iyi tutmaya çalışıyoruz. Cahiliz üstelik avam zevklerimiz filan var.

Neyse işte...

Bana bir ara dalga geçer gibi ha bire Funda Arar’ın Aşksız Kal’ı çıkıyordu. Fenalık geçirmeme ramak kalmıştı.

Tam o krizi atlattık diye sevinirken, bu sefer de ne hikmetse şansıma paso Bendeniz’in ‘Aşk Yok Mu Aşk?’ albümünden ‘Kırmızı Biber’ adlı şarkı düşer oldu iyi mi!

SEVGİLİ KADER BEY/HANIM (?)

Müsaadenizle huzurunuzda kaderden bir ricam olacak: Kader Bey-Hanım (?), ben artık öyle gözünü kan bürümüş aşklarla cebelleşmek istemiyorum.

Geçmiş manitalara selámet dilemek, kendi yoluma da mümkün mertebe iç huzuruyla devam etmek arzusundayım.

Ayrıca acı yemem, isotla hiiiç işim olmaz, kimsenin ağzına kırmızı biber filan sürmek gibi bir niyetim de yok. (Hani yani, ‘Hayat mı sana söylüyor o şarkıyı, sen mi hayata’ meselesine girecek olursanız diye...)

Dolayısıyla bu ikinci ‘ağzı köpüren aşklı şarkı’ krizini de atlatmak nasip olursa, bir dahaki sefere şöyle tatlı, şekerli, şerbetli, hoşaf kıvamında bir şarkı rica edeceğim.

Hayır yani, arkadaşların her gün ayrı bir şansı oluyor. Gününe göre astrolojik fal modeli. Benim durumumsa sabit ve sakat. Onlara var da bize yok mu? Ha bire aynı nakarat... Benle özel bir derdiniz olabilir mi?

Neyse ya...

Esas ismi Deniz Çelik olan Bendeniz’in sekizinci albümünün çıkış şarkısı Kırmızı Biber’in müziği Bendeniz’e, sözleri ise Aysel Gürel’e ait. Ki bildiğimiz kadarıyla Bendeniz, ilk kez birinden güfte alıyor.

Malûm, insan bir kez yaftayı yemeyegörsün, sıyrılması zordur. Ve yine bildiğiniz üzre, camiaya girdiği günden beri Bendeniz’e dair iki ‘büyük’ konu vardır:

1) Sesiniz Sezen Aksu’ya ne kadar benziyor. Bu durumdan ne zaman sıyrılacaksınız?

2) Gay barlara takılıyormuşsunuz; lezbiyen misiniz?

Bitmedi gitti bu muhabbet yani. Kadın sekizinci albümüyle piyasada, sanki gay bara gitmek çok acayip bir durummuş gibi, bıkmadan usanmadan hálá aynı soru.

Valla biz de dönem dönem takılırız gay barlara. Gayet eğlenceli yerlerdir. Hararetle tavsiye edilir. Yolunuzu düşürürseniz göreceksiniz ki oralarda kolunuzu salladığınızda bir şöhrete çarpar. Yanisi Bendeniz Hanımefendi, bir istisna değildir.

Elálem uzaya koloni kuracak, biz hálá; ‘Ay gay barda görülmüşsünüz, yoksa siz marjinal felan mısınız?’ muhabbetinde...

Bendeniz Hanımefendi, bu durumdan illallah getirmiş olacak ki Kırmızı Biber’in klibinin sonunda pek yakışıklı bir beyle duşa giriyor. Gerçi duşun altına girdiği sırada Bendeniz Hanımefendi boğazına kadar giyinik. Öyle ki üzerinde bir paltosu eksik ama olsun. O kadar mahremiyet kadı kızında da olur; Bendeniz’de hayda hayda olur tabii... Neticede o duşa, beyefendiyle satranç oynamak üzere girmediği muhakkak yani...

MALUM HOMO-HETERO GEYİĞİ

Velhasıl, bir erkekle duşa girildiğine göre, şu homo-hetero muhabbetinden bir mola alabiliriz artık, değil mi?

Duş hadisesinin haricinde Bendeniz, klip boyunca muhtelif açık ve kapalı mekánlarda dans ederek (mühür basma figürü tabii ki mevcut) şarkısını söylüyor. Ekstra enteresan bir durum yok yani:

‘Bastım mühürü, e görecek gününü / Arayıp soracak, tek tek bakacak / Evirip çevirip düşecek elime / Canını yakarım, e hadi gör bakalım / Bal döken diline kırmızı biberi / Sürmedim ama sürerim bu defa...’

Yine yüksek müsaadenizle, şu yazıyı, Kader Hanım/Bey’e (Sormayın bugün hayat bize cinsiyet derdinden göründü!) ricamı tekrar ederek bağlamak arzusundayım:

Sevgili Kader Hanım/Bey; isot olayını hatırınızda tutmanızı rica edeceğim. Bir süre beddualı, meydan okumalı, tehditli, şantajlı şarkıları arkadaşlara havale ediniz. Bakın onların aralarında acılı Adana hastası olanlar var. Bazıları leblebi gibi acı biber turşusu yiyor hatta. Biraz da onlar acılı şarkılarla hasbıhál olsunlar.

Hayat bu di mi; sırayla yani?.. İstirhamımdır... E mi azizim?
Yazarın Tüm Yazıları