Bakanlık tahlilleri neden yasakladı

BU soruyu aşağıda anlatacağım yaşanmış olay üzerine bir vatandaş olarak soruyorum.

Haberin Devamı

Bir yakınım 27.10.2009 Salı günü, akşam 20.00 civarında, 6 yaşında kronik astım rahatsızlığı olan kızını rahatsızlanması üzerine Ankara Hastanesi’ne götürmüş. Çocuğun rahatsızlığı düşmeyen ateş ve öksürük imiş. Bu hastanenin acil servisinde yapılan muayeneden sonra herhangi bir teşhis konulmaması üzerine, tahlil yapılmasını isteyen aileye “Sağlık Bakanlığı’nın talimatı var, hasta kendinden geçme durumuna gelmeden tahlil yapmamız yasak, ayrıca domuz gribi olma ihtimali yüksek, hepimiz risk altındayız” diye cevap verilmiş. Aile burada herhangi bir tahlil yaptıramayınca çocuğu özel bir hastaneye götürmüş. Aile burada da aynı durumla karşılaşmış. Bu hastanede çocuğu Hacettepe Çocuk Acil Bölümüne götürülmesi önerilmiş. Bu kez çocuğu bu hastaneye götüren aile ne yazık ki burada da aynı durumla karşılaşmış. Bunun üzerine aile eve dönmek zorunda kalmış.
Şimdi soruyorum; söz konusu Bakanlık talimatı neyin nesidir? Hangi gerekçelerle bu talimat verilmiştir? Sağlıkta erken teşhisin önemi ortadayken, ‘hasta daha da ağırlaşıp öyle gelsin’ diyen bir anlayış hangi tıp etiğiyle bağdaşır?
Sağlık Bakanlığı tarafından verilmiş böyle bir talimat varsa, yukarıdaki sorularımın ve bu kararın gerekçesinin açıklanmasını talep ediyorum.
Ziya BUYUK-ANKARA

Haberin Devamı

‘Ödüllü’ Belediyemize hiç yakışmıyor

ANKARA’nın her yerine ödül aldığımız bu nedenle şehrimiz ile övünmemiz gerektiği bilgileri asılmıştır. Ankara’da belki güzel şeyler yapılıyor ama nedense biz bazı ilçelerde yaşayanlar bu güzellikleri hissetmiyoruz. Biz Yaşamkent (Yenimahalle Belediyesine bağlı) sakinleri su sorununu halen çözebilmiş değiliz. Yüksek yerlere su çıkmadığı için tankerler ile su getiriyor apartman depolarından dairelere gönderiliyor. Bu sağlıksız olduğu gibi çok masraflı da oluyor. Su sorunu ilçe belediye tarafından değil Büyükşehir tarafından çözülmesi gerekmekte olup deponun yapıldığı ancak pompa ile su borularının döşenmesi işinin ihale beklediği söyleniyor ancak ne zaman bu işin yapılacağı konusunda bilgi alınamıyor. Ankara’nın büyüyen yüzü Ümitköy, Çayyolu, Yaşamkent mevkiinde yıllardır bu sorunun çözülememesi ‘ödüllü’ belediyeye yakışmıyor diye düşünüyorum.
? Yaşam Kent Sakinleri

Haberin Devamı

KISA... KISA...

ANKARA Kulübü Derneği’nin düzenlediği Nevit Kodallı’nın Türk müzik
tarihine kazandırdığı 13 bölümden oluşan ‘Atatürk Oratoryosu’ konseri bugün Opera Binası’nda 20.00’de Ankara Devlet
Opera ve Balesi tarafından seslendirilecek.
(Tüm Ankaralılar davetli)

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Yazarın Tüm Yazıları