Babamı özlediğimi anladım

Dün Babalar Günü’ydü ve ben bu yazıyı Babalar Günü’nde yazıyorum ve beni saran tuhaf duyguyu sizlere aynen aktarıyorum.

Bugün duygularım öylesine derinleşti ki, şimdiye kadar hissetmediğim bir özlemin içimde büyüdüğünü anlıyorum. Böylece özel günlerin anlamını kavrıyorum. Yoksa dikkatimi yönelttiğim dünya ve dünyanın işleri öylesine sarıp sarmalamış ki beni, Babalar Günü olmasa babamı kim bilir hangi olay veya nedenle ve ne zaman hatırlayacaktım, bilemiyorum. Ve babamı ne kadar özlediğimi de bilemeyecektim. Daha doğrusu kendimi bilemeyecektim.

Evde yalnızım. Tek başıma babamı düşünüyorum. Birlikte geçirdiğimiz günler canlanıyor, öylesine yoğun ve neredeyse dokunacakmışım gibi belirginleşiyor. Sonra zihnimde uyanan ve canlanan hayali dağılırken duygularımın yoğunluğu içinde bir boşluk oluşuyor.

Midemin altından başlayan bir burkulma hissiyle kasılıyorum. Giderek yükselen ve beynime doğru hücum eden, titreşerek kasılan organlarımı hissediyorum. Sanki kalbimin olduğu yerde düğümleniyor ve beni hareketsiz bırakıyor. Anlıyorum. Özlemin yarattığı kimyasal değişimin fiziksel olarak nasıl açığa çıktığını kavrıyorum.

Dışarı çıkmalıyım. Bu halimi değiştirmeliyim. Ama gerçekten değiştirmek istiyor muyum? Sanırım bu hali tecrübe etmek, çok canımı acıtsa bile hoşuma gidiyor. Değiştirmek istemiyorum. Mezarlığa gitsem mi, acaba diye bir fikir yükseliyor. Fakat bundan da çabuk vazgeçiyorum. Babam mezarlıkta değil ki, toprağın altında olmadığını yüreğimin derinliklerinde hissediyorum. Üstelik babamı hissetmek için mezarlığa gitmeye ihtiyacım yok benim. Biliyorum.

Şimdi biraz daha derinleşebilirim ve beni bu denli etkileyen duygunun ne olduğunu anlamak için kendime izin verebilirim.

Evet, böyle bir hal yaşıyorsanız, bu hali değiştirmek veya bundan kaçmak yerine kendinize anlamak için izin vermelisiniz. Ve böyle düşündüğünüz zaman acınız hafifliyor. Şuurunuz açılıyor ve açığa çıkan duygunun şuurunuzda farklı bir hal yaratmasıyla birlikte algılamanız değişiyor. Ve anlamaya başlıyorsunuz.

Alışkanlıklar değişecek

Güç savaşlarını tetikleyen durumlar ortaya çıkabilir. Çok büyük istekler ve olabileceklerin üzerinde beklentilerin yaratacağı gerilim projelerin gerçekleşmesini zorlaştırabilir. Özellikle büyük çaplı organizasyonlar ve uluslararası ilişkilerde ortaya çıkabilecek karışıklıklar, gücün ortaya konuluş biçimini etkileyecek ve şimdiye kadar uygulanan tarzın ve alışkanlıkların değişmesi için zorlayacak. Küçük organizasyonlar ve evle ilgili projeler olumlu gelişecek ve isteklerin ortaya konulması kolay olacak.
Yazarın Tüm Yazıları