Aylin Kotil: İnan çok güzel olacak

ALTI bin evi dolaşıyor bugüne kadar, günde üç-dört saat uykuyla.

Haberin Devamı

Değişik semtlerde seçim büroları kuruyor, yanında genç bir ekiple seçim stratejisi planlıyor CHP Beyoğlu belediye başkan adayı Aylin Kotil. O bürolardan birinde Aylin Kotil ile görüşüyorum. Kotil’in iddiaları müthiş:
“Beyoğlu’nda en temel sorunlardan biri kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm yok, evleri ucuza kapatmak var. Beş mahallede kentsel dönüşüm var, seksen bin insan. Evini burada yıkıyor, ama başka yerde tapu veriyor, o da hisseli. 26 bin tapu dağıtılması gerekirken, 176 kişiye verilmiş.”
Aylin Kotil dönüp dolaşıp kentsel dönüşümü vurguluyor, Beyoğlu’nda seçimi belirleyen etkenlerden biri bu.

KENTSEL YENİLEME

“AKP proje yapmış, kentsel dönüşüm sonrasında yapılan evler havuzlu, helikopter pisti var. Tam hayal. Biz kentsel yenileme yapacağız. Parası olan değil, hak eden herkes tapusunu alacak. Kimse hakkını müteahhitlere satıp uzak yerlere gitmeyecek. Mahallenin kaderi kapalı kapılar ardındaki pazarlıklara bırakılmayacak.”
Aylin Kotil’in hedeflerinden biri kentsel yenileme.
Bu projeyi iyi anlatırsa, kazanma şansı çok artar.

Haberin Devamı

KAPIDAKİ GENÇLER

“Herhangi bir eve gittiğimde, kapıyı genellikle gençler açıyor. Eskiden kadınlar açardı, şimdi gençler açıyor, çünkü işsizler, ama eğitimliler.”
Aylin Kotil şansını nasıl görüyor:
“Temel sloganım ‘İnan, çok güzel olacak’. İnsanlar ‘Ben size oy vereceğim, ama sakın kimse duymasın’ diyor. Tipik mahalle baskısı, bu baskıyı aşacağım, yüzde yüz ben kazanacağım.”

Afiş gece var, sabah yok

Beyoğlu’nda çeşitli sokaklara Aylin Kotil afişleri asılıyor. Her aday gibi.
Nasıl bir iş ise, akşam asılan afişler sabahları, hatta bazen birkaç saat sonra yok oluyor. Kotil’in çalışma arkadaşları MOBESE kameralarla afişleri indiren üç taksiyi tespit ediyor. Demokratik bir seçim yarışına birilerinin tahammülü yok.

Anketler nefes nefese

Aylin Kotil anket yaptırıyor. Ankette parti değil, aday soruluyor. CHP adayı Aylin Kotil mi, AKP adayı şimdiki Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan mı?
Sonuç şöyle: Aylin Kotil yüzde 51.2, Ahmet Misbah Demircan yüzde 48.9. Bıçak sırtında bir seçim.
Beyoğlu’nda 176 bin seçmen var. Son belediye seçiminde AKP on beş bin oy farkla CHP’den önde. Buna karşılık, sandığa gitmeyen otuz beş bin seçmen var. Aylin Kotil o otuz beş bin seçmeni sandığa çekmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Yüzde 20’nin umurunda değil

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları, hukuk devletinin sonu, demokrasiyi çoktan aratan yasa ve uygulamalar, baskıcı rejime doğru alınan yol, kısaca Türkiye’nin bugünkü tablosu. Aylin Kotil’e bunları soruyorum, “insanlar ne kadar farkında?” Kotil şu gözlemde:
“Yüzde yirmi kesim var, hiçbir şey onların umurunda değil, AKP’nin kemik oyu. Geçmişte çeşitli partilere oy veren yüzde seksen çoğunluk rüşvet, yolsuzluk, demokrasi dışı uygulamaların farkında ve çok tepkili.”
Ya hayat pahalılığı? Kotil:
“Herkes pahalılığın farkında. AKP bunu telafi için yardım yapıyor, bildiğiniz kömür, pirinç, yağ gibi.”

Yazarın Tüm Yazıları