Avusturya Mutfağı ile Hilton’da muhteşem final

Efendim dünyada en iyi restoranlarda mutlaka mönülerinde şefin karakterini ortaya koyan bir de degüstasyon mönüsü vardır.

Haberin Devamı

Bu mönü yine çok özel şaraplarla sunulur. Restoranların çoğu da üç ya da iki Michel yıldızlıdır. Bir birinden lezzetli özel sunumlar yer alır. Buna ‘Chef’s Table Mönü’ yani ‘Şefin Masası’ denir. Dünyada bu bir trendir. İstanbul’da lüks restoranlar da bu tarz şıklıklara çok rastlarsınız.
Ünlü konuklar katıldı
Ama İzmir’de bu trendi yıllardır Hilton uygulamaktadır. Bu yıl Fransız, Şili, İtalyan, Hint, Yunan, Fas, Japon Şef Masası ile yine bu geleneği sürdürdü. En son Avusturya Şef Masası ile muhteşem bir final yapıldı. Yemek yemeyi keyif haline getirenler, yemek ve şarap konusunda gurme isimler uzun bir masanın etrafında toplandı. Genelde gelenler hep aynı isimler. Betül, Nasip Elmasoğlu, Begüm, Birsen Şanlı gibi ana ve kızlar. Prof. Dr. Ali Tahsin Güneş ve eşi Sevim Hanım, Oya-Ellio Korsini gibi. Bu kez Kavaklıdere’nin patronlarından Murat Basman da Ankara’dan gelmişti. Üst düzey yöneticilerinden Eray Gürler ve eşi Zila ile Müşteri İlişkiler Sorumlusu Çağdaş Öngen vardı. Ben bu tarz özel geceleri seviyorum. Kalite yüksek, sohbet müthiş keyifli oluyor. Bir de öğreniyorsunuz. Çünkü bana göre öğrenmenin yaşı ve sonu yoktur. Hilton’u temsilen sevgili Sevil Görgülü, Ebru Ertamay ve Murat Can Kınay, yine konukseverliklerini eksiksiz ortaya koydular. Aşçıbaşı Hüseyin Yılmaz Usta ve ekibi kusursuzdu. Servis de öyle.
Dünyada ilk fırın Viyana’da
Avusturya mutfağı, İmparatorluğu paylaştığı Fransız, İtalyan, Balkan ve özellikle de Macar Mutfağından etkilenmiş. Dünyada ilk fırın Viyana’da kullanılmış. Yemek öncesinde Kavaklıdere “Altın Köpük” ikramı yapıldı. Antrede Somon Gravlax Kombinasyonunda “Prestige Narince” içildi. Hoş bir tadı var. Ben pek beyaz şarap sevmem ama iyiydi. Ana yemek kimyonlu patates ve kırmızı lahana eşliğinde Dana Biftek ti. “Prestige Öküzgözü” bu kez içildi. Çağdaş Öngen “Prestige Narince” ürününün güçlü aromatik karakteri, yağlılığı ve iyi yıllanma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Doğal üzüm şekeri
Ana yemekte içtiğimiz “Prestige Öküzgözü”; yumuşak ve olgun tanenli, kompleks ve zengin aromaları meşe fıçı ile çok iyi entegre olmuş; dengeli, yapılı ve kalıcı bir şarap. Finali ise Sacher Tart ve Elmalı Strudel, Vanilyalı Dondurma eşliğinde “Tatlı Sert Narince” ile gerçekleşti. Çağdaş, tatlı sert narincenin, doğal üzüm şekeri ve uzun süre meşe fıçıda olgunlaştırılmasıyla elde edilen kompleks aroma karakteri ile zenginliğe sahip bir fortifiye şarap olduğunu açıkladı. Benim pek damak tadıma uymuyor. Ama beyaz ve kırmızıya bayıldım. Süper bir geceydi ve muhteşem bir müzikle bitti.

Haberin Devamı

Pizza severlere yeni adres Minario Cafe Restoran

Haberin Devamı

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) başarılı işlere imza atan ismi, benim de manevi oğlum Cesur Sert önerdi. Yeğenler pizza hastası. İzmirlilere, Türk ve İtalyan mutfaklarının en lezzetli örneklerini sunarak alışılagelen mönülerin dışında farklı tatlar sunan Minario Café Rastoran’ı böyle keşfettik. Çünkü yeri İzmir Adliyesi’ne yakın. Fazla ortalık ta değil. Ama lezzet çekiyor işte. Bir de çok şık dekorasyonu. Güne kahvaltı ile de başlayabilirsiniz. İlla da pizza yemek zorunda da değilsiniz. Çünkü sıcak- soğuk salata, makarna, et çeşitleri de var. Fakat Pizza peynirini özel olarak İtalya’dan, zeytin ve zeytinyağı Ayvalık’tan getiriyor. Mutfak açık. N e yediğinizi görüyorsunuz. Minario Café Restoranın sahiplerinden Melih Tanınmış, Pizzada hayli iddialı olduklarını söylüyor. Yurtdışından getirdikleri 30 çeşit peynir ile müşterilerine yeni lezzetler sundukları için de mutlu. Meraklılar için...
Telefon: 0 232 4356299

Haberin Devamı

Özden Kaptanlar’ın Top 10’u

Bana göre Rezzan Kiraz ile birlikte Türkiye’nin en güvenilir astrologu. Kimilerine göre dişi Nostradamus. Olaylara bakış açısı biraz felsefi biraz sufi. Bu işi gerçekten çok iyi biliyor. Tek şansızlığı İzmir’den kopamaması. Dünya da pek çok konferansa konuşmacı olarak katıldı. Özel sertifikaları var. Posta Gazetesi’nde yazıyor. Pazartesi günleri de Ege TV’de saat 14.00’de yorum yapıyor. Mutlaka dinlemelisiniz. İzmir’de pek çok Holding patronunun da yaşam koçu. Bu cumartesi konuğum Özden Kaptanlar.
1- Çeşme Ilıca’da ki evim, İstanbul ve Alsancak benim için eğlenmeye değer yerlerin başında gelir.
2- Giyimde gökkuşağının bütün renkleri. Marka takıntım yoktur. Bana yakıştığını düşündüğüm her şeyi giyerim. Yeri geldiğinde pazardan da, mağazalardan da giyinmeyi severim. Gözlük, mücevher ve ayakkabı tutkunluğum vardır.
3- Aslında benim hayatım her an tatildir. Genellikle tercihim memleketimin her yanıdır. Örneğin; Kapadokya, Mardin, Sinop, İstanbul, Bodrum.
4- Milli takım favorimdir. Ötesi yok.
5- Su kayağı, dans etmek ve yüzmek tercih ettiğim spor dalları. İleri teknikte araba kullanmayı ve araba sporlarını da çok severim.
?6- Para kazanmak için İstanbul, yaşamak için İzmir- Alsancak tercihim.
7- Yazarlar arasında en son okuduğum kitaplar Paulo Coelho’dan “Kazanan Yalnızdır” ve İlber Oltaylı’nın “Tarihin İzinde”.
8- Türk Sanat Müziği’nde değişmeyen favorim Zeki Müren. Ayrıca Ebru Gündeş, Sezen Aksu, Duman ve Yüksek Sadakat’ı da beğenirim. Klasik Batı Müziği de dinlemekten keyif alırım.
9- Senelerdir vazgeçemediğim parfümüm Dior’un Tendre POISON’dur. Ev tekstili-dekorasyonundan çok zevk alırım. Bu konuda değişimi severim.
10- Hayatta en önem verdiğim şeylerin başında, bilgi ve mizah gelir. Bana hiçbir şey katmayan, olduğu yerde sayan, mutsuz insanlara prim vermem. Oğlum Sinan ve az ama gerçek dostlarımı hiçbir şeye değişmem

Haberin Devamı

İzmir’de ilk

Sevgili dostlarım Gül-Kenan Erçetingöz çiftinin sahibi oldukları gecce.com’un İstanbul’da yaptığı ‘Yılın Mekan Oscarları’ galaları tartışılmaz. Her yıl muhteşem olur. İstanbullu elitler davetiye için sıraya girer. Türkiye’nin starları sahne alır. Şimdi İzmir elitlerinin gözde dergisi Ceren Ağca’nın sahibesi olduğu Diva Dergisi de böyle bir geceye, İzmir’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.
“Best of Çeşme 2009”, en iyi mekan ödülleri Çeşme’de Ontur Otel’de 12 Haziran’da düzenleyeceği muhteşem bir geceyle sahiplerine dağıtılacak. Okuyucu anketleri, yani www.dijipress.com.tr adresini tıklayarak verilen oylar sonucunda Diva Yayın Kurulu ve İzmir Cemiyet hayatının önde gelen isimleriyle beraber belirlenen mekanlar yine muhteşem bir geceyle sahiplerini bulacak. Sürpriz konuklar, sanatçılar ve ödüllerle renklendirilecek gecede “Sunshine Band Orkestrası” ve “Salih Saka” çalacak.

Yazarın Tüm Yazıları