Atlantisliler Anadolu’ya geldi mi?

Truva harabelerini bulmuş olan ünlü arkeolog Henry Schliemann çok ilginç bir durumla karşılaşır ve şöyle anlatır;

"Truva harabelerinde kazılar yaparken ikinci kentte Priam’ın ünlü hazinelerini bulduğum zaman bunların arasında çok değişik bir bronz vazo elime geçti. Bu vazonun üzerinde Fenike hiyeroglif yazısıyla: ’Atlantis kralı Kronos’ şeklinde bir tarih düşürülmüştü.

Paris’de Louvre Müzesi’nde bulunan ve Tiahuanaco’dan gelme bir eşya koleksiyonunda da benim Piram’ın hazineleri arasında bulduğumun eşi olan bir başka vazo vardı. Bu, basit bir rastlantı olamaz, çünkü Güney Amerika ile Truva gibi birbirinden çok uzak iki bölgede bulunduğu halde ikisi de aynı biçimdedir ve aynı garip baykuş başıyla süslenmiştir."

Schliemann, vazonun dibine tamamen uyan, beyaz madenden dört köşe bir plakayı da kapsadığını belirtiyor ve gümüşe benzeyen bu plaka üzerinde başka bir Fenike yazısı; "Saydam duvarlı tapınaktan gelmedir" diyor.

Ayrıca Rusya’da, Petersburg Müzesi’nde, bilinen papirüslerin en eskilerinden biri vardır, ikinci sülaleden firavun Sent’in saltanatı zamanında kaleme alınmıştır. Papirüste şöyle deniyor; "Firavun Sent Batıya, Atlantis’in izlerini aramak üzere bir inceleme heyeti gönderdi. Mısır’ın ataları 3500 yıl önce, anavatanın bütün bilgeliğini de birlikte getirerek buraya yerleşmişlerdi. İnceleme heyeti beş yıl sonra, bu kaybolmuş toprağın esrarını çözecek bir anahtar olabilecek ne bir insana, ne de başka bir şeye rastlamadan dönüp geldi."

Aynı müzede bulunan ve Mısırlı papaz ve tarihçi Manetone’nin yazmış olduğu başka bir papirüste, Atlantis’in ’Bilge’ hükümdarlarının saltanat süresinden söz ediyor ve Mısır tarihi ile karşılaştırıyor. Atlantis uygarlığının doruğuna eriştiği çağ ile Mısır tarihinin gerçek başlangıcı aynı zamana, yaklaşık 16 bin yıl öncesine dayanıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki, "Tam Ramazan’da bu hikayeler de nereden çıktı?"

Aslında oruç tutmanın sırlarını anlatmayı planlıyordum. Fakat, dünyanın "Tepetaklak" oluşuna fena halde kaptırdım. Bunun nedeni bilim insanları... Ama bir de efsaneler var ki, çocukluğumun Ramazan gecelerini süslerdi. Mesela ben ilk olarak "Atlantis" diye bir medeniyet olduğunu çok küçük bir çocukken öğrenmiştim. Hem de daha sonra başka bir yerde rastlamadığım Atlantis’le ilgili babamın anlattığı hikayeleri hatırlıyorum ve acaba Atlantisliler Anadolu’ya geldi mi diye merak ediyorum.

Hayalleri gerçekleştirme zamanı

Akrep burcunda dolaşmaya başlayan Merkür, gizli konuların araştırılacağı bir döneme girildiğini işaret ediyor. Bugün Kova burcunda dolaşan Ay, evrensel duyguların uyanmasına neden olacak. Meydana gelen olaylar hayal gücünü uyandıracak ve yaratıcılık gerektiren alanlarda ilginç gelişmeler ortaya çıkacak. Hayallerin ve isteklerin gerçekleşeceğini işaret eden gökyüzünün konumu sanatsal faaliyetlerin hız kazanacağını ve çok çeşitli grupların ortak duyguda buluşabileceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları