Atatürk dönüm noktasının işaretidir

Atatürk, Anadolu için dönüm noktasının işaretidir. Geçmiş ve geleceğin işaret noktasıdır.

Hem de öyle bir noktadır, ki Anadolu’yu tarif ederken Atatürk’ten önce ve Atatürk’ten sonra, şeklinde başlayabilir bütün cümleler.

Geçmiş ve geleceği sembolize eden çok önemli bir işaret noktası olarak değerlendirmeyi bildiğiniz zaman Atatürk’ün önemini kavrayabilir ve gerçek bir saygıyla anabiliriz.

İnsanlığın sürecinde dönüm noktaları en büyük korkuların açığa çıktığı dönemlerdir. Korkularla başa çıkabilecek cesareti gösterdiğiniz zaman aşama yapabilir, kendinizi dönüştürmeyi başarabilirsiniz. Kendi hayatınızı gözden geçirin ve dönüm noktalarınızı hatırlayın. Hayatınızın yolunda ilerlerken yol ayrımına geldiğiniz zamanları, ne yapacağınızı bilemediğiniz ve artık yapacak başka bir şeyin kalmadığı zamanları hatırlayın. Böyle zamanlarda ne büyük korkuların uyandığını ve korkular yüzünden hareket edemediğiniz zamanları hatırlayın.

Tıpkı kişiler gibi, kişilerin meydana getirdiği toplumlar da benzer bir süreç içindedir. Ve insanlığın evrimi bu sürece bağlıdır.

Yapacak bir şey kalmadığı noktada ya korkularınız sizi ele geçirir, ya da korkunuzla başa çıkacak cesaret içinizde uyanır.

İşte bu noktada içinizdeki cesareti uyandıracak tetikleyici güce ihtiyaç vardır ve Atatürk Anadolu için tetik noktasını sembolize eden güçtür. Ve Anadolu, kendi değişim ve dönüşümünü gerçekleştirecek gücü içinde uyandıran Atatürk’ü anarken, potansiyel gücünü anlama fırsatını yakalayabilir.

Benim için Atatürk, gizli potansiyelimi uyandırmamı sağlayan çok önemli bir işaret olmuştur. Tanrı veya peygamber olmayıp sadece bir insan olması, benim gibi sıradan bir insanla bütünleşmesini sağlamıştır. Böylece en fazla bunaldığım ve kaygılarımın en şiddetli bir anında onu hatırlamak içimdeki gizli gücün uyanmasını sağlamıştır.

Ben bu toprakların üzerine doğmuş biri olarak, Anadolu’nun bir çocuğu olarak, her şeyin bittiği bir noktada daima yapılacak bir şey olduğu duygusunu içimde uyandıran Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Ve benliğimin en derinlerinden yükselen varlığını, sembolize ettiği tüm değerlerle birlikte Türkiye ile bütünleşen ruhumda hissediyorum.

Düşünceler derinleşiyor

Duygu ve düşüncelerin derinleştiği bir gün. Geçmişe ait olayların derinden incelenmesine neden olacak gelişmeler ortaya çıkabilir. Aile, yuva, çocuklar ve geçmiş değerlerin önem kazanacağını işaret eden gökyüzünün konumu kültürel ve geleneksel değerlerin araştırılacağını gösteriyor. Şimdiye kadar bilinmeyen veya anlaşılmamış olaylar ve kişilerle ilgili ortaya çıkan olaylar, duygu ve düşüncelerin tamamen değişmesine neden olabilir. Kanunların gözden geçirilmesine neden olacak olaylar, yargı organlarını harekete geçirecek.
Yazarın Tüm Yazıları