Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: Göçmen Kuşlar

Sizin yükselen burcunuz Aslan, eşinizin yükseleni ise Terazi. Astrolojik açıdan çok uyumlu bir çift olduğunuz gözüküyor. Birbirinizin neye ihtiyacınız olduğunu çok iyi anlıyorsunuz. Zaten evlilik anlayışınız çok yüksek ve karşı cinse nasıl davranılacağını bilen birisiniz. Sevdiğinizi değişmesi için zorlayabilirsiniz. Tabii bunun sonucunda ilişkinizde sorunlar çıkabilir. Ona fazla baskı yapmasanız iyi olur. Aslında eşiniz de alışkanlıklarını değiştirmek istiyor. Fakat ilgiye ve sevgiye ihtiyacı çok fazla. Böylece ilişkinizi daha sıcak bir boyuta taşıyabilirsiniz. Yıl sonuna doğru hamile kalma potansiyeliniz yüksek. Bu durum evliliğinizde aşama yapmanıza neden olabilir. Endişelerden uzaklaşın. RUMUZ: Kızım ve ben

Dokuz yaşındaki kızı ile arasındaki sorunlarını anlatan bir annenin mektubu aslında anne-çocuk ilişkisinde meydana gelen yansımayı çok güzel anlatıyor:

"Daha çok küçük olduğu halde benimle yarış halinde. Öylesine iddialı, sert ve kararlı davranıyor ki, ona nasıl yaklaşacağımı bilemiyorum. Şimdiye kadar ona açıklamalar yaparak ve ciddiye alarak davrandım. Fakat kızım beni üzmek için elinden geleni yapıyor ve bazen kasıtlı olarak yaptığını görüyor, çok üzülüyorum. Nerede hata yaptığımı anlamıyorum."

Anne-çocuk ilişkisi, tüm ilişkiler arasında etkileşimin en belirgin olanı. Anne, çocuğun davranışından rahatsız oluyor, çünkü kendi yansımasıyla karşılaşıyor. Çocuk sadece annenin kendisine karşı olan davranışlarından etkilenmiyor.

Astrolojik açıdan bakıldığı zaman sizin burcunuz, kızınızın yükselen burcu ve onun burcu ise sizin Ay’ınızın bulunduğu burçta duruyor. Onun bir arkadaşa değil, anneye ihtiyacı var. Ona karşı bir yetişkine, arkadaşınıza davranır gibi değil, sizin çocuğunuz olduğunu hissedeceği gibi davranın.

Yaratıcılık artacak

Güzelliği ve aşkı sembolize eden Venüs, bugün Jüpiter’i harekete geçirecek. Gökyüzünün bu konumu yabancılarla ilişkilerin başarılı olacağını ve farklı kültürlere sahip olanlar arasında ilginç aşkların yaşanabileceğini işaret ediyor. Aynı zamanda iyimser duygular uyanacak ve sorunlara ılımlı bir tavırla yaklaşmak mümkün olacak. Yaratıcı çalışmaların dikkatleri çekeceği bir dönem yaklaşıyor.
Yazarın Tüm Yazıları