Anlaşılmaz Yengeçler

Bir Yengeç’in niye alındığını, neler olduğunu anlamanız mümkün değildir. Ve davranışlarından bir şeyler çıkartmanız da mümkün olmayacaktır.

Çünkü onun hayatına giremez, onun baktığı gibi göremez ve bunun sonucunda da anlayamazsınız.

Hele aşık bir Yengeç’i anlamak daha zordur. Aşık bir Yengeç, kendi duygu havuzunda boğulurken size dönüp "Nasıl istersen" diyebilir. Hem de için için kahrolurken bildiğiniz gibi yapmanız için neredeyse sizi teşvik eder bir görünüm sergiler. Öte yandan yapmamanız için düpedüz dualar edip yakarmaktadır.

Sadece kendi için yaşayan biri gibi davranır. Sanki, kendisinden başka hiçbir şeyin önemi yokmuş gibi. Doğuştan var olan kabuğunu daha da kalınlaştırmanın yollarını arar gibi.

Haksız da sayılmaz. Çünkü, kabuğun altındaki o kadar yumuşak, o kadar kırılgandır ki, ne kadar kolay incindiğini sadece kendi bilir ve kabuğunu kalınlaştırdıkça kalınlaştırır. Halbuki onun bütün derdi anlaşılmaktır. Bütün bunların sadece bir kabuk olduğunu içindekinin ne derece naif ve kırılgan olduğunu anlayacak birilerine ihtiyacı vardır. Ve bunu bildirmenin çeşitli yollarını da bulur. Şiirler, şarkılar, resimler ve anlaşılmaz sürprizlerle kendisini ifade etmeye çalışır.

Tıpkı Yengeç burcunun idarecisi olan Ay gibidirler. Nasıl ki, Ay’ın bir görünür yüzü vardır. Işıklı, duyguları harekete geçiren, anlaşılır ve aydınlık yüzü ile bilinmeyen tamamen karanlıkta kalan diğer yüzü.

Zaten karanlıkta kalan yüzünü bilmek ve anlamak hiçbir biçimde mümkün değildir. Fakat, görünen ve bilinen yüzünün de çok anlaşılır olduğu söylenemez. Tıpkı, Ay’ın hareketleri gibi büyüyen, küçülen ve tamamen kaybolan ışıltıları gibi Yengeçler de davranışlarında değişkenlik gösterir. Ve onlarla birlikte yaşasanız bile hayatının içine girmeyi başaramazsınız. Sadece hayatına girdiğinizi zannedersiniz. O sizi istediği kadar içeriye alır ve kabuğunun arasından ışıltılarını gösterir.

Bir Yengeç’e ulaşmayı başardığınız zaman inanılmaz bir romantizmle karşılaşabilirsiniz. Çünkü bir Yengeç isterse, karşısındaki kim olursa olsun, isterse katı bir toprak bile olsun, kendi gizemli dünyasında öyle bir uçurur ki, dünyanın bütün gerçeklerini tamamen unutabilirsiniz. Ayaklarınız tekrar yere dokunduğunda yaşadığınızın bir rüya olup olmadığını anlamanız hayli zaman alabilir. Çünkü, Yengeçler’in gerçeklerle düşleri birbirine kaynaştırmakta özel bir yetenekleri vardır. Ve Zodyak’ın hiçbir burcu bu konuda daha kabiliyetli değildir.

Sıcak ilişkiler

Güneş burç değiştirdi ve Yengeç Burcunda dolaşmaya başladı. Böylece Yengeçler’in dönemi de başlamış oluyor. Ev ve aile konularının gündeme geleceği bu dönem içinde bilinçaltının uyanacağını işaret eden gökyüzünün konumu güvenli ve korunmalı bir ortam ihtiyacının açığa çıkacağını gösteriyor. Bugün Boğa Burcunda dolaşan Ay öğleden sonra Merkür ve Venüs’ü harekete geçirecek. İstekler kolay ve güzel ifade edilecek, ilişkiler sıcak ve olumlu olacak. Aile toplantıları ve yapılacak organizasyonlar eğlenceli ve keyifli geçecek.
Yazarın Tüm Yazıları