Ankara’nın göbeği çeteye teslim

"SEVGİLİ gazetem...

Sizin aracılığınızla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ve Altındağ Emniyet’ini Başbakan Tayyip Erdoğan’a şikáyet ediyoruz!

Ankara’nın merkezi noktası olan İskitler semtinde oturan emekli öğretmen olan ben Barış Yolcu, son 5 yılda bir tarihi yerleşim bölgesi inanılmaz ihmal ve hatalar yüzünden; gaspçılara, Kazkiçi çetelerine (Mücahit O., Kürt Tuncay, İsmet O., Ecevit O. başta olmak üzere...Birkaç defa semt karakoluna sorduğumda bu kişilerin aranması olduğu söyleniyor. Doğrusu çok şaşırıyorum. Bu isimler ve bu isimlerin çalıştırdığı yankesiciler ve toplumun düzenini bozan gençler Yeni Turan İ.Ö.O önünde, Kazık İçi Bostanları Bingöl sokak ve İskitler Endüstri Meslek Lisesi arkasında terör estirmeye günü birlik devam ediyorlar), tinercilere teslim edildi. Semtimiz çevresinde bulunan küçük sanayi işletmeleri Büyükşehir tarafından dayatma yoluyla boşaltılınca, oralara malum şahıslar yerleşti. Sonrasında ise malum şahıslar yerleşim bölgelerinin arasına sıkışan gecekonduları kendilerine mekán edindiler. (Hurdacıların yanı) Bu bölgeler 5 yıldır temizlenmeyi beklerken aksine her geçen gün çoğalıyor. Ankara’nın ortası bir çeteye teslim ediliyor. Sonra merak ediliyorsa çete ismini ben koymadım. Ankara Emniyeti kendisi koydu! Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bilgisayar hırsızlığı, gasp ve zorla alıkoyma yapan ve kendilerine ’Kazıkiçi Bostanlar` adını veren bir suç örgütünün 7 elemanını gözaltına almış ve olay tüm basında yer almıştı. Sonuç mu kapıdan girip pencereden çıktılar. Çıktıklarında ise daha da saldırganlaştılar. Şikáyet etmeye kalkanları, ’git şikayet et... Gördün 3 günde çıktık. Sonra senin kabusun oluruz’ diye tehdit ediyorlar. Şimdi ise hırsızlık yerine esnafı günü birlik haraca bağlanmış durumdalar. O kadar ki okula gönderdiğimiz evlatlarımızın haçlıklarını gasp ediyorlar. (Semtimizde bulunan 3 okul idarecilerinden bilgi alınabilir.) Haçlıkları gasp edilen çocuklarımızı kimseye söylememeleri için de tehdit ediyorlar. Hatta sıkıştıklarında terör örgütünün ismini, kullanacak kadar ileri gidiyorlar. (Daha önce Yeni Turan İ.Ö.O Bayrak törenine ve İstiklal Marşına müdahale söz konusu oldu.)

Bir semtimizin üzerine çöken karabasanın ise sorumlusu maalesef Melih Gökçek ve güvenlik görevlileridir. Yıllardır tüm uyarlarımıza rağmen Belediye kalıntıları yıkmadı, güvenlik görevlileri ise semtimizde tek uygulama yapmadı. Okul önlerinde kümeleşen çete üyelerine bir kez olsun müdahale etmedi. Sayın Başbakanım burası dağ başı değil! Yok, eğer öyle olduğuna inanırsak biz kendi işimizi kendimiz çözmek zorunda kalacağız ki, bunu bize mecbur bırakmayın.

Siz 70 milyonun Başbakanısınız! (En azından iddianız bu) Bizim Başbakanımızsınız! (sizin tarifiniz bu) İnanın bir semt ayaklanmak üzere.

Barış YOLCU-

Emekli öğretmen


Atış Talimleri

ETİMESGUT
Yeşilova Mahallesinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğünce Avcılar ve Atıcılar Federasyonu’na tahsis edilmiş bir atış alanı var. Yerleşim alanlarına uzaklığı 300 metre olmasına rağmen atış sesleri çok rahatsız edici. Atışlar başladığında kapı pencere açamıyoruz. Kendimizi Bağdat’ta gibi hissediyoruz. Belediyeden tutun valiliğe, TBMM’ye kadar yazmadığım yer kalmadı. Hiç ses yok. Tek duyduğum ses, atış alanından gelen talim sesleri...

Spordan sorumlu bakanımız Murat Başesgioğlu’nun internet sayfasındaki iletişim hattı çalışmıyor, kapatılmış. Göstermelik herhalde.

Umuyorum bu konuya el atacak (benim gibi silah sesinden rahatsızlık duyan) bir yetkili sesime kulak verir. Ben vatandaşım, rahatsız oluyorum. Ve en acısı sesimi yalnızca okuyucu köşelerinden duyurabiliyorum.

O girmeye çalıştığımız Avrupa Birliği’nin en dandik ülkesinde bile bir silah sesine bütün polis ekipleri koşar. Bizim başkentimizde duyan yok. Bağırıyorum işte duyun artık.

Yunus ŞEKERCİ

Su ve galeriler

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin 2008 yaz ayları için de su tasarrufu planını devreye soktuğunu basından duydum.

Ancak oturduğum bölge olan Kavacık-Subayevleri’nde bulunan oto galerileri sabahtan akşama kadar hortumla ve şebeke suyu kullanarak sürekli araba yıkıyorlar.

Belediye veya ASKİ yetkililerine sesleniyorum:

Lütfen bu galerilerin su israfı yapmasını engelleyin ve gerekirse cezalandırın, zira resmen oto yıkama gibi çalışıyorlar.

Levent ALİOĞLU

Celal Bayar 125. yaşında

ATATÜRK Kültür ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırmaları Merkezi Başkanlığı, 3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın 125. doğum gününü anma toplantısı düzenliyor.

15 Mayıs perşembe 9.30’da Ankara Devlet Konuk Evi’nde (Ankara Palas) yapılacak toplantının konuşmacı ve bildiri sahipleri şunlar: Prof. Dr. Sadık Tural, Dr. Nilüfer Gürsoy, Süleyman Demirel, Prof. Dr. Taner Tuna, Hikmet Özdemir, Prof. Dr. Emine Gürsoy-Naskali, Prof. Dr. Yahya Tezel, Mehmet Arif Demirer, Prof. Dr. Akile Gürsoy, Dr. Mehmet Dülger, Mete İ. Özcanoğlu.

Toplantıda, Celal Bayar ile ilgili çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Mehmet Akif Tural ve tarihçi-yazar İsmet Bozdağ’a ’Celal Bayar Onur Plaketi’ ve ’Teşekkür Belgesi’ verilecek.

GÜNÜN SÖZÜ

"Zorlukları karşılamanın iki yolu vardır; ya zorlukları değistirirsiniz ya da zorlukları çözmek için kendinizi."

(Phyllis Bottome)
Yazarın Tüm Yazıları