KFC ve Pizza Hut restoranlarını bünyesinde bulunduran Yum!, 2016’da restoran müdürleri, restoran müdür yardımcıları, ürün şefleri, eve sipariş şefleri ve ekip üyelerini kapsayan saha kadrolarını güçlendirecek. Türkiye’de 105 KFC restoranında 1.837 çalışanı, 25 Pizza Hut restoranında ise 342 çalışan bulunan Yum!, 2016 yılı sonuna kadar her iki marka için minimumda 600 kişilik bir saha istihdam fırsatı oluşturmayı planlıyor.
3 yıl içinde büyüme hedefleri içerisinde bu yıla ek olarak, yaklaşık 2.000 kişilik bir saha işe alım çalışması yapılacağını öngördüklerini söyleyen Yum! İK Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Yurdakul, “Son 3 yıl içerisinde yaklaşık 50 kişi olan restoran destek merkezimiz, tüm saha destek ekiplerimizle birlikte yakaşık 140 kişiye ulaştı. Her seviyede büyüdüğümüz, değiştiğimiz, geliştiğimiz bir dönemden geçtik. Sahada hem büyüme, hem değişim ve gelişim amaçlı çok yoğun alım gerçekleştirdik. Bundan 2016 sonrasında destek ofis için yoğun alım yapma ihtiyacımız olmamakla birlikte saha yönetim ve restoran kadrolarını hızla güçlendireceğiz” diyor.
KULLAN AT İLİŞKİSİ DEĞİL İDDALI KİŞİLERİ ARIYORUZ
Yurdakul, ‘kendini aşmak için uğraşan, hayranlık uyandıracak sonuçlara gözünü dikmiş iddiada, bununla birlikte başkalarına bedel ödetmeden, kullan at ilişki biçimlerine girmeyen akılları ve yürekleri’ aradıklarını söylüyor: “Hızla büyüdüğümüz için de potansiyellerimizi sorguluyoruz. Fırsatlarımızı anlatıyoruz. Bugünden gelecek yılların yöneticilerine bakıyoruz. Kısacası ister kasiyer olarak gelin, ister finans uzmanı, ister iş geliştirme direktörü. Aradığımız tarifte “iddialı ve çığır açmayı hedefleyen bir bakış biçimi”, “biz birlikte nasıl kazanırız” diye dert edinen değerler silsilesi, “yüksek performans arzusu” ve “potansiyellerini açığa çıkartma cesareti” ve “sahaya olan yakınlığı, alçak gönüllüğü” arıyoruz. Verebiceklerimizi de tüm açıklığı ile sunuyoruz ki uzun soluklu olsun ilişkimiz.”
ÇALIŞMA SAATLERİ 07.30-16.00
YUM!, destek merkezinde çalışanlar için yoğun trafik saatlerinden kaçmak için çalışma saatlerini 07:30-16:00 yaptı. Bu saatlere çalışanlarla birlikte karar verdiklerini söyleyen Yurdakul, evden çalışma uygulamalarının da olduğunu, yaptıkları ankete göre de bu uygulamalarının çalışanlar tarafından en çok sevilen uygulamak olduğunu söylüyor. Gençlerin iş güvencesi derdinde olmadıklarını, fark yaratmak istediklerini söyleyen Yurdakul, “Onlar bu dünyayı, dünyanın gidişatını değiştirebileceklerine inanıyorlar. Girişimci ruhları çok daha güçlü. Biz de bunları yapabileceklerine sahiden inanıyor sonra da onlara bu imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Gençler bizlerden daha fazla faniliklerinin farkındalar. Eğlenmek, ne yaparlarsa yapsınlar tadına varmak istiyorlar. Biz de buna zemin hazırlıyoruz” diyor.