Daniela ve Annette BMW i8'den elbise tasarladı

1dk okuma

Alman ikiz modacılar Daniela ve Annette BMW'nin elektrikli süper otomobili i8'den aldıkları karbon fiber parçalarla ortaya bir elbise çıkarttılar.

Haberin Devamı

Modanın abartılı dünyası, zaman zaman esin kaynağı olarak otomobil endüstrisini alıyor ve ortaya çıkan sonuçlar genellikle ilginç oluyor. Bunun bir örneği de, Daniela ve Annette Felder kardeşlerin Londra merkezli tasarım stüdyosu Felder Felder'da çıkartacakları 10'uncu Yıl Koleksiyonu'nun başrolünde yer alan 'alışılmadık' elbisesi oldu. Kreasyonun tamamı yüksek kaliteli ve sürdürülebilir kumaşlardan üretilirken yıldız parça "Karbon Elbise" adıyla anılan ilginç tasarım oldu.

BMW'nin çevreci "i" Serisi'nden esinlenen ikizler, metalik gri renkteki buz pateni elbisesinin 100 saatten fazla sürede yaptı ve malzeme olarak %97 oranında karbon kullandır. Güzelliğin göreceli olduğu doğrudur, ancak kabul etmelisiniz ki BMW'nin alternatif enerjiyle çalışan i3 ve i8 modellerinin gövde rengini taklit eden bu nevi şahsına münhasır elbise kesinlikle ilgi çekici.

Haberin Devamı

DANİELA VE ANNETTE FELDER ELBİSE İÇİN ŞUNLARI DİYOR:

"Karbon kumaşlar kesinlikle etkileyici ve daha önce kullandığımız hiçbir şeye benzemiyor - bunu insanlara herkes önce sunma fırsatını yakalamaktan onur duyuyoruz. Örme fiber, tasarım konusunda bize daha çok alan verirken; aynı zamanda sürdürülebilir moda konusunda da sınırları zorlamamıza imkân verdi. Yapıya katkısı muazzam ve aşınmış karbon püskül olarak harika duruyor. Koleksiyonu herkese tanıtmayı dört gözle bekliyoruz."

Malzemenin parlayışı özel elbiseyi çok daha güzel bir görünüme kavuşturuyor ve Alman ikizlere göre "diğer moda kumaşlarına göre "daha elle tutulur ve cesur bir havaya sahip." İlginç şekilde, elbisede kullanılan malzemenin tedarik edildiği yer BMW'nin prize takılan hibrit elektrik modeli i3 ile yine prize takılan hibrit spor otomobili i8'de kullandığı karbon fiber malzemelerin sağlandığı yer ile aynı.

Koleksiyonun diğer üyeleri gibi karbon fiber elbise de rock n' roll stiline sahip ve parlak elektrik motifler taşıyor. 10'uncu Yıl Koleksiyonu'na dâhil olan tüm parçalar geçtiğimiz hafta Londra'da düzenlenen bir VIP akşam yemeği etkinliğinde tanıtıldı. Yapılan bu organizasyon ile aynı zamanda Felder Felder ile BMW i ortaklığının ikinci yılı da kutlandı.

Haberin Devamı

 

 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası: