Yeni Honda Civic Hatcback'den ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Yeni Honda Civic Hatcbackden ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 15:00

Bu sene gerçekleştirilecek ve merakla beklenen Paris Otomobil Fuarı'nda yepyeni otomobiller bizleri bekliyor. Bunlarda biri de yeni Honda Civic Hatcback.

Haberin Devamı

Honda özellikle ülkemizde de çok sevilen Hatchback versiyonunun dışında, Civic Sedan ve Jazz Spotlight Edition da Paris'te görücüye çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde Honda, internet ortamından 2017 model Civic Hatchback'in ABD versiyonunun (aşağıdaki fotoğraflar) tanıtımı yapılmıştı, şimdi ise sıra Civic Hatchback'in Avrupalı kardeşine geldi. Tahmin edeceğiniz üzere iki model arasında, ön çamurlukların kenarlarına yerleştirilmiş - ABD'de otomobillerde bulunması zorunlu olan - turuncu işaretler dışında neredeyse hiçbir fark yok. Aralarındaki farkların hemen göze çarpmadığı ABD ve Avrupa versiyonlarının iç mekanlarının da aynı olacağını düşünüyoruz.

Yeni Honda Civic Hatcbackden ipuçları

Haberin Devamı

Honda, Civic Hatchback'in Avrupa versiyonuna dair henüz bir detay paylaşmadı; ancak C segmentindeki otomobilin yeni, üç silindirli ve 1.0 litre hacmindeki turboşarjlı benzinli motor ile sunulacağını biliyoruz. Buna ek olarak Japon üreticinin 5 kapılı hatchback modeli, hâlihazırda sedan ve coupe modellerinde kullanılan 1.5 litrelik üniteyi de motor yelpazesinde bulunduracak. Çıkan skandallara rağmen Avrupa'da hâlâ popülaritesini koruyan dizel motorlara bakarsak, Honda'nın 1.6 lirelik i-DTEC ünitesinin de yeni Civic modeli ile sunulması bekleniyor.

Yeni Honda Civic Hatcbackden ipuçları

Swindon'da üretilen hatchback modeli, hâlihazırdaki versiyon ve yeni jenerasyonunun üretimi Honda'nın Gebze fabrikasında gerçekleştirilen (yukarıdaki resimler ABD versiyonuna ait) sedan modeliyle birlikte Paris'te tanıtılacak. Civic Sedan'ın piyasaya 2017'nin başlarında çıkması bekleniyor, ancak Japon üretici modeli Birleşik Krallık'a ithal etmeyeceğini belirtti.

Gelecek senenin ilerleyen günlerinde Honda, daha önce kameralara takılan Civic Type R'ı ABD'de tanıtacak. Hot hatch modelinin hiçbir gecikme yaşamadan Avrupa pazarında ve ülkemizde de satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yeni Honda Civic Hatcbackden ipuçları

Paris Otomobil Fuarı'nda Civic Hathcback ve Civic Sedan'a katılacak bir diğer model ise, bu senenin başında Cenevre'de tanıtılan Jazz Keenlight konseptinin üretim versiyonu olan Jazz Spotlight Edition. Civic Sedan'da olduğu gibi, yeni Jazz modeli de Birleşik Krallık'taki bayilerde yer almayacak. Modelin piyasaya sunulacağı pazarlarda yeni Jazz versiyonunda gövdede bronz detaylar, sipariş üzerine yapılan 15 inçlik alaşım jantların yanında iç mekanda da birkaç değişiklik görülecek; ancak bunlar ahım şahım değişiklikler olmayacak.

 

Yeni Honda Civic Hatcbackden ipuçları
 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!