Muş bayram namazı saat kaçta? 2023 Muş bayram namazı vakitleri: Diyanet 28 Haziran Kurban bayramı namazı saatlerini duyrdu

1dk okuma

Muş bayram namazı saat kaçta? sorusunu yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt, Merkez ve diğer ilçelerde yaşayan Muşlular bayram namazı için saat kaçta uyanacaklarını şimdiden araştırıyor. Bayram namazı camilerde cemaat ile kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tüm iller için Kurban Bayramı namaz saatlerini duyurdu. Camilerde bayram namazının kılınmasının ardından ilk bayramlaşma cami cemaati ile gerçekleşecek ve ardından kurban ibadeti yerine getirilecek. Peki Muş bayram namazı ne zaman, saat kaçta? İşte, 2023 Diyanet Muş bayram namazı saati…

Haberin Devamı

Muş bayram namazı saati Diyanet tarafından duyuruldu. Bayram namazının camilerde cemaat ile kılınması uygun iken 28 Haziran Çarşamba bayramın birinci günü müslümanlar, erkenden kalkarak camilerin yolunu tutacak. Bayram günü, herhangi bir aksilik ile karşılaşmak istemeyenler önceden açıklanan namaz vaktine uygun hareket etmek istiyor. Ankara’da bayram namazı saat 05.57’de, İzmir’de 06.24’de, İstanbul’da ise 06:10 olarak açıklandı. Bayram heyecanını camilerde cemaat ile yaşayacak müslümanlar, yaşadıkları illerdeki bayram namazı vakitlerini öğrenmek için araştırmalarına başladı. Peki Muş'ta bayram namazı ne zaman, saat kaçta? İşte, Muş bayram namazı vakitleri…

MUŞ BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Kurban Bayramının birinci günü bayram namazı kılınacak. Diyanet’in duyurduğu takvime göre bayramın 1. gün 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. Muş'ta Bayram Namazı vakti 05.26 olarak açıklandı. Diğer büyük illerin bayram namazı saatleri ise şu şekilde;

Haberin Devamı

İstanbul Bayram Namazı Saati 06:10

Ankara Bayram Namazı Saati 05:57

İzmir Bayram Namazı Saati 06:24

KURBAN KESME VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

“USULÜNE UYGUN KESİLMESİ ŞARTTIR”

Kurban ibadetinin yerine getirilmesi için, gerekli şartları taşıyan bir hayvanın usulüne uygun olarak kesilmesi şarttır. Kesim gerçekleşmeksizin yalnızca bağışta bulunmak veya sadaka vermek kurban ibadeti yerine geçmez. Bu bağlamda “Kesimsiz kurban bağışı” vb. adlar altında yapılan bağışların hiçbir dini dayanağı bulunmamakta olup söz konusu bağışlar kurban sayılmaz. Dolayısıyla toplumumuzdaki kurban anlayışını zedeleyecek bu tür uygulamalara itibar edilmemelidir.